Sedam savjeta za produktivno jutro
S

Nema do jutarnje tišine i mira, te još uvijek polusanjive atmosfere koja vas okružuje i u kojoj se nalazite samo vi i vaše misli. Upravo je taj dio jutra onaj najljepši, kada se polako budite prije svih ostalih. Ne kaže se uzalud da se po jutru dan poznaje. Kakvo vam je jutro, s kakvim se raspoloženjem i mislima budite ujutro, takav će vam biti dan. Pa zašto onda ne iskoristiti svaki dan koliko je najbolje moguće? Nebrojeno smo puta čitali i slušali da sve uspješne osobe imaju razvijenu jutarnju (i večernju) rutinu. Rutinu kojom se pripremaju za sve što ih taj dan čeka. Zato smo sastavili listu koraka koji će vas, ako su dio i vaše jutarnje rutine, potaknuti da na jutra gledate drugačije, budete zahvalni i iskoristite ih na najbolji mogući način.

Priprema večer prije

Kako biste se ujutro budili raspoloženi i sa žarom krenuli u sve obaveze koje vas taj dan čekaju, pripreme zapravo počinju večer prije. Napravite „to do“ listu obaveza koje morate ispuniti sljedećeg dana, pripremite si odjeću koju ćete sljedeći dan obući ili odjeću u kojoj ćete odraditi prvi jutarnji trening. Odradite sve ono što se može odraditi večer prije kako biste si uštedjeli vrijeme ujutro jer svaka jutarnja minuta zlata vrijedi.

Ranije buđenje

Probudite se barem sat vremena ranije od uobičajenog vremena buđenja. Iako se sat vremena čini malo, zapravo je sasvim dovoljno da se razbudite i pripremite za sve što vam je dan pripremio.

Vrijeme za vas

Idealano bi bilo kada ne biste posegnuli za mobitelom ili laptopom odmah čim se probudite. Umjesto toga, skuhajte si šalicu omiljene kave ii čaja, pročitajte nekoliko stranica omiljene knjige ili jednostavno sjednite kraj prozora i promatrajte izlazak sunca. To može trajati svega nekoliko minuta, ali će svaka ta minuta itekako puno značiti za određivanje ritma kojim ćete koračati kroz dan.

Posložite krevet

Jedna naizgled sitnica, ali zapravo velika stvar jest slaganje kreveta odmah nakon ustajanja. Ne samo što će vam soba odmah izgledati urednije, već ćete odmah po buđenju imati osjećaj da ste nešto napravili.

Tjelovježba

Vježbanje je važno općenito, ali jutarnje vježbanje ima ono nešto posebno u sebi. To ne mora značiti sat vremena napornog treninga. Sasvim dovoljno je i nekoliko minuta istezanja kako bi se tijelo probudilo i pripremilo za dan.

Hranjiv i bogat doručak

Znamo da su neka jutra užurbana i da nekad jednostaveno nema vremena pripremati doručak. Srećom postoje obroci koje možete pripremiti večer prije, kao što je zobena kaša koju preko noći stavite u frižider ili pak priprema sastojaka za smoothie koje ujutro samo izblendate. Za ona jutra kada je vrijeme na vašoj strani, doručak koji obiluje raznim hranjivim sastojcima dati će vam osjećaj snage odmah ujutro koji nam je svima toliko potreban.

Skincare i omiljeni outfit

Jutarnja beauty rutina važna je koliko i večernja. Nanesite kremu za lice, malo šminke, napravite omiljenu frizuru, obucite najdraži outfit i spremni ste za dan.

Iako naizgled jednostavni, ovi koraci dok ne uđu u rutinu mogu biti zahtjevni, ali jednom kada ih počnete primjenjivati razlike će se vidjeti odmah – biti ćete zadovoljniji, sretniji i na kraju ispunjeniji jer upravo jutarnja rutina temelj je svakog uspješnog i produktivnog dana.

Foto: Unsplash

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci