Men’s Corner: Sead Nunić, promjena države, promjene kose!
M

Katkad nam naša kosa dosadi i željni smo promjene. Problem nastaje u odabiru frizure, boje, nijanse, te ono što je najbitnije – frizera koji će vas poslušati, sugerirati s profesionalne strane i ispuniti vašu želju. Upravo profesionalni frizeri su zaslužni za čarobne frizure s kojima ćete pune samopouzdanja izaći iz salona.

Danas vam donosimo intervju s jednim od najpoznatijih frizera u Hrvatskoj, Seadom Nunićem, frizerom, vlasnikom Hair Vision salona u Zagrebu, i edukatorom za španjolski brend Nirvel koji oduševljava svojim hair transformacijama. Potegli smo do Zagreba i otkrili super sugovornika!

Koliko dugo se već bavite ovim zanatom, kako se rodila ljubav? Koji je to jedan tren bio kad ste znali – to je to, to je moj poziv?

Frizerstvom se bavim oko 20 godina. Upisao sam kemijsku školu, i nikad nisam niti pomislio da ću biti frizer. Shvatio sam da škola koju sam upisao nije za mene prebacio sam se u frizersku školu. Iskreno to mi je najlakše bilo da završim, nisam bio jedan od onih koji vole školu i uče. A onda ubrzo kroz praksu sam shvatio da imam talent za frizerstvo i da me interesira, pogotovo koloracija…

Sead Nunić

Koja je najljepša stvar u vašem poslu?

S obzirom da sam se opredijelio za makeovere, odnosno totalne transformacije kose točnije boje, najljepši osjećaj mi je kada od nemogućeg napravim moguće, pogledam u ogledalo i vidim osmijeh i sjaj u očima klijenta. Onda ide ona čuvena rečenica koju svaki frizer voli: “Baš to sam željela!” – nema novca koji može platiti osjećaj da ste usrećili drugu osobu!

Radi ljubavi ste se preselili u Zagreb, je li ta odluka nagla, spontana, promišljena, logična? Otkrijte nam više!

Mogao bih reći i spontana i logična. Tada sam dvije godine radio za firmu Prominent Hair kao njihov edukator za Nirvel Professional koja je inače iz Zagreba, imao sam poveznicu sa Zagrebom. Često su se razni seminari održavali u Zagrebu odakle je moja supruga. Bilo je nekako logično da se preselim.

Za posao i brak potrebni su poštovanje i povjerenje

Radite i vodite salon zajedno s Vašom suprugom, kako uspijevate balansirati? Koja je tajna uspjeha?

Tajna uspjeha….hmm… nema je! Uvijek sam govorio da bi jedna veza ili brak uspjeli prvo mora postojati poštovanje i povjerenje. Nije lako balansirati između privatnog i poslovnog, trudimo se ali veliki je problem što smo oboje jako temperamentni, što nekada stvara probleme. Priznajem  da u salonu bolje funkcioniramo nego doma, odnosno – manje se prepiremo oko tipičnih bračnih stvari.  Mislim da posao oboje ozbiljno shvaćamo, to je nešto od čega živimo i nema mjesta svađama. Dajemo svoj maksimum da salon dobro posluje i da profesionalnost bude na nivou.

Supruga je  većim djelom zaslužna što je sve tako kako je, ona se bavi logistikom i društvenim mrežama, a ja sam više šljaker! Radim često na edukacijama kako u Hrvatskoj tako i šire.

Kada radimo zajedno često tu bude zadirkivanja, 
što uvijek iskreno nasmije klijente, 
jer ne vjerujem da imaju često priliku da ih friziraju muž i žena.

Kako je pala odluka da otvorite zajedno frizerski salon?

To je bila logična odluka, bavimo se istim poslom i znali smo od početka da ćemo zajedno u poduzetničke vode.

U Hair Vision neki makeoveri traju do 12 sati

Majstori ste u transformiranju kose i make overima, zar to nije dosta zahtjevno i izazovno?

