Saznajte kako uz samo nekoliko koraka do atraktivne “Frida bun” frizure
S

Sve se mijenja pa tako i frizerski trendovi, no lijepa i njegovana kosa je uvijek najbolji modni odabir. Društvena događanja i druženja svakoga tipa trenutno su preseljena u virtualni svijet, bez obzira što ljudi manje izlaze iz svojih domova, zahvaljujući novim tehnologijama druže se svakodnevno putem ekrana svih formata. Upravo za svakodnevna online druženja, ali i postepeno vraćanje u normalan život, Frida Hair Salon donosi trendy boho frizuru inspiriranu meksičkom umjetnicom Fridom Khalo.

„Svaki dan imamo jako puno upita naših klijentica na koji način mogu same napraviti frizuru kod kuće. Bez obzira što većinu svog vremena provodimo doma, ipak smo stalno na video vezi pa je naša kosa i dalje u prvom planu. “, ističe Marina Ivanković hair i color stilistica ta vlasnice Frida Hair Salona.

Signature frizuru „Frida bun“ možete napraviti u sljedećih nekoliko koraka:

  1. podijelite razdjeljak kose na sredini glave,
  2. uzmite dva prednja pramena sa svake strane od uha do sredine glave i podignite ih u zrak,
  3. pramenove preklopite kao da vežete turban na glavi, točnije pramenove zamotajte pola kruga jedan oko drugoga te spustite desni pramen na lijevu stranu, a lijevi na desnu,
  4. prikopčajte pramenove ukosnicama na krajevima ili kod duge kose na potiljku glave.

Ostatak kose možete nakovrčati u stilu popularnih „neurednih valova“ koji se u frizerskim salonima najčešće rade na četku, no kod kuće će ih biti jednostavnije napraviti pomoću pegle ili figara.

„Kako bi neuredni valovi što bolje izgledali, uvijek uvijajte jedan pramen u smjeru lica, a drugi u suprotnu stranu. Pazite da pramenovi koje uvijate nisu pretanki te ih uvijate samo po sredini dužine kose, a vrhove ostavite ravne. Također, nikako nemojte zaboraviti na kosu nanijeti proizvod za zaštitu od topline do 220 stupnjeva prije uvijanja s toplinskim uređajima. A za kraj na kosu nanesite lak lagane teksture koji će vam omogućiti da dobro raščešljate valove u svim smjerovima i dobijete taj poseban messy izgled. Na vrhove kose možete staviti ulje za njegu ovisno o tipu. Za oštru i debelu dlaku preporučila bih ulje argana, dok za tanku kosu koja brzo gubi formu idealno će biti ulje marule ili ruže. Kvalitetna ulja neće vašoj kosi dati neželjeni masni izgled, već se lijepo upiti i kosa će imati prirodan i zdrav sjaj“, naglašava Marina Ivanković.

Frida bun je idealna za sve tipove srednje i duge kose, a ukoliko želite kratkotrajno promijeniti boju kosu, možete koristiti neki od šampona ili maski s pigmentima. Za potrebu ove frizure, stilisti iz Frida Hair Salona su se odlučili za nježno ružičastu nijansu koja cijeloj priči daje romantičan izgled. Šampon i maske s pigmentima su najnoviji svjetski trend, lako se nanose, a zadržavaju se samo na površini kose, nisu agresivni za kosu, već ju hrane i njeguju.

Za sve one koji nemaju živaca biti „sam svoj majstor“, dobra je vijest da su se ovaj tjedan otvorili frizerski saloni pa mogu posjetiti stručnjake i prepustiti se u njihove sigurne ruke.

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci