Glazbena ikona Róisín Murphy nastupit će na dočeku u Šibeniku
G

Šibenik je za svoje građane i posjetitelje pripremio nekoliko pozornica unutar stare jezgre, a na jednom od najljepših mediteranskih vtgovia – trgu Katedrale sv. Jakova nastupit će svjetska glazbena ikona, Róisín Murphy, koja se vraća u Šibenik prvi put nakon koncerta na Tvrđavi sv. Mihovila 2018. godine.

Na svjetsku se glazbenu scenu probila kao istaknutiji dio britansko-irskog elektronskog dua Moloko, nakon čijeg razlaza ova eklektična, ekscentrična i svestrana umjetnica započinje iznimno uspješnu karijeru. Potvrdila je to već solo prvijencem iz 2005.,”Ruby Blue”, a glazbeni je put nastavila nizati još uspješnijim singlovima s ”Overpowered” iz 2007. godine.

Nakon velikih koncertnih turneja, zamijećenih glazbenih suradnji i nekoliko izdanih albuma, s  dugo očekivanim, petim studijskim izdanjem nastalim u vrijeme pandemije -˝Róisín Machine˝- osvaja svjetsku kritiku. Za mnoge je to najbolji album njezine karijere kojim Roisin ulazi u novu eru plesne, klupske glazbe, a čiji naslov sama objašnjava – Ja sam stroj nikad ne staje.

Čini se da art-pop heroina neće stati ni u Šibeniku kojeg će u novu 2023. uvesti u solo izvedbi i s posebnim vizualno osmišljenim nastupom.

Inovativna i jedinstvena Roisin iznova će se otkriti hrvatskoj publici s premijerom svog vizualnog performansa, a intimni će, pitoreskni trg zaštićene UNESCO-ve baštine učiniti najpoželjnijim klupskim izlaskom godine.

Ako vam treba osvježiti sjećanje da se prisjetite pjesme koje pjeva Roisin, poslušajte ove dvije iz ere dok je bila u Moloko duu:

Tekst: Šibenik.hr

Fotografija: Facebook/ Róisín Murphy

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci