Odlična večer u Novom. Nakon dvije natjecateljske večeri Lucija Biondić i dalje najbolja
O

Nakon sinoćnjeg sjajnog starta 19. Ružice Vinodola u Vinskoj kući Pavlomir i druga je večer oduševila brojnu publiku koja se okupila na Frankopanskom trgu u Novom Vinodolskom i pratila natjecanje 11 djevojaka koje se kandidiraju za ovu prestižnu titulu. Podsjetimo, Ružica Vinodola je jedna od najpoznatijih manifestacija u Hrvatskoj koja svoje temelje ima u davnoj povijesti, a slavi jaku ženu kao najspretniju i najvještiju u poslovima vezanim uz vinogradarstvo, vinarstvo te domaćinske poslove spajajući prošlost i sadašnjost Vinodolskog kraja.

Nakon “vinogradskih poslova” prošle večeri, djevojke su se natjecale kroz tri igre vezane za domaćinske poslove, a kroz odličnu novljansku večer sve je proveo Mario Lipovšek Battifiaca, dok je za glazbeni štih bila zadužena grupa Point.

Uz samo natjecanje i zabavu, na Trgu Vinodolskog zakona održala se i prezentacija starih zanata uz atraktivni drveni vrtuljak za najmlađe, a posjetitelji su u velikom broju posjetili sajam proizvoda i suvenira. Gužvovito je bilo i na još jednom popratnom događanju – festivalu vina “Kvarner Wines” na kojem brojni posjetitelji nisu propustili priliku kušati autohtona vina ovog podneblja te poseban pjenušac i rose “Ružica Vinodola”, koji su dobili naziv upravo po ovoj popularnoj manifestaciji.

Atraktivni su bili i posebni  photo pointi koje su pripremili organizatori, a   koji su predstavljali Novi i Ružicu Vinodola u najljepšem svjetlu, dok je još jedna atraktivna novost bila prodaja cvjetnih vjenčića, a sve na tragu starog običaja u kojem je Ružica

Vinodola, prilikom odlaska iz vinograda bila ovjenčana vinovom lozom, pa su posjetitelji u tom duhu mogli prošetati gradom s prekrasnim cvjetnim detaljem, a priliku nisu propustili.

Na samoj pozornici bilo je itekako zanimljivo, jer se svih 11 djevojaka svojski potrudilo dati sve od sebe da ispune zadatake koje su organizatori postavili pred njih. A bila su to natjecanja u mljevenju kave, izradi lančića od smokava i lovora te natjecanje u šivanju. Večerašnji rezultati su se pribrojili onim sinoćnjim te je u ukupnom poretku i dalje u vodstvu Lucija Biondić, drugo mjesto zauzela je Ana Kalanj dok je treća Nina Piškulić.

Nakon dvije odlične večeri, sve je spremno za veliko finale održat će se u subotu 19. kolovoza u Starom gradu Novog Vinodolskog s početkom u 20:30 sati, kada će se djevojke natjecati u tri završne discipline vezane za točenje i prezentaciju vina, program će voditi Irena Grdinić, a publiku će zabavljati popularni Giuliano i Diktatori. Negdje oko 23 sata proglasit će se ovogodišnja Ružica Vinodola, prema ocjenama ocjenjivačkog suda, kao i najsimpatičnija djevojka koju će odabrati same kandidatkinje te ocjenjivački sud i žiri. Naravno, kao i druge večeri, posjetitelje će dočekati prezentacija starih zanata uz atraktivni drveni vrtuljak za najmlađe, sajam proizvoda i suvenira, festival vina “Kvarner Wines”, posebni photo pointi te prodaja cvjetnih vjenčića.

Organizatori Ružice Vinodola su TZG Novi Vinodolski i TZ Općine Vinodolske uz suorganizaciju Grada Novog Vinodolskog, Općine Vinodolske, Centra za kulturu Novog Vinodolskog, Vinske kuće Pavlomir, Udruge Ružica Vinodola, udruženja Kvarner Wines i agencije Omnes. Pokrovitelj manifestacije je Ministarstvo poljoprivrede RH te sponzori Hrvatska turistička zajednica, TZ Kvarnera, Primorsko-goranska županija, agencije Katarina Line, Adria Mare i Arriva, galerija Drveni val, Primus Physio i Studio Nijansi.

Dvije odlične večeri su za nama, slijedi ona završna koja će proglasiti 19. Ružicu Vinodola. Večer je to koju nikako ne bi trebalo propustiti.

Tekst, fotografije: PR

Prethodni tekst – Snovi Vinodolski u Novom Vinodolskom- nova manifestacija donosi brojne sadržaje!

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci