13.8 C
Rijeka
Četvrtak, 17 lipnja, 2021

Grad znanja: Kava, kolač, humana genetika Anđelke Radojčić Badovinac

Anđelka Radojčić Badovinac petnaest je godina profesor u trajnom zvanju - temeljne medicinske znanosti grana humana genetika. Nakon Sušačke gimnazije upisuje Medicinski fakultet Sveučilišta...

Saznajte koja su obilježja makro kategorije Proljeće unutar Teorije boja

Danas vam predstavljam prvu makro kategoriju unutar Teorije boja – Proljeće. Radi se  o toplom godišnjem dobu koje u sebi nosi 4 potkategorije od kojih samo je jedna apsolutno topla po pitanju temperature, dok su ostale neutralno tople.

Apsolutno Proljeće je glavni predstavnik i može se hvaliti time da mu je temperatura dominantna karakteristika. Apsolutne poput Amy Adams i Marcie Cross prepoznajemo po jarkim toplim bojama.

Svijetlo, Soft Svijetlo i Sjajno Proljeće su dodatne potkategorije. Iako pripadaju istom godišnjem dobu postoje određene važne karakteristike prema kojima se razlikuju.

Tako će Svijetlo Proljeće biti u pastelnim bojama, a Soft Svijetlo će u svojoj paleti imati iste boje uz blagi dodatak sive. Baza svim bojama je žuta, a ovdje prepoznajemo među njima poznate osobe: Scarlett Johansson, Claudiu Schiffer, Albinu Grčić, Owena Wilsona, Diane Kruger i Daryla Halla.

Sjajno Proljeće je ono koje se najviše ističe. Kao što samo ime kaže, radi se o jarkim, intenzivnim bojama koje ta potkategorija odlično nosi u kombinaciji koja odiše velikim  kontrastom. Među poznatim Sjajnim Proljećima tu su Milla Jovovich i Rose McGowan.

Opće karakteristike ovog godišnjeg doba su najčešće svijetla kosa i oči. Nerijetko su tu i prirodne crvenokose, medeno plave do svijetlo smeđih sa zlatnim sjajem. Koža može biti blago roza, najčešći su svijetli fototipi koji lako crvene i izgore, a ponekad ovi predstavnici imaju i pjegice. Oči mogu biti plave, zelene ili svijetlo smeđe.

Većina boja općenito makro kategorije Proljeća pronalazimo u klimatskom proljeću: grašak zelenu, narcis žutu, losos rozu, kamel, bež, mak crvenu, svijetle ljubičaste nijanse, topla nijansa tirkizne i dr.

 

No, ne smijemo zaboraviti da su ove karakteristike jako generične i da za raspoznavanje točnih potkategorija potrebno je obaviti Analizu boja preko koje se uviđaju koje boje svakome najbolje pristaju po pitanju odjeće, šminke, ali i boje kose.

Kombiniranjem boja iz osobne palete dosežemo sklad i ljepotu koje su prirodne. Za osobnu Analizu boja dostupna sam na donjim  kontaktima. 

Piše: Sara Jurišević

Naučila sam kako spojiti boje iz prirode i ljepotu svakoga od nas . Nastao je tako projekt BeeUnique i postala sam savjetnica za imidž s naglaskom na boje. Najviše me veseli kada pomognem osobama da zavole sebe.

Facebook: TheBeeUnique

Mail: info@beeunique.com.hr

Web stranica: beeunique.com.hr 

Facebook grupa: Tvoja paleta boja by BeeUnique 

ZADNJE OBJAVE

Raj za odrasle i klince, ova mjesta u Istri djeca obožavaju!

Već je svima poznato da Istra skriva prekrasna mjesta na koja ćete naići u svakom njezinom kutku. Iako će zaljubljenici u kulturu i istraživanja...

Saznajte sve o TheMiuBook knjizi koja će djecu maknuti od ekrana, a osmislila ju je hrvatska poduzetnica

TheMiuBook je edukativna, kreativna i inovativna knjiga koju možete ponijeti bilo gdje sa sobom kao zabavu za djecu umjesto mobitela ili tableta TheMiuBook je edukativno-kreativna...

PRATITE NAS...

22,125ObožavateljiLajkaj
7,910SljedbeniciSlijedi
20PretplatniciPretplatiti

NE PROPUSTITE

Jeste li čuli za pero®? Otkrivamo sve o uspješnoj poduzetničkoj priči iz Matulja!

Nešto je posebno u obiteljskim firmama koje ujedine snage kako bi osvojile tržište i predstavile nešto novo, svježe, posebno. Posebna je strast u pojedincima...

Stilueta intervju: Tihana Stanić o odgovornom i kolegijalnom ponašanju u #ostanidoma okolnostima

Naša je današanja gošća Tihana Stanić, poduzetnica, vlasnica „Beauty Box studio ljepote“ koja se poput svih nas pronašla u novoj, izazovnoj situaciji. Nedavno je...

Grad znanja: Kava, kolač, dinamika Nine Čeh

Nina Čeh znanstvenica je koja odrasta u Istri i nakon završene opće gimnazije u Srednjoj školi u Buzetu 2008. godine upisuje Građevinski fakultet na...