Stilueta gastro preporuka: Sir je uvijek dobra ideja!
S

Daleke 1946. godine osnovana je kao poljoprivredna zadruga, Paška sirana je najstarija sirana na otoku Pagu. Upravo je s njima počela priča o Paškom siru, najpoznatijem i najnagrađivanijem hrvatskom siru.

Najveći ponos je čuveni Paški sir čija se receptura  baštini više od 70 godina.

Proizvode s ljubavlju vrhunske sireve u sinergiji autentične paške tradicije i suvremenih dostignuća u sirarstvu. Svi sirevi zriju na istom drvu zrione, prožimajući se okusima i mirisima Paga.

 

Otok je postao kultura, a tradicija paškog sirarstva zaštićena kulturna baština!

Iz Paške sirane s ljubavlju tako nastaju poznati sirevi: 

Paški sir- 100 % ovčji sir od mlijeka paške ovce, sadrži esenciju otoka Paga u sebi; njegov škrti kamenjar s vegetacijom koja je oskudna, a opet toliko posebna, puna aromatičnog bilja, ali i posolice koju raznosi bura tijekom zime.

Pramenko- nepogrešivo dobar i slastan, miješani sir od ovčjeg i kravljeg mlijeka.

Mediterano– sir s kaduljom, aromatičan i poseban

Pagus– jubilarni sir od kravljeg mlijeka napravljen povodom našeg 70. jubileja. Posvećen je Pagu, Paškoj sirani i generacijama obitelji koje je okupila pod svoj krov.

Paprenjak- polutvrdi, kravlji sir s paprikom. Kombinacija blage i ljute paprike daje mu dozu pikantnosti.

Skuta- „kraljica proljeća“, albuminski sir, nusproizvod proizvodnje Paškog sira. Nastaje kuhanjem sirutke, a zahvalna je za pripremu raznih jela; slanih & slatkih.

Sir s tartufima- proizvode ga  u suradnji s  brandom Zigante tartufi koji je najveći proizvođač delicija od tartufa.

Iz  asortimana poklon paketa izdvajamo kutijice za Paški sir Premium 300 g, Dalmatinac Premium 300 g i Pagus Premium 300 g. Kutijice su nagrađene za najbolji dizajn hrvatskog i otočnog proizvoda CROPAK.

Osim ovih predivnih kutijica Paška sirana ima  i poklon pakete, s po 4 vrste različitih sireva uz koji se dobije drvena daska za rezanje s amblemom Paške sirane. U ponudi Paške sirane možete pronaći i poklon paket Paški duo u kojem su dva komada sira; Paški sir i sir s kaduljom- Mediterano.

Tu su i nezaobilazne Paškinjice- čokoladne praline s paškim sirom u elegantnom pakiranju koje oduševljava već na prvi pogled.

Sirevi su  dostupni u skoro svim trgovačkim centrima kao i putem  web shopa:

welovecheese.club

Za kupovinu u vrijednosti iznad 300,00 kn, dobije se poklon – daska za rezanje, šalica i komad sira (200 grama). Dostava je besplatna, a kupovina pregledna i jednostavna! 

Paški sirevi dio su najljepših trenutaka, a ususret prosincu idealni za darivanje poslovnih partnera i prijatelja, kao i za sve vama bitne trenutke jer sirevi Paške sirene najbolji su odabir – uvijek kad je bitno!

Pripremila: Stilueta

Fotografije: Ivor Mažar/ webshop

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci