Petra Ledinski je u Hong Kongu izgubila narukvicu i došla na ideju o brendu nakita
P

Na ideju o kreiranju personaliziranog nakita, Petra Ledinski došla je u dalekom Hong Kongu, nakon što je izgubila narukvicu s otiscima svoje troje djece i inicijalima svog supruga.

Satkani smo od uspomena. Postoje situacije, dio života ili osobe koje nas na neki način obilježe. Isto tako, postoje razni načini na koje pokušavamo sačuvati te iste uspomene. U mislima i sjećanju su uvijek, ali ponekad, kako bi još snažnije naglasili njihovu vrijednost, u potrazi smo za najljepšim oblikom te iste uspomene.

Nakit kao jedan od najdelikatnijih modnih detalja najčešće povezujemo sa statusnim simbolom. Međutim, nakit je puno više od estetike ljepote: on često krije najljepše uspomene, obiteljsku ostavštinu te se prenosi kao vječno sjećanje, s koljena na koljeno. A da one najljepše priče uvijek u pozadini imaju ljubav, dokaz je jedna hrvatska priča o nakitu, koja pak svoj začetak ima u Hong Kongu i ne bi se desila da se nije izgubila jedna narukvica.

Petra Ledisnki, koja je tada živjela u Hong Kongu, na jednom sajmu ugledala je nakit Smallprint, britanski brand srebrnog nakita s otiscima. Tako je Petra odmah naručila narukvicu s otiscima svoje troje djece i inicijalima supruga, međutim narukvica se netragom izgubila. Vođena sentimentom, po povratku u Zagreb, Petra je napustila siguran posao i u vrijeme pandemije kupila je franšizu Smallprint i krenula u izradu nakita koji je puno više od komada srebra – u njega su utkane i sačuvane uspomene i podsjetnik na naše najbliže.

Upravo je to ono što Petrinom nakitu daje posebnu čar jer svaki komad je unikatan i nosi otisak prsta, dlana ili stopala voljene osobe ili crtež i originalan potpis. „Ako je na srcu vrijeme je da ga stavite i oko vrata, a kaže se da su ruke onih koje volite najdragocjeniji nakit koji možete staviti oko vrata“ – upravo to poručuje nakit Petre Ledinski, koja s puno ljubavi i pažnje pristupa izradi svakog komada, a graviranjem otisaka, nakit postaje intimniji i osobniji.

Sam proces izrade nakita ovisi o načinu na koji se uzima otisak, a nakit smije izrađivati samo onaj tko je završio Smallprint edukaciju u Velikoj Britaniji. Otisak prsta uzima se direktno na srebro, dok se otisci dlana ili stopala uzimaju pomoću pribora i zatim se kompjutorski obrađuju. Otisak se nakon uzimanja suši, a potom obrađuje i gravira. Peče se na visokoj temperaturi, a nakon pečenja prolazi kroz tri faze obrade prije završnog poliranja.

Tako iz Smallprint „manufakture“ izlazi veliki izbor lančića, narukvica, naušnica i privjesaka za ključeve. Posebnu emociju krije linija Memory Treasure, kao uspomena na naše najdraže koji više nisu s nama. Pomoću pribora za otisak, može se uzeti otisak preminule osobe koji se potom gravira u srebro. Na taj način, dio naših voljenih osoba nosimo zauvijek sa sobom, gdje god se u tom trenutku našli.

Sve o autentičnom i emocijama prožetom Smallprint nakitu možete pronaći ovdje .

Tekst, foto: PR

Prethodni tekst – KATARINA KRALJ KREKOVIĆ OTKRILA NAM JE NJEŽNI SVIJET VILINROSA NAKITA

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci