“Sreća zaista ovisi samo o nama” – Rea Rebeca Plišić
"

Rea Rebeca Plišić nosi titulu Miss Primorsko-goranske županije, a nas je privukla optimizimom, vrijednostima koje njeguje i životnim stavovima. Studentica četvrte godine ‘Menadžmenta održivog razvoja’ na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji horoskopski je bik i ističe kako nosi sve karakteristike tog znaka. Voli duge šetnje uz more i najdraže uspomene su joj vezane uz ljetno doba. Vrijeme je da upoznamo našu mladu i perspektivnu sugrađanku!

Rea Rebeca Plišić

Iz velike si obitelji, što misliš koje si osobine razvila i vrijednosti usvojila odrastajući uz dvije sestre?

Obitelj je za mene od velikog značaja. Odrastanje uz sestre doprinijelo je zasigurno puno u kreiranju moga karaktera. Od malena sam razvila izrazita osjećanja i povezanost za pružanje zaštite, ljubavi, sigurnosti i nježnosti sa ljudima.

S titulom Miss Primorsko-goranske županije postala si izložena javnosti. Što te potaknulo da se prijaviš na izbor i koje vrednote nosiš iz cijele te avanture?

Prijavila sam se za Miss isključivo zato što je cijeli izbor bio humanitarnog karaktera i što su sredstva sakupljena za dječju bolnicu Kantrida. Iznimno mi je drago što sam bila dio projekta i što sam mogla doprinijeti da se poboljšaju uvjeti dječje bolnice. Samim izborom postala sam čvršća, otvorenija i samopouzdanija osoba.

Upoznata sam s izborom i sviđa mi se cjelovitost koju donosi, miks unutarnje i vanjske ljepote, naglasak na humanitarno djelovanje i kvalitetne osobine. Što, po tebi, ovaj izbor najviše izdvaja od ostalih?

Kao što sam gore napomenula, zasigurno to što je sve bilo humanitarno. Rekla bih:” Ljepota sa svrhom”!

Rea kad nije Miss PGŽ je _____.

…  sasvim obična djevojka koja trči na fax, uči, nalazi se s prijateljicama na kavi, a ponekad i kuha.

Voliš životinje, pročitala sam da ti je želja otvoriti azil?

Životinje obožavam još od malih nogu. Želja mi je da se ljudi puno više brinu za životinje i borim se protiv napuštanja i zlostavljanja životinja. Da, želja mi je imati neko mjesto gdje bi životinjama mogla pružiti odgovarajuću njegu i dom.

Što te motivira i inspirira?

Inspiraciju pronalazim u svemu što mi se čini zanimljivim. Jednostavna sam osoba pa me i motiviraju jednostavne stvari kao na primjer lijep sunčan dan, nečiji osmijeh, more, priroda. Naravno i ljubav prema obitelji i prijateljima.

Volimo pozitivne priče, inspirativne osobe, misliš da sreća ovisi o nama i da se danas može biti sretan u vremenima kojima živimo?

Sreća je ono što svatko od nas definira sam za sebe. Nema neke formule ni jedinstvenih očekivanja koja moraju biti ispunjena. Sreća je cijeli niz emotivnih i fizioloških stanja. Tako da sreća zaista ovisi samo o nama, nije povezana s okolinom u kojoj se nalazimo i da, može se biti sretan – ako tako želimo.

Izdvoji nam neki citat/misao koji posebno voliš, a koji te motivira?

”Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem ,a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti, ni izgubiti, niti mi ih neko može ukrasti . ” Meša Selimović

I za kraj, koja si ti omiljena mjesta u našoj Rijeci i za sve one koji dolaze u naš Grad koji teče koje su tvoje sugestije – koja mjesta moraju vidjeti?

Omiljeno mjesto u Rijeci mi je naravno ‘Korzo ‘, naša glavna šetnica koja je ujedno i ogledalo Rijeke. Svima koji dođu posjetiti naš grad naravno da bi sugerirala, osim Korza, posjete i Katedralu Sv.Vida kao i našu Riječku placu i Peškariju koja je njezin dio i za kraj naravno – naš Kaštel Trsat.

Foto: Ivor Mažar

Zahvala: Teatro Suite & Rooms, Teatro Lounge Bar

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci