Sanja Lopar, iznimna žena i ambasadorica Fidelio odijela uvodi nas u projekt Eudaimonia 2020!
S

Sanja Lopar žena je jake pokretačke energije, žena koja živi i širi optimizam, jedna od onih s kojom u pet minuta razgovora znate da ju želite imati za zauvijek. Zato što nadahnjuje. Zato što je ugodna. Zato što je znatiželjna. Zato što je pozitivna. Zato što je odlična učiteljica. Ona životna.

Sanju smo upoznali u vrijeme snimanja prvog dijela kalendara Eudaimonia koji je definitivno prerastao svoje stranice i postao jedan pravi kvalitetni pokret odličnih životnih manira. Prvi kontakt sa Sanjom uspostavio je naš fotograf Ivor koji se vratio prepun odličnih dojmova, vrijeme je da saznate zašto je Sanja oduševila njega,  a zatim i sve nas..

Sanja, krenimo s pričom u sadašnjem vremenu. Upoznali smo se nedavno, prilikom snimanja za potrebe projekta Eudaimonia 2020. Što je za tebe eudajmonia, pronalaziš li se u ovom etičkom stajalištu koje korijene vuče još iz antičke Grčke?

Ja jednostavno uživam u svim ljepotama zivota, i sebi, na svojstven način to sve nekako prilagodim tako, da si omogućim maksimalno uživanje u svakom datom trenutku, bilo da sam u restoranu, kafe baru, u boutiqueu, na putovanju, u društvu s prijateljima….svaki trenutak učinim posebnim, nasmijanim, i živim ga na poseban način dajući mu posebnu vrijednost…

Imati svoj style meni je vrlo bitno

Taj Sokratov etički i filozofski pristup načinu života je neiscrpna tema. Iskreno govoreći, Eudaimonia to i jeste i apsolutno čini sastavni dio mene. To je i razlog što sam jos više jako ponosna što su me iz Gentlemen’s Shopa kontaktirali i predložili da postanem njihova ambasadorica, i moram vam priznati da sam ja tu ulogu vrlo ozbiljno shvatila. Snimanje projekta Eudaimonije 2020 je bilo fenomenalno.

 

Pripreme su počele u riječkom 4look salonu
Make up ambasadorica projekta potpisuje Mladenka Vraneković

Ta sva energija koju sam osjetila sa svim protagonistima u projektu mi je samo potvrdila da je meni sa mojim cigarama i tim mojim specifičnim i atipičnim eudajmonskim lifestylom upravo tu mjesto. Imam osjećaj da mi je baš samo to nedostajalo da zaokružim svoju priču…

A sad se vraćamo na početak priče. Direktorica si ekskluzivnog branda CIGARES LOPAR INTERNATIONAL. Žena u svijetu cigara. Pomičeš granice. Ne bojiš se novih staza. Učiš. Istražuješ. Hrabro istupaš i nastupaš. Znamo da si bila novinarka i znam jako dobro da novinarski duh nikad se ne utiša, samo ga preusmjerimo kad treba. Kako si se ti našla u ovom „muškom biznisu“?

Auh…ne znam gdje bih počela…Meni se čini da sam ja čitav život samo u tom muškom biznisu (osim kada sam bila u novinarstvu). Stalno sam u muškom okruženju. S jedne strane to godi, međutim s druge, to stvara drugi hendikep, ali o tome možemo drugi put.

Ali kako je sve počelo? 2002. godine sam imala sreću da upoznam neke vrlo bitne ljude u financijskom svijetu Geneve koji su mi ponudili da uđem u partnerstvo u jednu ženevsku financijsku korporaciju, što sam i prihvatila.

Suočila sam se s moćnim i vrlo bogatim muškarcima koji su svi do zadnjeg pušili tompuse.  Tada nepušač, bila sam k’o riba van akvarijuma…sve me je to gušilo, ali su mi objasnili da nepušači mnogo lakše podnose pasivni dim ako u isto vrijeme konzumiraju cigaru sa pušačima. I imali su potpuno pravo! E sad zamislite, ja sam uzela tu cigaru i gledam svoju ruku i razmišljam ma gdje će ova ženska ruka s tom cigarom? Ne ide nikako…a povrh svega, žena se i ne viđa često, pogotovo ne javno, s tompusom u ruci. To je kažu samo za muškarce… Eeeee, to je bio izazov za mene, uraditi baš suprotno… ?

Koje karakteristike odlikuju Lopar cigare?

Odabirom najboljih listova duhana postigli smo da se naše cigare završavaju s DIVIN dijelom – drugim dijelom cigare i nemaju taj treći dio “PURIN“ koji je alkalan, ljut, koji prži usne i zaista je težak za dovršiti. U ovom trećem dijelu cijela cigara se degradira i svi oni divni ukusi iz drugog dijela cigare se gube i postaju vrlo neugodni za završiti je. Cijela kolekcija Lopar cigara je perfektno izbalansirana, okrugla i moćnog ukusa sa sklopom aroma koje uvijek iznenade one koji ih prvi put otkriju.

Odvažna, pozitivna i karizmatična, Sanja Lopar!

Svih 5 modela imaju potpuno drugačiju LIGU tj. blend. Magija cigara Lopar je u perfektnom balansu aroma, okruglosti tog našeg specifičnog kremastog ukusa, i naravno blendu duhana.

Duhan iz Cube, Nikaragve, Dominikanske Republike, Hondurasa, Perua i Ekvadora čini sastav Lopar Cigara

Da, i šta  jos čini posebnima Cigare Lopar…. pa Ja, jedna Sarajka, koja nema niakve veze sa Kubom, postala  prva evropljanka koja napravila cigaru koja je oduševila aficionadose širom svijeta i malo poremetila taj dosta zatvoreni muški svijet. E to sam ja i vrlo sam ponosna na to…

Ja sam apsolutni nepušač i razgovor s tobom bio je prvi koji me potaknuo da probam i osjetim tu magiju. Nazovimo to istraživanje radi priče ? Oduševila sam se! Otvorila si mi jedan skroz novi lifestyle trenutak uživanja u životu, bila sam neupućena, puna predrasuda i uskraćena za nešto jako posebno. Misliš li da u cigarima jednako trebaju uživati muškarci i žene? Postoje li tu ipak neke predrasude koje treba otkloniti?

Imala sam period upravo takvog načina razmišljanja, punih predrasuda. Međutim, ubrzo sam shvatila da čovjek sam sebi stvara barijere. Poslije tih razmisljanja koja su na sreću, trajala vrlo kratko, rekla sam sebi „čekaj malo, ti imaš istu funkciju i poziciju koja je ravnopravna tom istom muškarcu do tebe… Pa zašto ja, zato što sam žena, nemam pravo da pušim cigaru, a on kao muškarac ima to pravo i zašto bi taj čin bio iskljucivo rezerviran za muskarce…i to ne bilo kakve muškarce, nego one moćne, bogate, uticajne….? I tako nekako u tim svojim razmišljanjima sam shvatila da ću počevši konzumirati cigare, jednostavno postati prepoznatljiva, da cu vjerojatno šokirati, čuditi i intrigirati okolinu, ali se i nametnuti bas takva kakava sam…I baš mi je trebao taj potpis mog karaktera koji vam se može svidjeti ili ne svidjeti…ali jedno je sigurno, neće vas ostaviti ravnodušnim. ?

Za vrijeme intervjua, spoj novog užitka i slatkog radnog zadatka

Naravno, nije bilo baš lako, meni kao ženi, iznijeti cigaru na javnim mjestima u jednoj kalvinističkoj i dosta konzervativnoj Ženevi , ali sve mi je to dalo još više volje i kaprica da se pozicioniram baš sa cigarom u ruci i postanem prepoznatljiva i danas prihvaćena i dosta cijenjena u tim krugovima.  Jedna žena sa cigarom u ruci  nameće respect….a mene ćete rijetko vidjeti bez cigare, jer je ona postala  sastavni dio mene i ja stvarno uživam u njoj.

Napravila sam jedan originalan ženski lifestyle i to je zapravo nekakav moj potpis.

Sanja u Fidelio odijelu

Otkrij nam svoj omiljeni trenutak uživanja  u životu i Lopar cigari, kako on izgleda?

Ja sam vam vrlo vedra osoba koja strašno voli da se druži sa ljudima, otkriva nove horizonte. Tako da je omiljen moj svaki trenutak koji živim. Jedino što me karakterizira je još činjenica da mrzim biti sama. Sama ne mogu uživati. Sama nikad nisam zapalila cigaru, vjerovali ili ne…. Ja cigaru moram podijeliti s nekim dobrim društvom. Moj suprug mora biti uz mene jer smo mi jedno… obožavamo dobro društvo koje je spremno za šalu, par boca dobrog vina, dobra klopa i naravno neizostavna cigara…  i samo pozitiva. Nekako, energetski moram biti povezana sa ljudima. Dakle nikad sama, uvijek u dobrom društvu. Predivni su mi trenuci kada na kraju dana suprug nam natoči čašu nekog dobrog pića, donese nam naše cigare i onda zajedno kroz tu kompleksnost sivog dima u mislima putujemo gdje god želimo… Nama je samo nebo granica…

Imaš veliku podršku obitelji, ovo je u biti obiteljski biznis, koliko ti je bitna potpora tvojih muškaraca – supruga i sina?

Da naravno. Da moj suprug nije to što jeste, da se ne volimo kao što se volimo, da nemamo razumijevanja jedno za drugo kao što imamo, do ovih cigara nikad ne bi došlo. Moj suprug je moje sve…moja jača karika. To je jedini muškarac koji sa mnom može izaći na kraj i zna kako ovladati sa mnom hahaha. Ja sam vam kao pit bul koji skoči i hvata loptu u zraku ne čekajući je da prvo odskoci hahaha. A moj suprug me, i neizmjerno sam mu zahvalna radi toga, podržava u svakom mom koraku ili novom projektu, ali naravno čvrsto stojeći na zemlji i naravno čekajući da ta loptica padne na zemlju kako bi je on uhvatio hahaha… mnogo je racionalan i vrlo, vrlo pametan.

A Sacha, moj ponos, moj sin, moje sve, je tu također iza svoje majke i oca naravno. Podržava nas u svemu, uz uvijek dobar savjet i drugi pogled na sve što mi živimo.

Sretna smo i vrlo harmonična obitelj koja se neizmjerno voli.

Sad ću se galantno nadovezati, kažu da su i odijela prvenstveno bila namijenjena muškarcima, a upravo si ti Sanja odabrana kao jedna od ambasadorica ženskih odijela FIDELIO! Odijela dolaze s riječkim potpisom i izvrsnom pričom, jesi li počašćena?

Malo je reći počašćena. Bila sam iznenađena i duboko dirnuta da su me se sjetili i došli do mene s tom ponudom. Pa znate šta znači biti jedna od prvih žena koja će otvoriti žensku liniju Gentlemen’s Shopa i nositi prvo Fidelio odijelo krojeno po mjeri… Zaista velika čast. Na neki način ulaziš u povijest jedne divne priče…

Kako si se osjećala za vrijeme potrebe snimanja?

Osjecala sam se kao „mačka sa naslovne strane..“ ? Kao vedeta…Snimanje je bilo toliko lepršavo, bar nama koje smo bile ispred kamera jer je kompletna ekipa iz Stiluete, Extravaganta, Fidelia i Gentlemen’s Shopa učinila sve napore kako bi nama omogućila da nam bude ugodno i što ljepše. Učinili su sve da se u jednom trenutku osjećamo kao poznate zvijezde…

Eudaimonia kao stil života

Znam da se odmah stvorila dobra energija, kako s Damirom Mateškovićem, nositeljem projekta tako i sa svima ostalima, koliko ti je bitno osjetiti se na toj nekoj razini s ljudima s kojima si okružena, privatno i poslovno?

Ja ne mogu raditi s nekim s kim nemam dobar feeling. Moje cigare plasiram isključivo na mjesta u kojima se ja osobno dobro osjećam. Tako je i u privatnom zivotu. Ja ne mogu biti u društvu s nekim tko je pun negativnog naboja, nekonstruktivne kritike i nabijen negativom, bez obzira o kome se radilo. Za mene je strašno bitno, da osoba u mom okruženju bude pozitivna, da ima style i da je vesela i iskrena.

Uskoro dolaziš u Rijeku i u suradnji s Gentlemen’s Shopom i Teatro Lounge Barom pripremaš neka jako lijepa druženja, o čemu se radi?

Da. Neizmjerno se radujem da ćemo prvi put u Kvarneru realizirati jedno divno i malo drugačije druženje. Dakle, u subotu 21.09., s početkom u 18:30h u Gentlemen’s Shopu počinjem edukativni dio radionice u kojem ću govoriti o tajnama dobre/exkluzivne cigare, kako do nje doći i kako je sljubiti s pićem. Učesnici edukativnog dijela večeri će moći degustirati jednu cigaru iz kolekcije Lopar na licu mjesta, a drugu-takmičarsku  će dobiti za drugi dio večeri koji će se održati u Teatro lounge baru koji će biti teatar divnog druženja, razmjena iskustava, strasti i malog takmičenja u pušenju cigara nakon kojega ćemo podjeliti vrlo lijepe nagrade. Uz sve to će nas pratiti dobar DJ i odlična muzika i naravno – ostajemo do sitnih sati uzivajući u divnim trenucima ispunjenima dobrom vibrom, dimom odličnih cigara, dobrom kapljicom i divnim ljudima.

I za kraj… Na jednom si događanju istaknula: “Moja uloga ovdje danas je da vam kažem da, ne samo kao žena, djevojka, majka, sve možete postići.” Je li to tvoja neka poruka i nama ženama i muškarcima?

Da svakako. To je poruka i jednima i drugima, a poruku sam poslala svim prisutnima na Festivalu Savremene Žene koji se održao u Tuzli u aprilu ove godine. I da, poruka je zaista: kad nesto istinski želiš, to ćeš i ostvariti. Treba imati samo puno samopouzdanja i vjere u sebe i u ono šta radiš. A život je takav, nekad zločest pa ti podmeće prepreke, ali preko svega se može preći dobrom voljom i željom da stigneš do željenog cilja. Nista nije nemoguće. Sve, ali baš sve je moguće, vjeruj mi.

Snimanje se odvijalo u hotelu/restoranu Bevanda

Već sam to „nemoguće“ osobno doživjela i pobijedila, jer sam vjerovala u sebe i bila dobro fokalizirana na ono za sta sam se borila…

Hvala Sanja, jedva čekamo riječka druženja! Intervju sa Sanjom Lopar dio je priprema i najava projekta Eudaimonia 2020., riječki GENTLEMEN’S SHOP priprema brojna iznenađenja i uskoro predstavlja novitete, pratite nas i sve saznajte na vrijeme!

Fotografije potpisuje Ivor Mažar, snimalo se u hotelu/restoranu Bevanda u Opatiji. 

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci