ZTC

Profesorica hrvatskog i engleskog jezika i književnosti, supruga i majka te divna kreativka… Naša današnja sugovornica, Dražena Bošković, krije se iza novog brend RokoLei  – ručno izrađenih rokovnika bajkovitog izgleda. Ukoliko ste u potrazi za savršenim rokovnikom baš po vašoj mjeri, svakako nastavite čitati…

ZTC

S: Za početak, otkrijte nam nešto o sebi… Tko se krije iza divnog brenda Roko Lei?

Iza brenda RokoLei krije se diplomirana profesorica engleskog jezika i književnosti i hrvatskog jezika i književnosti koja je je prije svega supruga i majka dvoje prekrasne djece. Zapravo jedna obična žena koja je odlučila svoju kreativnost, želju za stvaranjem i ljubav prenijeti na RokoLei brend.

S: Veoma zanimljivi naziv, odakle on dolazi?

Naziv je nastao kao spoj dvije stvari koje RokoLei brend i predstavlja, – personaliziranog rokovnika i žene kao vječne inspiracije. Iz tog razloga Roko i Lei u nazivu. Jednostavno, željela sam da naziv bude upečatljiv, jednostavan, ali i originalan. Nadam se da sam u tome i uspjela.

S: Gdje pronalazite inspiraciju za rad? Izrađujete li  i po narudžbi?

Inspiraciju pronalazim u svemu što nas svakodnevno okružuje, u svemu što nosi jednu dozu ženstvenosti i jednostavnosti. Cilj mi je zapravo bio da svaka djevojka i žena, može sukladno svojim željama personalizirati rokovnik zbog kojeg će biti drugačija i jedinstvena. Nekako sam kroz jednu životnu situaciju, u kojoj sam htjela iz zahvale pokloniti nešto drugačije i jedinstveno, shvatila da u takvim prigodama i nije baš lako pronaći nešto osobno i unikatno za pokloniti, nešto što će ispričati samo Vašu priču. Uz sve to, htjela sam ponuditi brend koji će biti personaliziran, a s druge strane i prihvatljiv u cijeni. Na kraju krajeva, skup poklon ne znači nužno i lijep poklon.

S: Što se sve nalazi u vašoj ponudi?

RokoLei je još uvijek mlad brend i zasada nudi samo personalizirane rokovnike. Najčešće su to mali rokovnici i planeri koji se zbog svoje veličine i praktičnosti mogu svakodnevno nositi u torbici. Naravno, to ne znači da se RokoLei ponuda neće s vremenom mijenjati i razvijati. Ima tu još dosta ideja, ali želim prije svega dati priliku da se RokoLei rokovnik prepozna kao nešto drugačije i unikatno.  

S: Kako biste prokomentirali regionalnu kreativnu scenu? Ima li prostora za “male kreativce”?

Mislim da je naša regionalna kreativna scena bogata. Svakodnevno svjedočimo novim brendovima, unikatnim radionicama, kreativnim kutcima zbog kojih upravo ti ”mali kreativci” htjeli biti samostalni i ponuditi nešto drugugačije. Većina ih je u tome i uspjela. Upravo iz tog razloga smatram da uvijek ima prostora za ”male kreativce”. Najvažnije je uživati u onome što radite jer ljudi tu predanost i  ljubav brzo prepoznaju i cijene.  

S: Koji su vaši ciljevi za 2017. godinu? 🙂

Ako se ovo pitanje odnosi samo na RokoLei brend, moji ciljevi su upravo ono što sam i prije navela, a to je – biti prepoznatljiv i originalan. Dati ovoj regionalnoj kreativnoj sceni i svoj doprinos,  rukotvorinu koja će biti,  prije svega,  unikatna, pristupačna u cijeni, dizajnom drugačija, ali i korisna za svakodnevnu upotrebu.

ROKO LEI

Kancelarija bar