Romina Čargonja krije se iza riječkog brenda nakita Nola Jewerly!
R

Vrlo smo ponosni na naše kreativce koji se odluče iskušati u kreativnim i poduzetničkim vodama. Danas donosimo intervju s vlasnicom  Nola Jewerly brenda koji je kreiran krajem ljeta, a dolazi upravo iz našeg grada. Kako je sve počelo, gdje crpi inspiraciju, i što sve planira, otkrila nam je Romina Čargonja u razgovoru.

Mlada Riječanka Romina Čargonja velika je zaljubljenica u modu i trendove, sebe naziva kreativnom dušom. Obožavateljica je prirode i dobrih knjiga. Trenutno uz izradu nakita, završava studij na Pravnom fakultetu u Rijeci.  

Nola Jewerly – što se sve može pronaći u tvojoj kolekciji?

Ponuda je stvarno raznolika, možete pronaći ogrlice, narukvice, prstenje, naušnice. Pri izradi koristim razne materijale poput različitih oblika i vrsta perlica, poludragog kamenja, bisera, te svi zlatni ili srebrni dijelovi su od nehrđajučeg čelika. Svakodnevno istražujem, eksperimentiram, improviziram, učim! Radim na tome da nakit koji napravim bude što kvalitetniji, ali i cijenom pristupačan svima!

Što te potaknulo da počneš sama izrađivati nakit?

Prije ili kasnije znala sam da ću svoju kreativnu stranu negdje i izrazit. Ideja izrade nakita pala mi je na pamet pred jedno dvije godine, u doba lockdowna. Zatim sam duži vremenski period razmišljala i istraživala, uz posao i fakultet nisam uspjela pronaći toliko vremena da se u potpunosti posvetim nakitu. Kako je želja sve više rasla, sve sam više istraživala i učila se, i evo nastao je Nola Jewerly.

Gdje crpiš inspiraciju? Što te motivira za izradu nakita?

Volim gledati razne fotografije, listati časopise, pretraživati po internetu… Zapravo u svemu što me okružuje, kada vidim nešto što mi se svidi, moja prijašnja ideja se nadogradi i nastane novi komad nakita. Sve sto izrađujem imam otprilike negdje u glavi, nekad je potrebno da me samo nešto potakne. Posebnu motivaciju za dalje i vjetar u leđa mi daju sve pozitivne reakcije na ono što izradim.

Puna ideja i inspiracije

Gdje si naučila izrađivati nakit?

Postepeno sam učila, učim i dalje pomoću raznih radionica, crpim znanje preko interneta, društvenih mreža, YouTube tutoriala. Otkrivam razne nove tehnike i trikove te ću se svakako i dalje usavršavati!

Imaš li u planu proširiti ponudu?

Zasigurno da, trenutno radim na novoj kolekciji, imam puno ideja za budućnost, no ne bih htjela previše otkrivati –  sve ćete i sami vidjeti!

Na koji komad nakita si posebno ponosna? Koji bi izdvojila da ti je baš drag.

Svaki mi je drag na svoj način, ponosna sam na sve što sam izradila do sad, i volim svaki komad koji izradim. Naravno, dogodi se da nisam s nečim zadovoljna, onda krećem ispočetka u izradu, koji put slika u glavi izgleda drugačije, no to je sve normalan proces, bitno je da voliš ono što radiš.

Perlice kao zaštitni znak

Posebno mi je drago prstenje, koje je izrađeno od različitih vrsta perlica. Meni osobno najdraži komad nakita, te bi se voljela istaknuti bas njima! One su kao moj zaštitni znak. Tako da u budućnosti možete očekivati prstenje u malo drugačijem izdanju, ali s must have perlicama!

Za kraj – gdje u Rijeci provodiš slobodno vrijeme?

Druženje s prijateljicama, kava ili kolač iz Cacaa ili Kavane, duge šetnje po Lungo Mare u Opatiji ili riječkom Terminalu i izletima u prirodu gdje punim baterije za dalje! 

Za sve ljubiteljice minimalističkog nakita, pronašli smo riječki brend sa super cijenama! U Nola kolekciji zasigurno možete pronaći nešto za sebe, a Romini želimo uspjeh u daljnjem radu i puno ideja i perličastih komada nakita.

Foto: Nola Jewerly

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci