Saznali smo zašto je knjiga “Tri žene” osvojila čitateljice diljem svijeta!
S

Knjiga „Tri žene“ autorice Lise Taddeo fascinantna je istinita priča o seksualnom životu triju žena, utemeljena na gotovo deset godina prikupljanja izvješća. Ispripovijedana je zapanjujuće iskreno i neposredno. Istodobno je novinarski podvig i pripovjedački trijumf, prepuna nijansi i empatije.

Predstavlja nam tri nezaboravne žene – i jednu iznimnu spisateljicu – čija nas iskustva podsjećaju da nismo sami.

Ova knjiga živopisno i fascinantno opisuje ženske nezadovoljene potrebe, neizrečene misli, razočaranja, nade i opsesije koje ne popuštaju. U jednom predgrađu u Indiani upoznajemo Linu, domaćicu i majku dvoje djece čiji je brak nakon deset godina ostao bez strasti. Lina je gladna ljubavi, svakodnevno se bori s napadajima panike, a nakon ponovnog povezivanja s nekadašnjom ljubavlju putem društvenih mreža ulazi u izvanbračnu vezu koja je ubrzo potpuno zaokuplja. U Sjevernoj Dakoti upoznajemo Maggie, sedamnaestogodišnju srednjoškolku koja je navodno u tajnom fizičkom odnosu sa svojim naočitim oženjenim učiteljem engleskog. Posljedičan kazneni postupak uzburkat će njihovu tihu zajednicu. I naposljetku, upoznajemo Sloane, prelijepu, uspješnu i profinjenu vlasnicu restorana, koja je u sretnom braku s muškarcem koji uživa gledati je u seksualnom odnosu s drugim muškarcima i ženama.

The Washington Post, New York Public Library, Time, Economist, Shelf Awareness, The Guardian, Sunday Times, BBC i Elle samo su neki od magazina koji su ovu svjetsku književnu senzaciju proglasili knjigom godine!

U ovom hit naslovu seks nije tabu tema, a autorica Lisa Taddeo opisuje ženinu borbu protiv sustava i muškaraca, donosi dosad neviđenu analizu brakova te rasprave i poglede na feminizam i emancipaciju u moderno vrijeme.

VIDEO PORUKA AUTORICE:

Knjigu „Tri žene“ na hrvatski je prevela Aleksandra Barlović.

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci