NaslovnicaINSPIRACIJARomani Karen M. McManus...

zadnje objave

Romani Karen M. McManus nižu brojne uspjehe

Od sredine veljače na Netflixu se prikazuje prva sezona serije snimljene prema romanu Karen M. McManus Lažljivac među nama i u Hrvatskoj je trenutno treća serija po gledanosti. Budući da je serija svuda u svijetu doživjela uspjeh, najavljena je i njezina druga sezona, snimljena prema romanu Karen M. McManus Kobna igra. Prema trećem romanu Otkrij mi tajnu uskoro će biti snimljen i film. U čemu je tajna uspjeha spisateljice koju Bookseller naziva „majstoricom stvaranja zapleta i intrige“?

Samo na engleskom jeziku, prva tri romana Karen M. McManus – Lažljivac među nama, Kobna igra i Otkrij mi tajnu – prodana su u više od milijun primjeraka.

Lažljivac među nama

Svojim prvim romanom Lažljivac među nama objavljenim 2017. godine Karen M. McManus izazvala je golem interes. Roman je do sada objavljen u 45 zemalja i u mnogima je bio na top listama prodavanosti. U Hrvatskoj roman možete čitati u izdanju Profila.

Jedan od razloga silnog uspjeha romana Karen M. McManus leži svakako u tome što su njezini romani izuzetno dinamični, potpuno nepredvidljivi, ali ih ona u ubrzanom završetku vješto i logično raspliće.

„Neočekivani obrati, ludi ritam i intrigantni likovi čine ovu knjigu pravom poslasticom, trilerom koji ćete pročitati u jednome dahu“, ocjena je iz The Guardiana romana Lažljivac među nama.

Roman je priča o četiri tinejdžera (Bronwyn, Addy, Cooper i Nate) koji su prvog dana škole morali pohađati dodatnu nastavu kao kaznu za nedolično ponašanje, a peti je učenik (Simon) pred njima umro. Suočeni s istragom za moguće ubojstvo svog kolege pokušavaju svaki za sebe, a onda i zajedno, doznati što se ustvari dogodilo. K tome svaki od njih na neki je način povezan s ubijenim i skriva neku tajnu koju je on namjeravao razotkriti. Tko je u pravu i tko je ubojica čitatelji se pitaju do samoga kraja.

Kobna igra

Kobna igra roman je u kojem se fokus s prve četvorke prebacuje na druge likove (Maeve je Bronwynina sestra, Knox i Phoebe), a glavni likovi iz Lažljivca ovdje su sporedni. I ovdje se prikazuje koliko mobiteli i društvene mreže mogu biti opasni za živote djece. Autorica je opet vješto ispričala zabavnu, nježnu, duhovitu i napetu priču o svijetu srednjoškolaca od kojih su neki ambiciozni, drugi samodopadni, treći sramežljivi i nesigurni, četvrti povodljivi, peti vole provocirati, koji se zaljubljuju, boje, smiju, vole, pomažu jedni drugima, a ponekad su neki od njih jednostavno zli.

Prema ocjeni časopisa Publishers Weekly Kobna igra je „roman pun uzbudljivih i neočekivanih obrata, a napet do samog nepredvidljivog kraja ovaj roman neće razočarati ljubitelje Karen M. McManus, dok će oni koji je dosad nisu poznavali u dahu progutati ovu zamršenu priču o prijateljstvu i osveti.“

Otkrij mi tajnu

Treći roman Karen M. McManus objavljen u izdanju Profila je Otkrij mi tajnu u kojem blizanci Ellery i Ezra sele k baki u mali gradić blizu kanadske granice gdje je njihova teta ubijena prije 20 godina, a jedna druga djevojka prije pet. Čim su se doselili i omiljeni profesor je ubijen. Imaju li sva ta ubojstva išta zajedničko i tko je ubojica u idiličnom malom gradiću? Hoće li policija otkriti ubojicu i jesu li Elleryni tragovi dokazi ili samo krive informacije, čitatelji će doznati u ovom izuzetno napetom, ali i silno zabavnom romanu s neočekivanim krajem.

Najgori dan u životu

U hrvatskim će se knjižarama uskoro pojaviti i četvrti roman Karen M. McManus u izdanju Profila  – Najgori dan u životu. Priča govori o troje srednjoškolaca (Ivy, Mateo i Cal) koji su bili najbolji prijatelji krajem osnovne, a onda se otuđili, markiraju zajedno u spomen na najbolji dan u životu kad su u osnovnjaku zajedno markirali. No ovaj se to put pretvara u noćnu moru nakon što slijede kolegu iz škole i on je odjednom mrtav. Tko ga je ubio, zašto i kakve njih troje imaju veze s tim? I ovdje su u prvom planu tajne, iskrenost, postupno otkrivanje radnje, izuzetna dinamičnost te nepredvidljiva i napeta završnica koja će pokazati neočekivane zlikovce.

Članak za ljubitelje knjiga – Ovi intrigantni naslovi propituju ljudsku prirodu i društvo

Tekst, foto: PR

ZADNJE OBJAVE

PRATITE NAS

24,000ObožavateljiLajkaj
10,000PratiteljiSlijedi
108PretplatniciPretplatiti

Ne Propusti

POPULARNI TAGOVI

POPULARNE KATEGORIJE