Rijeka za klince: Pregled događanja za djecu ovoga tjedna
R

Rijeka je do nedavno spavala. I više od ostatka Hrvatske. Iako je ovo bio, više ni ne brojimo, koji u nizu lockdown, izlazak se činio potpuno drugačiji. A možda smo već i smetnuli s uma i svaki put se pozitivno, poput djece, nadamo da se sve napokon vraća u normalu. Ne može škoditi. Ili može?

Pretpostavljamo da je kombinacija predivnog sunca u našoj Rijeci, blizina kraja školske godine (napokon!), blizina ljeta i bezbrižnosti. Divno je katkad biti dijete u glavi.

Vraćamo se s našim tjednim preporukama za dječja događanja kako bi vam skratili vrijeme planiranja i inspirirali vas da vidite, doživite i iskusite nešto novo, naravno s vašim malim okicama.

Ne brinite, sve aktivnosti pridržavaju se mjera tako da možete bezbrižno uživati.

Nedavno nam se otvorila Dječja kuća. Niste bili? Odmah si zapišite u planer da ju obiđete! Ako već niste, učlanite i malene u knjižnicu, dječji odjel Stribor koji je od nedavno smješten upravo tamo.

Osim knjižnice, u Dječjoj kući možete uživati u dječjim filmovima i dječjim predstavama u višenamjenskoj dvorani s velikim projekcijskim platnom i pozornicom. Ovaj tjedan možete pogledati crtić “Croods 2: Novo doba” o prahistorijskoj obitelji Croods koja se nakon dugih sedam godina vraća na velika platna. Kino projekcije održavat će se 28. i  29.svibnja.

Za najmanje, za djecu od tri godine, Gradsko kazalište lutaka Rijeka izvodi predstavu Izgubljena priča: Ivica i Marica u prostoru Kazališta lutaka Rijeka. Svima poznata priča dobila je prizvuk suvremenog.

Nedostajalo vam je kino? Ovaj tjedan možemo uživati u crtićima i filmovima za mlade na nekoliko različitih lokacija. Art kino za one malo starije pripremio je film Influencerica. Film o najnovijem zanimanju koji nudi isključivo jedan narcisoidan proizvod – sebe. Preporuka za sve mlade! Subotu večer upotpunite filmom Cruella, u glavnoj ulozi poznata Emma Stone, u Centru Gervais u Opatiji.

O raznolikosti animiranih filmova te filmova za mlade u Cinestaru ne trebamo niti naglašavati. Točan raspored pogledajte u našem kalendaru! Preporučujemo Čarobni prolaz – animirani film koji će zabaviti cijelu obitelj i očarati ih morskim dubinama i ljepotama. Priča je to o dupinima i čarobnom prolazu koji ih može pretvoriti u što god žele postati. No naravno da se u priču upliću jegulje koje žele iskoristiti prolaz u zle svrhe. Tko je pobijedio? Neka otkriju vaše male okice.

Petak rezervirajte za Astronomski centar Rijeka te u predivno (nadamo se bez kiše) proljetno veče naučite nešto o zvijezdama koje su trenutno vidljive. Subota je rezervirana za najmanje, one od 4 godine i starije s kino projekcijom u planetariju pod nazivom Safari Sunčevim sustavom.

Uz sve aktivnosti na zatvorenom obavezno iskoristite predivne i sunčane dane. Oboružajte se romobilima, loptama, vijačama, ma samo tenisicama i uživajte u zajedničkom vremenu. Isplanirajte neki kraći izlet za vikend i uživajte u sreći malim okicama.

Tekst: Avanture malih okica

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci