Savršena sinergija, hrvatske spisateljice u Krie Design kampanji (O)djelo
S

U Mjesecu hrvatske knjige, hrvatski modni brend Krie Design inovativnim pristupom i inspirativnom pričom projekta [O]djela ujedinjuje stvaralaštvo, književno i modno te povezuje modnu dizajnericu Kristinu Burju i spisateljice Andreu Andrassy, Ružicu Ašćić, Eminu Pršić, Koranu Serdarević i Maju Šimlešu, koje se ističu na književnoj sceni svojim djelima.

Projekt je nastao kao želja za propitkivanjem koliko je važan prvi vizualni dojam koji ostavljamo na druge, jesu li lijepe korice knjiga postale presudne za prvi kontakt s čitateljem?

Emina Prsic i Maja Simlesa
Ruzica Ascic i Kristina Burja
Korana Serdarevic i Andrea Andrassy
Autorice i dizajnerica

Svidjelo se to nama ili ne, odabir naše odjeće i način na koji je nosimo govori mnogo o nama kao osobama. Nije pitanje mode i trendova, već koje se poruke, svjesno ili nesvjesno, šalju modnim odabirima, baš kao što korice knjiga svojim naslovnicama mogu puno toga otkriti čitatelju.

Modna dizajnerica Kristina Burja odijelima daje posebnost statement detaljima koji ih odvajaju od već viđenog, ali i pričaju priču o ženi koja ih nosi. „Jako mi je drago što su zbog projekta (O)djelo, u interijeru knjižare Fraktura, nastale predivne fotografije uspješnih spisateljica u Krie odijelima, koje svojim djelima oblikuju našu svakodnevicu,  pobuđuju našu maštu. Upravo sve to i ja radim kreirajući odjeću koja izaziva reakciju žena diljem svijeta.  Ime projekta (O)djela nastalo je igrom riječi, a progovaramo o bitnosti onoga što poručujemo kroz djela, ali i odijela koja su ekstenzija osobnosti.“- objasnila je dizajnerica Kristina Burja koja priprema i novu kolekciju.

Ista  će krajem studenog biti predstavljena modnoj publici u Švicarskoj, na Green Fashion Weeku.

Fotografkinja Jelena Balić

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci