Good mood siječanj – napunite baterije kroz male rituale
G

Nova godina nam označava novi početak, idealna je za privikavanje na novije zdrave navike. Otpuštamo sve negativnosti, sve probleme na koje ne možemo utjecati, sve ljude i odnose koji nam nose negativnosti.

Siječanj je idealan da svoje tijelo i svoj um priviknemo na zdrave navike kojima ćemo napuniti baterije. Svaki dan nam je potrebno tako malo a tako dobre stvari ćemo napraviti sebi.

Donosimo vam nekoliko prijedloga tih malih rituala koji nose razne blagodati za nas.

Šetnja prirodom dovodi naš mozak gotovo u stanje meditacije. Šetnja po svježem zraku jedna je on najboljih navika koja pozitivno utječe na naše tijelo i um. Šetnjom u tišini možemo u miru donositi odluke, razmišljati, opustiti se, a šetnje u društvu pune naše baterije. Birajte da šećete prirodom – šumom, uz more, uz drvored, kako bi priroda pomogla u najvećoj mjeri.

Svakodnevnim čitanjem ćete naučiti nešto novo, obogatiti vokabular, vježbate koncentraciju i memoriju. Opušta i ublažava simptome depresije i smanjuje razinu stresa. Smatramo da je to dovoljno razloga za čitanje!

Edukacijama ćemo proširiti naše znanje i naučiti nešto što nas je uvijek intrigiralo. Obogatite sebe i svoje znanje, koje vam nitko nikada neće uzeti, nekom zanimljivom edukacijom. Također, tamo ćete se družiti s ljudima koje zanimaju jednaki interesi pa su super mjesto za umrežavanje i upoznavanje.

Novi hobiji za sve ono što niste stizali, ovog puta uhvatite vremena. Upišite tečaj plesa, učlanite se u planinarsko društvo, pohađajte radionicu slikanja.. Sve će vas to obogatiti i usrećiti.

Vježbanje, iako će vam se činiti da svaki siječanj se ponavlja isto, ali o vježbanju nikad dovoljno podsjetnika. Vježbanje odlično utječe na razinu stresa, vježbanjem ga smanjujemo, znojenjem izbacujemo toksine iz sebe, a kada se mentalno dovedemo u red i naučimo da tjedno odradimo nekoliko treninga – primijetiti ćete i fizičke rezultate koji će vas dodatno motivirati.

Vježbe disanja su vrlo bitne a jako rijetko ih radimo. Samo nekoliko minuta na dan smirenog i kontroliranog disanja nam može jako pomoći. Idealno je kada bi mogli leći u tamnu prostoriji i na 10-ak minuta se opustiti i samo usredotočiti na disanje, a možete ih raditi i pred TV-om, na semaforu u autu, na poslu, 2 do 3 minute će itekako odraditi svoje.

Foto: Pexels

Prethodni tekst – PUTOVANJA S WELLNESS ISKUSTVOM VAŠ SU FAVORIT? IMAMO PRIJEDLOGE!

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci