Službeno otvaranje Ljeta na Gradini očekuje vas ove nedjelje
S

Trsatska gradina već je godinama mjesto koje tople ljetne dane i noći ispunjava glazbom, smijehom i jedinstvenim umjetničkim izričajima, a ove će godine to učiniti jubilarni 15. put!

Iako se važne obljetnice slave u velikom stilu i već se mjesecima unaprijed moglo naslutiti da će 2020. godina biti posebna – ipak nas je odvela u nekom neočekivanom smjeru. Unatoč svemu, pozornica s najljepšim pogledom na grad i ovog će Ljeta ugostiti koncerte, predstave i zanimljive tematsko – konceptualne manifestacije te izmamiti osmijeh i optimizam na lica vjernih posjetitelja! S obzirom na aktualnu epidemiološku situaciju, sve manifestacije održat će se u skladu s mjerama i preporukama Stožera civilne zaštite. Kapacitet gledališta, a samim time i broj ulaznica – bit će smanjen.

Glazbena putovanja, jedinstveno ispripovijedane priče, različite umjetničke forme i doživljaji za sva osjetila izmjenjivat će se kroz 12 pomno osmišljenih programa. Fragmenti čarolije paljenja tisuća svijeća – manifestacije koja je godinama bila zaštitni znak otvaranja Ljeta na Gradini, ove će se godine na neke nove načine ispreplesti kroz izvedbe.

Početak ovogodišnje ljetne priče zakazan je za 19. srpnja kada će Ljeto na Gradini po 15. puta dočekati posjetitelje zanimljivim programom i ambijentalnim ugođajem svojstvenim Trsatskoj gradini. Ovo će ljeto po mnogočemu biti posebno, a takvo će biti i otvaranje Ljeta u magičnom Nugentovom parku koji će krasiti tisuću svijeća postavljenih u suradnji s dugogodišnjim partnerom – PC Grupom.

U programu otvaranja plesna udruga RI DANCE izvest će performans “Ja u meni!”, a iako ovo neće biti klasična predstava, više od 30 izvođača kroz performans će ispričati priču o svakome od nas. Potaknuti situacijom koja je zadesila cijeli svijet i koja je ostavila trag svuda oko nas, plesačice i plesači će se na nju osvrnuti na sebi svojstven način – kroz ples i pokret.

“Krenite, zajedno s nama, na put u središte sebe. Pogledajte u oči neizgovorenim mislima, pozdravite nesigurnosti i pod ruku uzmite sve svoje strahove. Razgrnite put do Vašeg Puta. Popločite ga vjerom u sebe, ukrasite ljepotom sitnica i sigurno koračajte njime, jer mir možete pronaći jedino u sebi samima.”

Program počinje u 21.30, a ulaz se za posjetitelje otvara u 21.15 h.

Ulaznice se mogu kupiti u Vintage baru na Trsatskoj gradini, u Dallas Music Shopu te putem sustava Mojekarte.hr po cijeni od 40 kn u pretprodaji i 60 kn na dan izvedbe.

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci