”Obitelj Trelawney”priča je o plemićkoj obitelji koja se trudi uklopiti u suvremeni svijet
"

„Obitelj Trelawney“ istodobno je društvena satira i ljubavna priča koja se odvija u usporednim svjetovima britanskog plemstva i visokih novčarskih krugova, a u konačnici slavi snagu ženskog prijateljstva. Nadahnut prijevod Mladena Jurčića vješto dočarava duhovitost i emocionalni naboj ovog hvaljenog drugog romana Hanne Rothschild. Roman obiluje otkačenim likovima koje će čitatelj dugo pamtiti.  Stara plemićka obitelj svim se silama trudi spasiti svoj drevni dom ali i uklopiti u suvremeni svijet.

Hannah Rothschild je spisateljica, filmašica, humanitarna radnica i upraviteljica tvrtke. 2012. godine objavila je knjigu „Barunica“, biografiju svoje pratete Pannonice Rothschild. Njezin prvi roman „Nevjerojatnost ljubavi osvojio je nagradu Bollinger Everyman Wodehouse za najbolji komični roman, a našao se i u užem izboru za Baileys Womenʼs Prize for Fiction.

Piše izvorne i za film prilagođene scenarije te članke za ugledne novine i časopise kao što su The Times, New York Times, Vogue i Vanity Fair. Njezine dokumentarne filmove emitirale su vodeće televizijske mreže, a prikazani su i na filmskim festivalima. 2018. godine primila je britansko odlikovanje CBE za doprinos umjetnosti, kao i za svoje humanitarno djelovanje.

„Čisti užitak od prve do zadnje stranice.“ – Stylist Magazine

RADNJA:

Život u starom dvorcu zvuči bajno! No što ako je taj dvorac prepun podivljalog bršljana, šišmiša i propuha, bez velikog dijela krova i centralnog grijanja?

U jednom takvom zdanju živi obitelj Trelawney: nesuđeni pjesnik Kitto koji sanja o izgubljenoj ljubavi, njegova premorena supruga Jane, njihovo troje djece, pas, Kittovi ostarjeli roditelji koji još uvijek inzistiraju na redu i običajima te buhama opsjednuta teta Tuffy. Neočekivano pismo fatalne Anastasije pokreće lavinu događaja i tjera Jane da ponovno udruži snage s nekadašnjom najboljom prijateljicom i šogoricom Blaze. Zajedno, Jane i Blaze otkrit će da kuća (pa bila ona i basnoslovan dvorac) nije ono što drži obitelj na okupu.

Knjiga se može pronaći  u Mozaik knjiga.

Prethodni tekst – S KNJIGOM NA MORE, DONOSIMO NOVITETE IZ PROFILA!

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci