Saznali smo kada počinje i kako će izgledati Advent na Gradini!
S

Božićna bajka na Trsatskoj gradini ove će godine zasjati u svom četvrtom izdanju, nakon što je u protekle tri godine oduševila Riječanke i Riječane, ali i posjetitelje iz čitave regije. Iako će se ovogodišnji Advent odvijati u ponešto drugačijem obliku, ipak će zadržati potpuno isti smisao – radost i slavlje božićnih blagdana!

Od 29. studenog kaštel na Trsatu ponovno će obući novo ruho i spremno dočekati posjetitelje ogrnut plašem božićnih lampica, kojih će biti još više no prošle godine. Unikatne dekoracije i jedinstvene ručno izrađene jaslice koje s nestrpljenjem iščekuju zaljubljenici u blagdanske čari, i ovog će Adventa udahnuti božićni duh stoljetnoj trsatskoj dami. Na putu će se naći svima znani protagonisti priče, a nad gradom će se ponovno nadviti veličanstvena Votivna kruna.

Tijekom ovogodišnjeg izdanja Adventa na Gradini fokus će biti stavljen na sam prostor Trsatske gradine iz razloga što se organizirajući Advent samo unutar zidina, odnosno u neposrednoj blizini, može kontrolirati količina posjetitelja, što ne bi bilo moguće kada bi se Advent održavao na širem području. U odnosu na prijašnju godinu broj adventskih kućica je smanjen i one su još više disperzirane.

Advent na Gradini se održava na otvorenom prostoru te će se za cijelo vrijeme trajanja projekta pratiti epidemiološke mjere izdane od strane Civilnog stožera. Održavanje projekta bit će prijavljeno svim mjerodavnim službama koje će biti upoznate sa svim planiranim događanjima, a posjetitelje molimo da se pridržavaju preporuka te prilikom ulaska na Trsatsku gradinu nose zaštitne maske.

POGLEDAJTE I VIDEO NAJAVU, STILUETA LIVING ROOM UGOSTIO JE VEDRANA BABIĆA:

Fotografije: Ivor Mažar

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci