‘Rock Opera’ oduševila i rasplesala prepunu dvoranu ‘Lisinski’, danas gostuje u Rijeci!
'

Nakon zagrebačkog spektakla, slijede izvedbe u Rijeci (27. listopada) i Varaždinu (28. listopada)

Nakon rasprodanih koncerata diljem regije, najveći glazbeni simfo-rock spektakl na ovim prostorima, ‘Rock Opera’, organiziran u zajedničkoj suradnji međunarodnog simfonijskog orkestra, big banda i zbora, pod ravnanjem dirigenta i autora glazbenih aranžmana, Fedora Vrtačnika, krenuo je na turneju po Hrvatskoj. Prva postaja bila je zagrebačka Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog, koja je ovacijama, dupkom puna, dočekala čak 50 izvođača na pozornici.

U njihovoj izvedbi, publika je imala prilike uživati u glazbi bandova poput Led Zeppelin, Queen, Deep Purple, The Doors, AC/DC, Pink Floyd, Toto, The Rolling Stones, The Beatles, Tine Turner, Prince-a i drugih svjetskih imena, točnije čak 22 glazbena hita izvođača i grupa čija su imena uvrštena u enciklopedije svjetske i domaće glazbene scene 20. stoljeća.

Najveću čar koncertu, dakako, daje činjenica da najveći i bezvremenski rock’n’roll hitovi, tijekom ovog spektakla zažive u potpuno drugačijem ruhu – onom simfoničkom. Neobičan spoj klasičnog rocka, jazz-a i opere doveo je do toga da ‘Rock Opera’ već nekoliko godina spaja, ne samo glazbene žanrove, već i različitu publiku. A koliko se zagrebačka publika zaželjela ”dobrog starog rocka”, dovoljno govori činjenica da se za ovaj koncert doslovno tražila ”karta više”, s obzirom da je rasprodan čak mjesec dana prije same izvedbe.

Ovaj ekskluzivni glazbeni program u trajanju od 120 minuta očekuje i riječku publiku u Dvorani mladosti 27. listopada te publiku u Varaždinu, u Areni Varaždin, 28. listopada. Nekolicina preostalih ulaznica za ova dva grada još je dostupno putem sustava Eventim.

Tekst, fotografije: PR

Prethodni tekst – Ovoga petka u Rijeku stiže glazbeni spektakl Rock Opera

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci