Sljubljivanje hrane, vina i dobrih namjera u organizaciji udruge Srce za nju i partnera
S

Imamo osjećaj da su sve aktivnosti ovoga tjedna usmjerene ka Danu žena. I to je sasvim u redu. Žene krase brojne dobre osobine, ali, složit će se mnogi, i jedna mana – često zaboravljamo na sebe i nismo toliko predane brizi o sebi koliko brinemo o svima oko nas.

Sljubljivanje hrane, vina i dobrih namjera

Inicijative koje u prvi plan stavljaju međusobnu podršku posebno su nam drage. Neće vas iznenaditi da nam je upravo zato posebno drago bilo biti dijelom Donatorske večere koja se jučer održala u restoranu Nautica.

Uigrani tim restorana Nautica

Iza organizacije stoji riječka udruga “Srce za nju”, a posebnu večeru pripremili su u suradnji s partnerima:  Nautica restaurant&bar, Udruga Žene i vino, Nastavni zavod za javno zdravstvo PGŽ-a, Kvarner Wines i WineRi.

Sav prihod namijenjen je projektu besplatnog prijevoza bolesnih žena od kuće do liječnika.

Gosti su imali priliku uživati u vrhunskoj hrani popularne riječke gastro adrese i vrhunskim vinima Kvarnera. Sljubljivanje jela i vina uvijek je izvrsna ideja.

Uz fine zalogaje imali smo priliku kušati vina vinara našega kraja. Predstavili su se:  Vinska kuća Pavlomir, Vinarija Šipun, Plovanić vina, PZ Vrbnik, Estate Winery Katunar, Kuća vina Ivan Katunar, Vinarija Gospoja te Vinarija Nada.

Vinari velikog srca i vrhunskih vina

Somelijerka prof.dr. Margita Belušić, dopredsjednica Udruge Žene i vino održala je radionicu Malu školu degustacije vina.

Predsjednica Udruge Srce za nju Katarina Kukolj naglasila je kako će nastaviti s akcijama s obzirom na to da su potrebna financijska sredstva kako ne bi stao projekt prijevoza bolesnih žena.

Srce za nju – iz stvarne potrebe rodila se stvarna podrška

“Udruga je nastala iz čiste emocije i potrebe za pomaganjem. Kada se naša draga prijateljica razboljela svjedočile smo koliko je u bolesti bitna podrška. Na tom izazovnom putu iscrpite se u svim segmentima i ako dobijete bitku s bolešću onda krećete pomagati zadnjim atomom svoje snage drugima i tako najčešće nastaju Udruge.”

S tom emocijom i na tom tragu nastao je i logotip Udruge SRCE ZA NJU. Sastavljen od dva srca, od kojih jedno srce u bojama šalje poruku da svaka žena ima svoju boju, svoj karakter i da smo sve različite, dok jednobojno, crveno srce simbolizira žene ujedinjene u međusobnoj ljubavi, brizi i volji za pružanjem pomoći.  Cilj Udruge je osvješćivanje važnosti i unapređivanje svih oblika pomoći i prevencije ženama oboljelim od kroničnih, životno ugrožavajućih bolesti, senzibiliziranje javnosti o važnosti podrške i njezinom doprinosu u kvaliteti liječenja i položaju bolesnica, te osiguranje logističke podrške i odgovarajuće pomoći.

Udruga neprestano organizira aktivnosti kojima se na različite načine pomaže ženama kojima je ugroženo zdravlje.

U tim izrazito teškim i ranjivim trenucima, važno je imati moralnu podršku i konkretnu pomoć. Naša je preporuka da pratite rad Udruge, uključite se sukladno vašim mogućnostima i podržite rad koji se temelji na istinski dobrim namjerama.  Više saznajte na službenoj internetskoj stranici, a Udruga ima i Facebook stranicu. 

posebnu večeru pripremili su u suradnji s partnerima:  Nautica restaurant&bar, Udruga Žene i vino, Nastavni zavod za javno zdravstvo PGŽ-a, Kvarner Wines i WineRi. 

Kontakt mail: info@srcezanju.hr

Kontakt telefon: 095 391 2242

   

Fotografije: Ivor Mažar

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci