ZTC

Ponekad vam se čini kako kako sati na poslu prolaze, a vi niste napravili ništa korisno te osjećate da vam je produktivnost na niskoj razini. Ponedjeljak je onaj dan, početak tjedna kada se teško privikavamo na nove radne obaveze i zbog toga je savršen dan za nekoliko dobrih savjeta kako povećati produktivnost kako na poslu, pa tako i kod kuće.

Napravite pauzu

Postavite si podsjetnik za uzimanje pauze, jer su one izrazito važne kako bi se održala visoka razina fokusa. Kao u školi, na svakih 45 minuta uzmite si par minuta pauze, protegnite se, napravite koju vježbu disanja, očistite misli i vratite se poslu ili obavezama.

Jutarnji rituali

Steći poneku jutarnju naviku nije loša stvar. Jutarnji rituali nam pomažu da započnemo svoj dan na što bolji mogući način. Svaka osoba je drugačija pa su stoga i jutarnji rituali drugačiji, ne možemo vam reći što da radite ujutro, na vama je da pronađete ono što vam najbolje odgovara, daje najviše energije i čini vas sretnom osobom.

Ništa nije savršeno

Postoje osobe koje su prefekcionisti i one koje nisu, no kako god da bilo svi mi težimo nekakvom savršenstvu, netko više, a netko manje. Ipak, ako ste jedna od onih osoba koja teži da svaki zadatak napravi savršeno kada je već nešto dovoljno dobro, pustite. Kada vam dođe da biste samo još nešto malo doradili ulazite u začarani krug konstantnog dorađivanja i težnji za savršenstvom, čime gubite svoj fokus i koncentraciju ali i mir. Težiti da nešto bude odlično napravljeno i u to uložiti trud je super stvar, ali potrebno je postaviti granice i ne dopustiti da ta težnja upravlja nama.

Šetnja

Dobre ideje dolaze spontatno, sjedeći u uredu ili zatvorenom prostoru u potrazi za nekom idejom i inspiracijom samo će “ugušiti” vašu kreativnost. Izađite u prirodu, prošetajte, osvrnite se oko sebe, nemate pojma što vam sve može pasti na pamet u opuštenom okruženju.

Napravite plan

Imajte plan, dnevni, tjedni, mjesečni, godišnji. Što god vam odgovara. Na taj način ćete imati sve obveze na jednom mjestu, zapisane u vaš rokovnik, mobitel ili računalo. Plan će vam pružiti neku mirnoću ali i pomoći da ostanete organizirani i pažljivo pazite na obveze koje vam slijede.


Foto: Pixabay
Pripremila: Stilueta
 
 
 

 

Kancelarija bar