Rujan u Crikvenici pun zanimljivih događanja!
R

Zavirite u raspored ovotjednih događanja u Crikvenici za sve generacije – vjerujemo da ćete pronaći nešto za sebe.

Festival cvijeća

U Crikvenici će se od 14. do 17. rujna održati „Festival cvijeća“ na Gradskoj tržnici, a za posjetitelje će biti otvoren od 8 do 19 sati.

Ovaj festival je zaista u pravom značaju raskoš mnogobrojnih vrsta cvijeća našeg priobalja, ali i kontinentalnih područja naše zemlje. Na manifestaciji se predstavljaju uzgajivači, odnosno proizvođači cvijeća i sadnog materijala iz sjeverozapadne Hrvatske, a sajam ima i prodajni karakter, mogu se dobiti i korisne informacije o sadnji i uzgoju cvijeća te savjeti o uređenju vrtova i balkona uz predavanje i demonstraciju aranžiranja.

Navedena četiri dana bit će u znaku živih boja i opojnih mirisa, stoga nikako nemojte zaboraviti posjetiti Festival cvijeća i probuditi svoja osjetila.

Otvorenje „Mjeseca plave ribe“

Ovaj gastro doživljaj ne znači samo kušanje slasnih i zdravih ribljih specijaliteta, već i druge zanimljive aktivnosti. No, krenimo redom…

U petak, 15. rujna, od 18:00 sati u centru Crikvenice predviđeno je otvaranje „Mjeseca plave ribe“ uz cooking show poznatog chefa Davida Skoka, posebna ponuda jela od plave ribe, vinski kutak te ponuda osvježavajućih koktela. Voditelj programa bit će Domagoj Jakopović – Ribafish. Svim restoranima – sudionicima projekta „Cesta plave ribe“ – dodijelit će se oznake, kao trajni podsjetnik na sudjelovanje. U večernjim satima slijedi zabavno – glazbeni program uz Marka Škugora i „Trio Crikvenica“.

U subotu, 16. rujna, očekuje nas prava atrakcija – dolazak ribarskog broda s tunom u crikveničku luku te priprema jela od ulova iz mora. Voditelj programa bit će Robert Ferlin. Osim posebne ponude jela od plave ribe, koktela i vinskog kutka, ovu večer će nam uljepšati i Damir Kedžo te „Trio Crikvenica“.

Nedjelja, 17. rujna, rezervirana je za cooking show chefova iz restorana „Dida“, „Domino“ i „Miramare“, posebnu ponudu jela od plave ribe, prigodnih koktela i vinski kutak. Voditeljica koja će nas voditi kroz program je Barbara Udovičić Papeš, a zabavljat će nas Klapa „Kampanel“ i „Trio Crikvenica“.

Sva tri dana naši najmlađi mogu uživati u programu namijenjenom njima.

U sklopu moga mjeseca odabrani ugostiteljski objekti na području rivijere nude ukusna, maštovita i raznovrsna jela od plave ribe, a oni su sljedeći: „Dida“, „Karoca“, Trabakul“, restorani hotela „Crikvenica“, „Esplanade“ i „Miramare“ u Crikvenici, u Dramlju „Domino“, u Jadranovu „Feral“, a u Selcu „Riva“, „Ulika“ i restoran hotela „Marina“.

„Crikvenica Majorette Festival“

Šareni plesni kostimi, pozitivna energija, skladna plesna koreografija, umijeće baratanja štapom… Samo je dio onoga što vas očekuje 16. rujna. Riječ je o „Crikvenica Majorette Festivalu“ koji će se održati na Trgu hrvatskih branitelja u Selcu. Ovaj događaj je promocijskog karaktera, a želja je da postane tradicijski festival na kojem će se prezentirati i družiti što veći broj timova iz cijele Hrvatske.

Regata „Dani Grada Crikvenice“

Ovaj vikend (16. – 17.9.) održat će se regata „Dani Grada Crikvenice“ za klasu optimist ilca4 i ilca6, a u sklopu koje će se održati i državno prvenstvo za 470 (olimpijska klasa za dvojce). Na regati se očekuje oko 150 sudionika.

Tekst, fotografije: PR

Prethodni tekst – Danas se otvara Crikvenica Eye! Doživite Crikvenicu na sasvim drugačiji, poseban način

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci