Slikovnica „Sjajne poruke za djecu i odrasle“ ima snažne poruke, ali i plemenit karakter
S

Druga slikovnica autorice Tine Gams-Fučić s nazivom „Sjajne poruke za djecu i odrasle“, izašla je na Cresu. Ručno crtana slikovnica sadrži više od 20 pjesama za uzrast od novorođenčadi pa sve do odrasle dobi, a svaka sadrži  moralne poruke. Vrhunske recenzije stigle su od pjevačice i glazbenice Ide Prester, novinarke Nade Mirković, novinara „Ribafisha“ i glumice Barbare Prpić, a sadrži i interaktivni psihološki kutak poznate dječje psihologinje Rebeke Bulat. Cilj autorice je donacijama skupiti iznos za kupnju mobilnog ultrazvučnog uređaja za dječju nefrologiju Dječje bolnice Kantrida u Rijeci.

Autorica Tina Gams-Fučić prije nekoliko dana pokrenula je veliku humanitarnu akciju „Svi skupa za Kantridu“ prikupljajući donacije za zamjenu za svoju knjigu „Sjajne poruke za djecu i odrasle“ čiji tisak su financirali Primorsko-Goranska županija i tiskara Zambelli, a koju je i sama ilustrirala. Skupljen iznos bit će u potpunosti upotrebljen za nabavku prijenosnog ultrazvučnog aparata za dječju nefrologiju.

„Moja želja je bila napisati knjigu svojoj djeci koja bi je pratila kao moralni kompas kroz čitav život. Golemu Ljubav sam prenijela u sve stihove i ilustracije, ali to mi nije bilo dosta. Htjela sam prikupiti s njom i novce za najranljiviju skupinu – bolesnu djecu, pa sam se povezala s predstojnicom Klinike za pedijatriju KBC Rijeka prof. dr. sc. Jelenom Roganović , koja me je upoznala s potrebom klinike, a za tisak knjige najsrdačnije zahvaljujem Primorsko-Goranskoj županiji i tiskari Zambelii koje su prepoznale vrijednost mog projekta. Nadam se da ćemo skupiti što više sredstava jer – SVE što dobijem – , ide za Kantridu. Ja imam krov nad glavom, posao, zdravlje i sjajnu obitelj, više od toga mi ne treba. A sve dobre ljude pozivam da pomognu,“  izjavila  je autorica Tina Gams-Fučić.

Knjiga „Sjajne poruke“ obogaćena je i interaktivnim kutkom poznate riječke psihologice Rebeke Bulat, a recenzije poznatih javnih ličnosti ne izostaju:

“Tina svoju veliku kreativnost I spretnost igre riječima na djeci zanimljiv i zabavan način pretvara u velike i tople zagrljaje za šuškave trenutke, pune ljubavi i bitnih, dubokih, bezvremenskih moralnih poruka, predanih s ljubavlju djeci na pitak, lagan i zabavan način.” Barbara Prpić, glumica

“Tina je napravila dirljivo čistu i vedru slikovnicu koja je istovremeno i moderna i starinska. Napisana je s puno ljubavi i mudrosti za današnju djecu i roditelje, ali s najdubljom, proživljenom memorijom na sve one najljepše slikovnice iz starine i bajkovito vrijeme kad smo svi vjerovali da na svjetu nema ništa ljepše i vrednije od neba, mora, livade, cvijeća, kad su trešnje i maslačak bili najčudesnije igračke. Tinine pjesme naučit će lako napamet i djeca i roditelji jer su zvučne, ritmične, melodične. Često će ih ponavljati, s njima odrastati, veselit će se s njima ili se navečer ušuškati u krevet i sanjati. Djeca će ih pamtiti zauvijek i povezivati s djetinjstvom, čistoćom, ljubavlju, ljepotom koju djeca vide svuda oko sebe dok ne izgube svoju moć zapažanja, čuđenja, snivanja. Zapamtite zauvijek Tinin stih – mudrost koju ne smijete zaboraviti:

“U srcima našim taj puno vrijedi, tko svoje najluđe snove slijedi!” Nada Mirković, novinarka

Prekrasne priče u stihovima, idealne za čitanje mladuncima pred spavanje. Vode ih u čaroban paralelni svijet koji im je blizak i zabavan, a potiče ih na razmišljanje. Nježne i emotivne rime, uz divne ručno crtane ilustracije koje podsjećaju na stare spomenare iz našeg djetinjstva, inspiriraju nas da budemo bolji roditelji i ljudi.  Ida Prester, glasbenica i voditeljica.

“Najljepši trenuci u životu svakog roditelja su kada legne pored svog djeteta prije spavanja, malo se poguraju, izlupaju jastucima, nasmiju i krenu čitati priče. Tisuću zašto, tisuću kako, neke se poruke jednostavno urežu u pamćenje i onda sutradan i uvijek netko ide u vrtić, netko na posao, i svi se vesele novom poglavlju, i onda ispočetka, ili na nove priče. Sjajne poruke su upravo pune takvih poruka: ljubavi, zezancije, boja i okusa i važan saveznik za ulazak u miran san…” Domagoj Jakopović – RibaFish

KONTAKT: Tina Gams – Fučić 099/ 608 51 44

                     juzno.voce@gmail.com

 Fotografija:  Robi Sablić

 

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci