ZTC

Čini mi se da je taj 8. 2. 2016. bio prije sto godina. Tad sam po prvi put napisala nekoliko redaka i predstavila sam se svojom kolumnom Soul wellness by Daria Udossi. To mi je slično, sve radim u trenutku, bez nekih velikih priprema, tako će biti i ovaj put. Došla sam potpuno tiho i nenajavljeno, a sad je vrijeme da se tako i oprostim. Bez ikakvih priprema. Potpuno spontano.

Došlo je vrijeme za neke nove priče, za neka nova pisanja, za nove projekte. Prije svega, želim se zahvaliti svim svojim čitateljicama i čitateljima, baš svakoj osobi koja je kliknula na link moje kolumne i pročitala moja razmišljanja. Hvala ti, baš tebi, tebi i tebi, svakome pojedinačno, hvala ti što smo zajedno rasli, padali, dizali se, sanjali, pokušavali ponovno. Tada, prije dvije i pol godine, gledajući s ovog aspekta danas, bila sam mala beba, zelena, na početku svog putovanja prema sebi, ali sam imala neopisivu želju svoja znanja dijeliti. Tada nisam shvaćala kakav utjecaj mogu imati na nekoga, pisala sam iz srca, neopterećeno, pričajući isključivo svoju priču, svoja iskustva. Za mene je pisanje bilo kao disanje. Tako je ostalo i do dan danas.

Ipak, najviše od svega, želim se zahvaliti Mariji koja je prepoznala moju iskrenu namjeru i dopustila mi je da svoj Soul wellness kreiram onako kako želim, da pišem ono što osjećam, da izrazim sebe. Hvala ti na povjerenju i hvala ti na svakom izrazu poštovanja, ljubavi i potpore. Ja prema tebi osjećam isto. I duplo.

Mnogo sam pisala, svega je bilo, zajedno smo se smijali i plakali, puno smo svi skupa učili. Ipak, najviše od svega htjela bih da nikad ne odustanete od sebe i svojeg života, da uvijek pokušate ponovno. Ako bih morala sažeti sva svoja pisanja, tako bih zaključila. Pokušaj ponovno. Čak kad ti se neda, kad si tužna, tužan ili ljut, kad misliš da je sve propalo, kad nemaš ni podrške, ni financija, ni ičega oko sebe, molim te da poneseš ove riječi sa sobom. Pronađi svoju snagu u sebi. Znam da ponekad nećeš znati kako, ali onda se sjeti ovoga što ti pišem. Pokušaj ponovno. Ako ti je danas teško, pokušaj ponovno sutra. Otvori se za nova iskustva i nikad se nemoj sramiti potražiti pomoć. Ali uvijek, baš uvijek pokušaj ponovno.

Ako se ne osjećaš dobro, misliš da te muči nešto iznutra, ne možeš spavati, ne možeš jesti i osjećaš se depresivno, prvo pogledaj svoje okruženje. Da, istina je, sve dolazi iz nas samih, ali ponekad je dobro baciti pogled na svoju okolinu, čisto da vidiš kakvim si ljudima okružen. Zaboravi na toksične odnose, ne dopusti da ti drugi crpe energiju. Čuvaj se kao najvrijednije zlato na ovom svijetu.

Mijenjaj se polako. Nemoj se kriviti ako se ništa ne dogodi u dva dana. Zamisli samo po kakvim si obrascima godinama živjela, tako da će ti trebati neko vrijeme da se stvari pokrenu. Ali pokrenut će se, vjeruj mi. Ja nisam bolja od tebe, i ja imam svoje mušice, čudne dane i trenutke kad sve ide naopako. Ali sam naučila vjerovati u sebe i u svoj život. Učila sam polako i temeljito jer najbitnije ti je da su ti temelji stabilni. Kasnije ćeš sve vrlo lako nadograditi.

Nemoj se bojati smijati, plakati, izboriti za sebe i izraziti se. I mene su ponekad neki htjeli ušutkati, ali nisam im dala. Putem sam učila da nitko nije u krivu ili u pravu, jednostavno drugačije razmišljamo i to je u redu. Moj život nije bolji od tvog, samo je drugačiji. Jedini je cilj da i ti i ja živimo sretno. Svatko u svojem svijetu.

Nikad nemoj moliti. Za prijateljstvo, za radno mjesto, za ljubav. Ne moli. Sve ti pripada u potpunosti, sve ono najbolje jer si predivno biće i zaslužuješ uspjeh i ljubav. Možeš zamoliti za pomoć, jedino to. To ne znači da si slab. Za ostalo, ne moli nikada.

Moja najdraža tema je uvijek bila ljubav i tako će biti zauvijek. Ljubav prema sebi, prema onome što radim i ljubav prema drugima. Ne dopusti da ti oni koji nisu uspjeli ostvariti svoju filmsku ljubav, govore da takva ne postoji. Zato jer postoji. Postoji osoba koja će te voljeti takvu kakva jesi i za čiju ljubav nikad nećeš morati moliti. Ne čekaj princa, budi princeza. Nikoga nemoj čekati, živi svoj život sretno i ispunjeno, a onda će sve doći kad bude bilo vrijeme. I nemoj se zatvoriti u sebe, nikada. Budi hrabra i podijeli svoje emocije kad misliš da tako treba. Vjeruj mi, bolje je voljeti deset puta nego od straha ne voljeti nikada. I ne padaj na one glupe fore, a danas to ljudi često govore, meni ne treba nitko, meni ne treba ljubav, nemam vremena, i ostale bla bla gluposti. Onaj tko te hoće, hoće te danas, ovog trenutka, bez obzira gdje se nalaziš, bez obzira na novac, auto, status, na konfekcijski broj ili boju tvojih očiju. Kad te netko želi i kad ti tog nekog želiš, uzmete si ruke odmah i krenete hodati zajedno. I zapamti, kad ti netko kaže da nije spreman, vjeruj mu. Pusti tog nespremnog, ti postani spremna da možeš dočekati onog koji je spreman.

Želim ti hrabrost, trebat će ti. Ponekad više, a ponekad manje. Ali zapamti, uvijek pokušaj ponovno. I kad ti svi drugi kažu da nešto ne možeš, nikad ih nemoj slušati. I meni su govorili. Ja ih nikada nisam slušala jer sam više vjerovala svojoj iskri iznutra nego njihovim riječima.

Čitamo se mi opet, možda tu, a sigurno negdje drugdje. Do ponovnog susreta, želim ti da ustraješ u svojim snovima, da ne staneš dok ne uspiješ. Ja znam da ti to možeš. Mislim na tebe i vjerujem u tebe.

I molim te, samo još jedno, jednom za kraj.

Pokušaj ponovno.

S ljubavlju,

DAR(ia) za vas. <3

Kancelarija bar