ZTC

Ako se probudiš jednog jutra, bezvoljan, tužan i ljut, pročitaj ove retke da te podsjete kako je život dragocjen.

Ako ti ponestane motivacije, osvijesti da si živ. Shvati da ti Život ne duguje život. Ne moraš danas biti tu gdje jesi, ne moraš gledati, ne moraš disati. Prethodne se noći moglo dogoditi da nestaneš, a ipak si se jutros probudio. Ovo nema veze s crnim mislima, ovdje se radi o tome da zaista žive oni koji su spoznali vlastitu smrtnost.

Ako ti je dosta svega, odmori se. I prije nego se odmoriš, samo nabrzinu provjeri kakvim si ljudima okružen. Ako su oko tebe negativni ljudi, makni se. Kako ti služi ako slušaš o besparici, ratu, nesrećama i preljubima? To je energija koja truje, ona ne liječi. Dopusti da ti u život dođu oni koji te inspiriraju, podupiru i vjeruju u lijep život. Oni koji u njega vjeruju, takav i žive. Ostale zaobiđi, ne žali, pusti grižnju savjest i ne daj 10 novih prilika onima koji samo kukaju, a nisu se pomakli s mjesta.

Ako se osjećaš glupo i nemaš motivacije za učiniti neke bitne poslovne korake ili bilo što drugo, zapitaj se koliko ti to znači. Nekad se dogodi da nam se nešto neda zato jer nam nije previše stalo do nekog projekta. Razmisli malo čime se baviš, koliko ti je to bitno. Nađi svoj razlog zašto, nađi svoje zašto nešto činiš. Ako je želja dovoljno jaka i ako ti nešto uzburka krv u venama, vjeruj mi, nećeš nikada stati.

Ako se danas osjećaš loše, znaj da te makar 5 osoba na ovom svijetu voli na svoj način.

Ako se danas osjećaš kako ništa nema smisla, probaj se inspirirati od boljih od sebe. Postoji toliko veličanstvenih svjetskih umjetnika koji su do sada toliko toga postigli i imaju takvu financijsku neovisnost da bi se mogli umiroviti istog trena. Međutim, i dalje stvaraju i rade na svom profesionalnom izričaju. To se zove strast i glad za onime što činiš. Pronađi svoju strast i nikad nećeš biti spreman odustati.

Budi sam ako osjećaš da nemaš motivacije. Izoliraj se. Pomaže kad sjedneš u prirodu sam, u tišini. Dopusti da misli prođu kroz tebe. Puno ćeš naučiti o sebi. Zavoli svoju tišinu i svoje misli. I diši. Proživi trenutak koji ti je dan na dar.

Zapisuj. Ponekad se osjećaš demotivirano jer je velika zbrka u glavi. Ujutro ne znaš kuda krenuti, ne znaš što ćeš prije. Zato, večer prije, napravi “to do” listu za sljedeći dan. Drži se toga što si zapisao.

Osjećat ćeš se dobro i produktivno, a onda se nagradi. Nemoj zaboraviti slaviti svaki korak jer možda ti se danas neki korak čini tako malecki i nebitan, ali znaj da on vodi do toga gdje želiš stići. Zato, slavi cijelim putem dok stvaraš.

Ako ne vjeruješ u sebe, na ovom svijetu sigurno postoji makar troje onih koji u tebe vjeruju. Poslušaj što ljudi kažu o tebi, tvom životu i o tvome radu. Pokušaj se više hraniti pohvalama nego se mučiti mislima da nisi dovoljno dobar. Poslušaj ljude kad ti kažu da ih inspiriraš. Neka te potiče tuđa vjera u tebe dok ne počneš vjerovati sam u sebe.

Proživi lijepe trenutke i spremi ih u memoriju svoga srca, a ne telefona. Ostavi se društvenih mreža, fotoaparata i mobitela. Ponekad si dopusti da samo gledaš i upijaš. Sigurna sam da postoje čarobni trenutci u životu koji se svima događaju, ali rijetki su ih svjesni. Kad ti se događa nešto predivno, dopusti da ostaneš bez riječi i bez daha.

Ako ti ponestane motivacije za dalje zapamti da te uvijek netko voli, da uvijek netko vjeruje u tebe, da uvijek netko misli na tebe prije nego ide spavati, da si nekome hrabrost, da si nekome nježnost. Ako se osjećaš samo, zapamti. Netko uvijek žudi za tvojim društvom. I kad osjećaš da ne možeš dalje, zapamti. U životu će ti se dogoditi još toliko predivnih trenutaka da vrijedi koračati naprijed. Vrijedi živjeti i stvarati da bi obogatio ovaj svijet svojim darovima koji su ti dani. Vrijedi živjeti zbog samog života koji ima smisla jer si mu ga ti dao. I najviše od svega, vrijedi ti živjeti zbog ljubavi.

Dopusti da te ljepota života opije toliko da čak i ako posustaneš, da nikad ne odustaneš.

“Napravi nešto danas na čemu ćeš si u budućnosti zahvaliti.”

S ljubavlju,
DAR(ia) za vas.

Daria Udossi, kreativac, vizionar i humanist. Kćerka, unuka, nećakinja, rođakinja. Prijatelj. Ljubav. Po struci sam profesorica hrvatskoga jezika, a radim kao asistent direktora u sektoru PR-a i ljudskih resursa. Bavim se plesom, a obožavam pjevanje, glumu, modeling i fotografiju. I pisanje. Strastvena sam i vedra te me te dvije stvari pokreću u životu. Obožavam život i živim ga po svome. Strastveno i pozitivno, ostvarujući snove.

Kancelarija bar