Saznajte kako je bilo na PAR Gradini znanja događanju s fokusom na žensko poduzetništvo
S

Trsatska gradina navikla je na brojna lijepa događanja i inspirativna druženja, ipak PAR Gradina znanja jučer je odisala posebno dobrom energijom, poštujući sve preporuke ovih neobičnih vremena, organizatori su posjetiteljima pripremili bogat program uz atraktivne sadržaje.

Na Gradini su se predstavili brojni OPG-ovi, posjetitelji su se tako upoznali s radom žena koje stvaraju s ljubavlju i tržištu donose zanimljive proizvode u koje je utkano znanje, iskustvo, talent i strast.

Svoj corner imao je svjetski poznati brand AVON koji kroz brojne aktivnosti podržava žene i ukazuje na izazove s kojima se susreću te im pomaže na svjetkoj, ali i na razini Lijepe naše jer smo svjedočili brojnim inicijativama kojima su stali uz žene.

Oksana Balyk Kirinčić odražala je zanimljivo predavanje “Uvod u svijet online prodaje”, a vizažistica Leana Garčev predstavila je kako treba izgledati business make up. Nakon toga, naš službeni fotograf Ivor Mažar održao je kratku radionicu poziranja te ukazao na greškice koje žene nesvjesno rade, ali i dao naputke kako pravilno pozirati i u konačnici biti zadovoljna sobom na fotografijama.

Panel posvećen ženskom poduzetništvu  na kraju je začinio druženje i pridonio motivaciju, inspiraciji i dobroj energiji. Gordana Nikolić, dekanica Visoke poslovne škole PAR u Rijeci, dobitnica brojnih nagrada i priznanja, predsjednica Udruge poslovnih žena KRUG ogranka Rijeka, u nekoliko je navrata istaknula važnost ustrajanja i vjere u sebe na poduzetničkom putu te je uz rečenicu “Nebo je granica” itekako nadahnula mnoge. Žene, ali i muškarce.

Sanja Lopar stoji iza branda Lopar International, njezina priča uvijek izaziva divljenje publike, Sanju i obitelj zatekao je rat u Sarajevu i prisilio da rodni grad zamijene životom u Genevi, uspješnu karijeru zamijenio je novi život, a Sanja je krenula iz nule i vođena željom da osmisli savršenu cigaru stvorila vrhunski brand! Danas je jedina žena Europljanka u tom muškom svijetu, a kako je rekla i dala savjet drugim ženama – Treba se nametnuti, ali isto tako biti svoj i autentičan.

Ines Matić Matešković, Doc. dr. sc., docentica na Pravnom fakultetu u Rijeci se za vino počela zanimati radi poznavanja opće kulture stola, a stečeno znanje i svoju diplomu sommelierke potom je pretvorila i u posao postavši prvo ambasadorica pjenušaca Bottega za Hrvatsku, a zatim i lansiranjem vlastitog brenda vezanog za vina i vjenčanja, pod nazivom Vinum Amoris. Ines je naglasila kako je ljubav najveći pokretač, u životu i poslu, objasnila je i kako je spoj naizgled nespojivih djelatnosti ima dodirnih točaka, a svojom je pričom zaintrigirala mnoge i inspirirala!

Na samom kraju Gordana Nikolić predstavila je projekt “Ženski inkubator – za sljedeću generaciju poduzetnica” te najavu objave natječaja za nezaposlene mlade djevojke do 34 godine kao posebno prepoznatu skupinu osoba u nepovoljnom položaju zbog nedostatka radnog iskustva odnosno nedovoljno razvijenih kompetencija. Panel je moderirala Marija Mažar, vlasnica PR agencije Alura i osnivačica vaše i naše Stiluete.

U vremenima u kojima jesmo i onima koja dolaze, složili smo se kako je međusobna podrška i uvažavanje od krucijalne važnosti, radujemo se novim projektima Visoke poslovne škole i idućem izdanju PAR Gradine znanja!

Fotografije: Ivor Mažar

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci