Sandra Rončević, dobitnica nagrade PARDonna za 2020. godinu!
S

„Ti si poduzetnica, posebna u svemu što radiš i svjesna da svojim radom utječeš na druge svojom predanošću, emocijom i energijom koju širiš“ – istaknula je Gordana Nikolić pri dodjeli nagrade

Sandra Rončević autorica je nedavno objavljene knjigokuharice “Mrvu ovog, zeru onog”, od 2014. godine autorica bloga „O slanom & slatkom: o svemu“, zaljubljenica u (talijansku) gastronomiju i produkciju gastro sadržaja. Održava kulinarske radionice i teambuildinge, kao i cooking showove, ali i razvija gastro ture po Hrvatskoj.

Krajem 2020. godine dodijeljena joj je nagrada PARDonna koju joj je uručila Gordana Nikolić u ime Visoke poslovne škole PAR i konferencije Žene bez PARdona. Riječ je o konferenciji koja se održava svake godine u studenom, u sklopu obilježavanja Svjetskog dana poduzetništva, točnije Dana poduzetnica, a svrha konferencije je podsjetiti na nemjerljivu snagu i vrijednost žene u suvremenom svijetu te pružiti podršku i inspiraciju ženama na putu prema vlastitom uspjehu.

Sandra Rončević i Gordana Nikolić

Dugogodišnja suradnica PAR-a Marija Mažar svake godine sudjeluje na konferenciji Žene bez PARdona u dijelu ONE-TO-ONE interview gdje vodi razgovore s inspirativnim ženama. Kako se ove godine konferencija nije održala zbog poznatih nam razloga, dodjelu nagrade PARDonna organizirali smo za dobitnicu u potpunoj tajnosti, u dragom nam Stilueta Living Roomu.

„Sandra je posebna zbog svoje svestranosti. To je žena koja je radila na vrhunskim svjetskim projektima među kojima je i projekt posvećen jačanju ženskog poduzetništva pod imenom „Women Entrepreneurs: a job creation engine in South East Europe“ u kojem su sudjelovale žene poduzetnice iz 9 zemalja, i onda iako s dugogodišnjim iskustvom i uspjehom u projektnom menadžmentu sve to ostavila da bi se bavila svojim hobijem – hranom i pisanjem, što ju je dovelo kako vidimo u nove, uspješne projekte“. – naglasila je dekanica Nikolić.

Knjigokuharica Sandre Rončević!

Na 440 stranica ispisala je svoj gurmanski spomenar s preko 115 recepata i više od 50 kratkih priča. Kako ističe i sama, od drugih se kuharica razlikuje po kombinaciji recepata, ali i jednom opuštenom stilu pisanja, svakodnevnom govoru koji koristi u pisanju na društvenim mrežama. Za razliku od opuštenog tona u pričama, recepti su pisani ozbiljno i detaljno jer cilj svakog recepta je da bude točan i da da jasne smjernice za izvođenje.

Atipična dodjela radi okolnosti, ali statua je došla u prave ruke.

„Želim se od srca zahvaliti na nagradi PARDonna 2020 koja me je istinski iznenadila, ali i razveselila jer je stvarno nekako zaokružila cijelu godinu, ma cijeli moj rad i natjerala me da razmislim o svojim uspjesima: dala sam otkaz kako bih totalno promijenila smjer, odbacila građenu karijeru na jednom polju kako bih se bavila  nečim dijametralno suprotnim od onoga čime sam se godinama bavila, uspjela sam preživjeti prve dvije godine i lijepo razvijati posao, iako je prošla godina bila strašna i po prihodima koji su mi pali preko 75%, nisam se predala već sam iskoristila vrijeme koje mi se poklonilo (s vremenom imam najviše problema, nikad nemam dovoljno vremena) i napisala kuharicu te sa svojim životnim partnerom osnovala tvrtku Neboder ideja d.o.o. koja je i nakladnik moje knjige“ – zaključila je Sandra Rončević.

EMISIJA NA LINKU I DODJELA:

Fotografije: Ivor Mažar

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci