ZTC

Stigao nam je i prvi dan ljeta, iako se ljetna atmosfera u zraku osjeća već tjednima. Ljeto je pravo vrijeme za predivne narukvice u veselim bojama s kojima ćemo izgledati odlično, a upravo takve nam dolaze s otoka Vira kraj Zadra. Tanja Bašić je magistrica ekonomije, a za sebe kaže da je tipična horoskopska račica –  intuitivna, emotivna i kreativna. 

Njezine narukvice podsjetile su me na djetinjstvo i uhvatila me neka nostalgija jer sam i ja kao dijete izrađivala slične končane narukvice, a upravo je i Tanja krenula s izradom narukvica nakon što je slučajno pronašla stare konce i izvezene radove koje je radila kao dijete u osnovnoj školi. Poigravajući se s koncima isplela je svoju prvu narukvicu za koju kaže da i nije izgledala savršeno, ali ju je motivirala da proba opet i s vremenom je svoj proizvod dovela do savršenstva.

Inspiraciju pronalazim u svemu oko sebe, u prirodi – npr. cvijeće u raznim bojama me inspirira da izradim narukvice u tim tonovima, u odjeći – npr. neka odjevna kombinacija me inspirira da izradim narukvice u istim ili sličnim tonovima koje će se savršeno uklopiti, čak i hrana me inspirira da izradim narukvice u npr. bojama sladoleda. U određenom trenutuku ono što mi prvo zapne za oko mogla bih reći da mi je inspiracija. – Tanja


Za sada njezine narukvice možete pronaći na Instagram profilu i Facebook stranici!
Foto: Tanya Bracelets
Pripremila: Ines Cunjak

Kancelarija bar