Staša Brozina i Veronika Uravić Čolak o suradnji za nagrađenu ambalažu za liniju proizvoda Bakin’ Mix
S

Izolacija koju smo iskusili ove godine donijela nam je i da smo i neke proizvode doslovce prvi put okusili! U trenu kad se sve preselilo doma okrenuli smo se domovima i vrtovima, a svaki dan spremala su se nova jela i deserti i tako smo u naše navike uvrstili Bakin’ Mix. Šarmantna pakiranja kriju kvalitetne bezglutenske mješavine za kruh, peciva i kolače – zavoljela ih djeca, zavoljeli ih odrasli!

Posebno nas je stoga razveselilo priznanje koje je stiglo u Rijeku i pokazalo da je suradnja Staše BrozineA1 ALL NATURAL i Veronike Uravić Čolak, Reedesign Studio priznata i od strane struke. Ove godine, Bakin’ Mix osvojio je prestižnu nagradu Red Dot Award: Brands and Communication Design2020 za najbolje rješenje dizajna ambalaže u prehrambenoj industriji. Nagradu dodjeljuje Red Dot GmbH & Co. KG. iz Essena, Njemačka, a dodjela je objavljena sredinom srpnja. 

6.992 rada bilo je prijavljeno u 17 kategorija i 36 grana gospodarstva, tako da je konkurencija bila ozbiljna i obimna. Nagrada se dodjeljuje od 1955. godine i smatra se jednom od važnijih međunarodnih priznanja za dizajn. Dizajn i kreativno ostvarenje radova iz cijelog svijeta ove je godine ocjenjivao žiri od 24 stručnjaka iz područja komunikacijskog dizajna – i Bakin’ Mix je pobijedio!

Bakin’mix ima oblik ambalaže koji je unaprijed određen kao i kod drugih sličnih proizvoda, no kao takav dao je mogućnost u procesu dizajna prikazivanja samog izgleda proizvoda (prašak) koji svojom strukturom stvara „zaštitno lice“ branda – bake sa punđom od sijede kose. Dizajn ambalaže je na taj način naglasio osnovnu vrijednost branda – povezivanje tradicije sa suvremenim prehrambenim potrebama ne samo kroz ime već i cjelokupno rješenje podsjećajući nas na toplinu i neponovljive okuse i mirise tradicionalne bakine kuhinje. Serija proizvoda uključuje sedam različitih mješavina, a izbor boja temeljen je na istraživanju i trendovima sličnih proizvoda u svijetu i postizanju što bolje vidljivosti na policama  trgovina.

Veliki je to uspjeh i potvrda rada, a više o svemu otkrila nam je Veronika Uravić Čolak kojoj je ovo druga Red Dot nagrada (prvu je primila 2017. godine) koja priznaje kako se priznanju i u ovom navratu nadala!

„Poučena iskustvom dobivenim Red Dotom otprije tri godine nekako sam vjerovala da je kvaliteta dizajna Bakin’ Mix brenda također visoka kao i ona brendiranja Superheraw energetske pločice 2017. godine. Kadgod imam mogućnost rada na procesu brendiranja „from scratch“, i povjerenje klijenta kakvo sam dobila u oba Red Dot projekta, vjerujem da uspjeh ne može izostati. Ne prijavljujem se gotovo nikad na ovakve natječaje, nemam običaj, a ni vremena uz dvoje djece i privatni posao, stoga dva dobivena Red Dota od sveukupno tri prijave govore sami za sebe te su zato i slađi. Kako kažu – prvi put može biti slučajno, ali drugi put više nije. Osjećaj je super naravno, iako imam i drugih nagrada i priznanja Red Dot je najveća svjetska potvrda struke, a konkurencija je ogromna pa naći se u takvom društvu je zaista neopisiv ponos. Brend smo stvarali otprilike 6 mjeseci u uskoj suradnji između Stašine tvrtke A1 All natural i mog dizajnerskog studija.“

Veronika nam je otkrila kako joj je najdraži Bakin’ Mix „Lava cake“ s obzirom da mi joj je taj kolač od omiljenih u ugostiteljstvu pa stvarati ga kod kuće u gluten free varijanti donosi joj super osjećaj!

Staša Brozina i Veronika kliknule su „na prvu“, nekoliko mjeseci kreirala se savršena ambalaža za savršene mješavine koje su vrlo jednostavne za pripremiti, a zadovoljit će i najzahtjevnija nepca. Bitno je naglasiti i da je proizvod razvijen u RH, s nutricionistima i predstavnicima udruge za celijakiju.  Red Dot priznanje za ambalažu dodatna je motivacija i vjetar u leđa riječkoj poduzetnici i timu A1 All Natural koji u prvi plan stavlja kvalitetu, porijeklo i ekologiju. Staša je u dvadeset godina poduzetničkog rada otkrila u sebi strast za inovativim proizvodima, a ova sinergija dokazuje da su kvaliteta i radni perfekcionizam utkani u svaki detalj branda koji osvaja srca diljem Hrvatske. Staši je izuzetno bitno da s partnerima dijeli iste vrijednosti jer vjeruje da jedino tako zajedno mogu kreirati dodatne vrijednosti za potrošače, društvo i za brand u cjelini te dodaje:

„Da toga nema na projektu Bakinog Mixa ili Bakin’Mixa, ne bismo danas u rukama imali proizvod kakav imamo, imali bismo osrednji proizvod, a mislim da svatko u svojoj suštini teži kreirati „najbolje“ u danom trenutku. Osobno mi je oduvijek na prvom mjestu kvaliteta, sadržaj, a volim i dizajn, znači uspjeli smo postići ljepotu i kvalitetu izvana i iznutra.

Zanimalo nas je i nas i kako je dočekala vijest da su osvojile prestižnu nagradu, evo što nam je otkrila:

„Kao i cijela poslovna suradnja koja je vrlo jednostavna i glatka, tako je i samo priopćenje vijesti bilo takvo, bez ikakve pompe. Kako mi je tog dana baterija mobitela bila pri isteku, nisam se javila već sam poslala SMS poruku Veroniki, da se ne mogu javiti, ali nek se čuje s kolegicom u uredu za pripreme koje smo čekali od nje. Niti u primisli mi nije bilo da smo osvojili Red Dot nagradu, naravno kada je odgovorila da me zove jer je Bakin’Mix dobio nagradu, posudila sam mobitel prijatelja i odmah ju nazvala.“

Staša i Veronika nakon našeg dolaska krenule su na zasluženi godišnji odmor, sigurni smo da će se s odmora vratiti pune elana i novih ideja, a mi ćemo strpljivo čekati i zatim ih naravno sa zadovoljstvom –  kušati. Uživajte u ljetu, a kad zatreba desert, jasno je da naša preporuka ide u smjeru BAKIN’ MIXA koji se brzo sprema, lako zavoli i problem je kad ga u domu – nema.

Fotografije: Ivor Mažar

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci