Sada kada su maske pale, vrijeme je za neke nove životne navike!
S

Iako je uzimanje vremena za sebe nešto što bi moralo biti na vrhu liste prioriteta, često se nađe negdje na dnu ili u rubrici pod zvjezdicom. Nova godina je prošla, novi ciljevi su postavljeni, u realizaciju nekih se možda i krenulo, ali je u većini slučaja nastao zastoj i sve želje ostale su na listi čekanja. Pa zašto to ne promijeniti? Proljeće se bliži, toplija i ljepša vremena sve su nam bliža i nema nikakvih isprika da se ne pokrenemo i usvojimo neke nove, bolje navike.

Zdrav život

Iako se često u zadnje vrijeme sve više čuje i čita o zdravom životu, zdravoj hrani i zdravom življenju općenito, nekako to svi stavljamo u drugi plan. Međutim, život je samo jedan i na nama je da ga iskoristimo najbolje što možemo. Usvajanje zdravih navika, u kojem god aspektu, je nužno kako bismo živjeli ne samo zdravije nego i sretnije. A na kraju, ne težimo li svi tome? 

Vježbajte

Vježbanje je također must pri vođenju zdravog i aktivnog života. Jutarnje ili večernje, svega nekoliko minuta ili čak i duže – nije važno. Važno je da se tijelo pokrene i da ne težimo dostizanju određenog broja na vagi, već da nam tjelesna aktivnost postane sastavni dio života kojemu ćemo se svakoga dana rado vraćati.

Uzmite vrijeme za sebe

Šetnja, čitanje, omiljena kupka ili druženje s bližnjima – svaki oblik provođenja vremena koji vas čini sretnima je odličan izbor. Natrpani smo svakakvim obavezama i brigama koje neovisno o tome jesu li male ili velike utječu na nas. Uzimanje predaha i vraćanje sebi nužno je kako bismo normalno funkcionirali i kako bismo bili spremni za sve što nam stoji na putu.

Putujte 

Tko kaže da na putovanje trebamo potrošiti hrpu novaca i da putovanje podrazumijeva isključivo neka daleka mjesta? Zašto ne bismo „otputovali“ u obližnje mjesto ili grad i otkrili sve njegove ljepote koje su još uvijek neotkrivene? Upoznati se s ljepotama naših krajeva može biti toliko opuštajuće što zbog samog putovanja što zbog novih iskustava i zanimljivosti koje na tim putovanjima možemo otkriti.

Budite prisutni

U svemu što radite i gdje god da idete, budite prisutni! Današnje vrijeme u kojem živimo u znaku je multitaskinga gdje odjednom radimo više stvari što ne mora nužno biti loše, ali je svakako iscrpljujuće. Ako šećete, osvrnite se na prirodu oko sebe. Ako čitate knjigu, dajte joj se u potpunosti. Ako ste s bližnjima, budite s njima i uživajte u svakom trenutku. To su sve mali, ali veliki trenuci koji se pamte i koji puno znače.

Sve ove male savjete, ali od velikog značenja moguće je primijeniti u svoju svakodnevicu. Svakodnevnicu u kojoj ste sretniji, zadovoljniji i u kojoj maksimalno uživate što i je cilj života i življenja – biti sretan, zadovoljan i kroz život koračati s puno elana, pozitive i dobrog raspoloženja.

Foto: Unsplash

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci