Romantičari i romantičarke, izdvojili smo ljubavne bezvremenske filmove
R

Iako vjerujemo kako imate razne planove za ovogodišnje Valentinovo koji uključuju putovanja ili večere, znamo da ima i onih koji dan zaljubljenih žele provesti u toplini svoga doma. Upravo smo za te posebne večeri izdvojili nekoliko filmskih klasika koji su prava definicija romantike i čine savršeni način kako provesti dan kojim slavite ljubav.

Titanic

Listu romantičnih filmova moramo započeti s jednim klasikom za kojega je sigurni smo svatko čuo. Romantika u glavnim ulogama s Rose (Kate Winslet) i Jackom  (Leonardo DiCaprio) savršena je podloga za ovo Valentinovo uz koju se možete opustiti, ušuškati u toplu dekicu i prepustiti se čarima ovog bezvremenskog filmskog klasika.

Grad anđela

Još jedan filmski klasik savršen u ovo najromantičnije doba godine je Grad anđela. Radi se o filmu iz 1998. godine s Meg Ryan i Nicolasom Cageom u glavnim ulogama. Priča o anđelu koji se zaljubljuje u „običnu djevojku“ odlična je priča uz koju možete provesti dan zaljubljenih i potpuno se prepustiti čarima romantike i ovog prekrasnog filma.

Moja djevojka

Radnja ovog filma prati dvoje djece – Vadu (Anna Chlumsky) i Thomasa (Macaulay Culkin), prijatelje koji su tu jedno za drugo, a sama će drama oduševiti i odrasle i djecu. Radi se zapravo o romantičnoj komediji u čijem su prvom planu djeca i njihov pogled na svijet odraslih u jednom tužnijem tonu. Što se zapravo događa u filmu nećemo vam otkriti, ali ćemo vam ga najiskrenije preporučiti za gledanje u dvoje.

Ja u ljubav vjerujem

Julia Roberts i Hugh Grant glavni su likovi ovog filma čija je radnja smještena u ulicu Portobello u Londonu. Sam spomen Londona već sa sobom vuče romantiku, idilu i ljepotu ne samo grada, nego i priča ispisanih u njemu, a jedna od takvih je i radnja ovog romantičnog filma. Provedite ovogodišnje Valentinovo u društvu ovo dvoje likova – glumice i vlasnika knjižare i uđite u jedan potpuno drugačiji svijet.

Bilježnica

Romantika, iskreni osjećaji i pobjeda ljubavi – upravo bismo ovim riječima mogli opisati film Bilježnicu (The Notebook) koja se svakako mora naći na popisu filmova ovogodišnjeg Valentinova. Temeljen na knjizi, ovaj film donosi jednu posebnu notu iskrenih osjećaja između dvoje mladih ljudi, u glavnim ulogama s Ryanom Goslingom i Rachel McAdams, koji se susreću nakon mnogo godina, a s kojim se izazovima tada susreću, morati ćete otkriti sami.

Romeo i Julija

Jedan od apsolutnih romantičnih filmskih klasika je i film temeljen na istoimenoj tragediji Williama Shakespearea iz 16. st. Tragična priča jedna je od najpoznatijih i najizvođenijih djela diljem svijeta zbog čega je ovaj klasik bezvremenski, a pogotovo je idealan u ove dane zaljubljenih. S Leonardom DiCapriom i Claire Danes u glavnim ulogama, podsjetite se još jednom, ili pogledajte po prvi put ovu romantičnu priču između dvoje mladih.

Za koji god da se film odlučite, znamo da ćete uživati jer su ovi filmovi samo jedni od onih klasika kojima se rado vraćamo, a za to nema idealnijeg vremena od Valentinova, dana zaljubljenih.

Foto: Instagram

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci