13.8 C
Rijeka
Petak, 23 listopada, 2020

PRONAŠLI SMO SLATKI PELIN O KOJEM OVIH DANA MNOGI PRIČAJU – MACERAT BRENDA MATIČNJAK

Oči čitavog svijeta uprte su u neprocjenjivu važnost očuvanja zdravlja. Ne možemo ga kupiti novcem, ne možemo utjecati na puno toga što se događa,...

Saznali smo koje su prednosti OMNi-BiOTiC® STRESS proizvoda

Stres, tako često upotrebljavan zajednički nazivnik kao uzrok mnogih bolesti i stanja, bilo fizičkih ili psihičkih, danas je učestala pojava kod modernog čovjeka. Moderni čovjek je čovjek koji juri kroz dan, ne odgađa obaveze, sve rješava danas, ništa ne ostavlja za sutra, čovjek koji mora uskladiti poslovni i obiteljski aspekt, radno vrijeme sa slobodnim vremenom, koji se nezdravo hrani jer nema vremena pripaziti na prehranu, koji koristi lijekove jer je neizbježno da naš organizam ispunjava ovako ozbiljna svakodnevna očekivanja koja imamo od njega.

Stres uzrokuje umor, pad koncentracije, nervozu, demotiviranost, depresiju, a može dovesti i do “burnout” sindroma te fizičkih i psihičkih kroničnih bolesti. Kod mnogih osoba stres napada želudac i pokreće upalne procese. Tijekom izloženosti kroničnom stresu, mijenja se sastav crijevne flore, a stalna podložnost stresu posebno utječe na crijevno-moždanu os.

- Advertisement -

Utjecaj crijevnih bakterija na psihu i kognitivne procese upravo preko crijevno-moždane osi predmet je intenzivnih znanstvenih istraživanja koja su potvrdila da komunikaciju crijeva-mozak poboljšavaju – psihobiotici.

Istraživačke studije su također pokazale da crijevne bakterije kontroliraju emocionalno ponašanje, kognitivne procese donošenja odluka, percepciju boli te osjetljivost na stres.

Današnji način života i izloženost stresu donosi sa sobom i porast psihičkih poremećaja, a studije su dokazale da se crijevna flora psihički bolesnih ljudi značajno razlikuje od zdravih ljudi.

Da bi se održala važna biološka raznolikost crijevnih bakterija ili stvorili optimalni uvjeti za crijevne stanovnike, postoje dvije mogućnosti: prvo, opskrba hranom za “dobre” crijevne bakterije u obliku prebiotika, koji se nalaze u brojnim namirnicama, a druga je uzimanje probiotika kako bi se uklonile štetne bakterije i kompenzirala neravnoteža mikrobioma. Preporučuje se koristiti probiotike preferencijalno ljudskog podrijetla, koji zadovoljavaju stroge kriterije kvalitete i čije su dobrobiti dokazane u znanstvenim istraživanjima, kao sinbiotik OMNi-BiOTiC® STRESS za kojeg se koristi termin PSIHOBIOTIK, pod kojim se smatraju korisne bakterije (probiotik) i/ili prebiotike koji utječu na komunikaciju crijeva-mozak.

Psihobiotici iskazuju anksiolitički i antidepresivni učinak koji je karakteriziran promjenama u emotivnim, kognitivnim, sistematskim i neuralnim indikatorima.

Primjenom psihobiotika može se ciljano djelovati putem crijevno-moždane osi na emocionalno stanje i poboljšanje kognitivnih funkcija, što su i dokazale brojne studije provedene sa sinbiotikom OMNi-BiOTiC® STRESS  u MedUni Graz. Iste su pokazale da nas, jednostavno rečeno, probiotici mogu učiniti sretnijima i pametnijima.

OMNi-BiOTiC® sinbiotici slijede sve kriterije i smjernice kvalitete preporučene od strane Svjetske zdravstvene organizacije, Svjetskog gastroenterološkog društva, Austrijskog i Njemačkog društva za probiotičku medicinu te predstavljaju najkvalitetnije proizvode koji se mogu pronaći na našem tržištu.

Više o proizvodima Instituta AllergoSan možete pronaći na www.omni-biotic.hr  a proizvode možete nabaviti u svim bolje opremljenim ljekarnama te odabranim DM prodavaonicama.

Fotografije: promo

ZADNJE OBJAVE

ELFS trenirke, prepoznatljiv dizajn, udobnost i dobar stil

Jesu li trenirke zamijenile haljine koje smo obožavali sezonama ili nas tek očekuju modna iznenađenja koja smo inače u starim normalnim vremenima navikli gledati...

TriPollar uređaj za svježinu lica i obnavljanje kolagena je i Severinin odabir

Često možemo čuti kako je ljepota u očima promatrača, ali ipak bitnije je ono kako se svaka osoba osjeća kada sama sebe pogleda u...

PRATITE NAS...

22,125ObožavateljiLajkaj
6,295SljedbeniciSlijedi
20PretplatniciPretplatiti

NE PROPUSTITE

Jeste li čuli za pero®? Otkrivamo sve o uspješnoj poduzetničkoj priči iz Matulja!

Nešto je posebno u obiteljskim firmama koje ujedine snage kako bi osvojile tržište i predstavile nešto novo, svježe, posebno. Posebna je strast u pojedincima...

Imaju li Riječanke stila i čiji stil posebno voli otkriva najpoznatija riječka modna blogerica Ester Gallo

Ester Gallo (1962.) radi kao tajnica predstojnika Klinike za dentalnu medicinu u KBC - Rijeka. Njena velika strast je moda, te je ona danas...

U odličnom društvu prijatelja, partnera i suradnika proslavili smo Stiluetin sedmi rođendan!

Porsche Inter Auto Rijeka jučer je poprimio novo ruho, proslavili smo sedmi rođendan, a broj sedam inspirirao nas je da proslava bude u znaku...