Opredijelili smo se kako bi bili poznati po makeoverima. Jako je zahtjevno i izazovno. Ima situacija da jednu boju odnosno transformaciju radimo po 10 do 12 sati što nije lako ni za nas frizere niti za klijente. Naravno to nije čest slučaj, to su ekstremne neke promjene – iz crvenih u plave, u crnih u plave.. Većina salona ni ne pokušava napraviti ono što mi napravimo u jednom danu.

Koji brendovi su vam se pokazali najboljima, uz koje ostvarujete vaš Hair Vision?

Kao što sam na početku rekao mi radimo za kuću koja se zove Prominent Hair, a a njihovi brendovi sa kojima najviše radimo su Nirvel, Eugena Perma, K-time. Moja supruga Ana je edukatorica za Eugena Permu, ja za Nirvel. Od nedavno smo počeli koristiti i njegu za kosu K-18 koja je hit u svijetu, i zaštita bez koje ne radimo blajh na kosi!

Koje osobine danas frizer mora biti da bi bio uspješan, a klijent zadovoljan?

Mislim da je u ovom poslu ljubav na prvom mjestu, ulaganje u sebe i svoj tim, edukacije, i biti u koraku s vremenom. Također, frizer mora biti dobar slušač jer klijent koji zna šta želi ne želi čuti isprike, već želi rezultat! A tu onda nastupate vi. Čak i ako nešto nije moguće, morate na pravi način objasniti klijentu zašto je nešto nemoguće i dati neku alternativu.

Frizer mora dobro slušati klijente

Kakvu kosu/boju/frizuru najviše volite vidjeti na ženskoj osobi i koju najčešće preporučujete?

Ja sam ime napravio preko balayagea. To je nešto što volim vidjeti na ženi i rado radim u salonu. Taman korijen, plavi vrhovi u pramenovima. Može djelovati u isto vreme sexy, svečano, moderno, a opet i opušteno.

Sead Nunić je pravi pozitivac!

Puni ste optimizma i dobre energije, koja je vaša neka životna misao vodilja?

Oduvijek sam imao filozofiju ako sam imao privilegiju da budem rođen da postojim, onda želim da napravim sebi najbolje moguće i uživam u životu. Život je jedna prelijepa stvar, ako znamo da usmjerimo misli na pravi način bit će nam lijepo. Kako zračiš, tako privlačiš. Po prirodi sam veseljak i trudim se koliko mogu da ostanem pozitivan u ovo “ludo” vrijeme! Sada kada imamo sina Nou od 2 godine, imati obitelj to je  jedan veliki razlog da takav i ostaneš- sretan! Vodim se onom rečenicom ujutro kada ustanem: ”Živ sam, zar to nije dovoljno da budem sretan”. Čovjek se pogubi kada sanja o avionima, kamionima…

Za sreću treba malo!

Za kraj, podijelite koji savjet ili tip and trick za naše čitateljice i njihovu kosu kako bi bila lijepa i zdrava!

Moj jedini savjet je da je njega jako bitna, kosa se neće sama vratiti u prvobitno stanje. Naše je da vam napravimo boju, posvijetlimo kosu, a vaše je da je njegujete, dođete kod vašeg frizera na tretman – njegu. Maske za hidrataciju su jako bitne da vam kosa bude meka i sjajna, posebno posle blajha.

Samo pozitiva!

Životni moto.

Moj životni moto, a i tetovažu koju sam napravio je: ”Živi svaki dan kao da je posljednji. Jer sutra nije važno, a jučer nije ni postojalo.”

Zahvaljujemo Seadu na ugodnom razgovoru, za drage naše čitateljice u Zagrebu dobra preporuka! Dobili smo mnoštvo hair savjeta, ali još bitnije – onih životnih, baš kako mi to volimo! 

Prijašnja Men’s Corner priča:

Men’s Corner: Dubravko Hlastec, rad s ljudima i psima znači rad na sebi

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci