- Advertisement -

Ponedjeljkom u 18.00 u Ogranku Drenova, utorkom u 18.00 u Ogranku Zamet, srijedom u 18.00 u Ogranku Turnić, četvrtkom u 18.00 u Ogranku Trsat i subotom u 11.00 u Dječjem odjelu Stribor.

Više o programu Pssst… priča! pročitajte ovdje.

Da ne bi sva slava pripala samo predškolcima, tu su i dvije radionice za mlađe osnovnoškolce – odnosno, jedna radionica i jedan čitateljski klub! Osim već uigranih malih škola engleskog i njemačkog jezika, ove godine ponovno otvaraju vrata mlađim osnovnoškolcima (9-10 godina) koji žele kroz igru i priču (nastaviti) učiti talijanski jezik, u programu Prime parole, subotom u 10.00 u Dječjem odjelu Stribor.

A za one kojima je čitanje draže od pričanja, tu je i najmlađi čitateljski klub, Bajkoklub, koji jednom mjesečno, petkom u 18.00, u Kreativnom laboratoriju pri Dječjem odjelu Stribor okuplja male zaljubljenike u bajke i priče koju razgovaraju o bajkama koje su skupa čitali proteklog mjeseca. Prvi susret Bajkokluba ove školske godine održat će se već 14. rujna, u 18.00, tako da trk po prijavnicu!

Za one mrvicu starije (11-13), ali i nešto odvažnije (nadasve!), tu je Sfingina zagonetka, pripovjedačko-kreativna mitološka radionica, četvrtkom u 16.00 u Dječjem odjelu Stribor. Fortes fortuna iuvat!

Za kraj, ali i početak tjedna, tu je nova radionica za najširi raspon godina – od 10 do čak 16 – koja će se održavati svakog ponedjeljka u Dječjem odjelu Stribor u 13:30, gdje će djeca imati priliku iskušati svaki tjedan novu društvenu igru, odnosno igru na ploči, naučiti nešto novo, zafrkavati se, upoznavati i zabavljati. Naziv radionice je Igre na ploči ponedjeljkom!

Za sve programe obavezna je prijava prije sudjelovanja, te članska iskaznica Gradske knjižnice Rijeka. Prijave se primaju na pultu u odjelima i ograncima u čijim radionicama biste željeli sudjelovati. Više o mreži Gradske knjižnice Rijeka (uključujući i telefonske brojeve) doznajte ovdje. Vidimo se u knjižnici!

Foto: Pixabay

Pripremila: Stilueta