Rotary klub Opatija Lungomare organizira humanitarnu akciju ove subote
R

U sklopu svoje humanitarne djelatnosti i aktivnosti Rotary klub Opatija Lungomare organizira donatorsku večeru pod nazivom “Korak za Raphaela”.

U subotu 20. svibnja 2023. u Restaurantu “Yacht club” na opatijskom mulu s početkom u 19:00 sati okupit će se opatijski Rotarijanci i njihovi prijatelji sa samo jednom svrhom, a to je prikupljanje sredstava za pomoć dječaku Raphaelu kojemu je pomoć i više nego dobrodošla.

Davor Jurišić, liječnik s riječkog KBC-a jedan je od inicijatora akcije i čovjek koji osobno poznaje dječaka:

“Radi se o jednom prekrasnom dječaku kojega sam upoznao igrom slučaja. Na žalost spojile su nas nesretne okolnosti. Još kao jednogodišnjak teško je opekao ruku te sam izvodio nekoliko operativnih zahvata transplantacije kože kako bi mu ipak sanirali ožiljke i kontrakture zglobova od opekline koji su onemogućavali normalan razvoj i rast šake i prstiju. Upoznao sam dječakovu obitelj i njihove životne prilike te sam shvatio kako je moja obveza kao Rotarijanca da pokušam pomoći. Samohrana majka odgaja šestoro djece, educira se i stručno usavršava uz osmijeh i neskriveni optimizam. To je dječak i obitelj koji zavrjeđuju našu pomoć.”

Donatorska večera je otvorenog tipa, a prikupljena sredstva bit će donirana dječakovoj obitelji te će biti utrošena u svrhu njegova liječenja i osobnog razvoja.

Ulaznica je 100 eura po osobi, a svoje mjesto možete rezervirati uplatom na poseban žiro račun: HR5424070001500019594 i slanjem potvrde na adresu e-pošte: odvjetnik.filip.lisac@gmail.com.

Za sve one koji žele pomoći, otvoren je poseban račun za humanitarnu akciju kod OTP banke te mogu simboličnom uplatom na IBAN: HR5424070001500019594 uz naznaku „Korak za Raphaela“ podržati akciju Rotary kluba Opatija Lungomare.

Tekst, fotografija: PR/ Unsplash

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci