STEP RI i Grad Rijeka organiziraju predavanje na temu Valorizacija i promocija kulturne baštine
S

STEP RI i Grad Rijeka pozivaju sve zainteresirane za raznoliku kulturnu baštinu naše regije i korištenje modernih tehnologija radi zaštite i promocije baštine da se pridruže događaju koji će se održati u bivšem prostoru tvornice Torpedo.

STEP RI i Grad Rijeka kao partneri na Interreg Italija-Hrvatska projektu BOOST5 usmjerenom na valorizaciju i očuvanje kulturne baštine Jadranske Hrvatske i Italije 28. ožujka organiziraju događaj „Valorizacija i promocija kulturne baštine korištenjem modernih tehnologija“ koji će se održati u Proizvodnom parku Torpedo (ulica Milutina Barača 62).

Predavači će prisutne upoznati s primjerima digitalizacije industrijske baštine, kako je ona provedena u našoj regiji, te načinima kako se 3D skeniranje i printanje mogu koristiti u njenoj zaštiti i promociji. Djelatnici proizvodnog parka organizirat će obilazak proizvodnog parka i demonstraciju industrijske opreme aditivne tehnologije korištene u suradnji s raznim muzejima u regiji.

Završni dio događaja predstavit će preporuke za uspješnu promociju kulturne baštine pomoću društvenih mreža te virtualne i proširene realnosti.

Prijave na događaj zaprimaju se putem stranice https://www.step.uniri.hr/event/seminar/valorizacija-i-promocija-kulturne-bastine-koristenjem-modernih-tehnologija/ do 27. ožujka u 12:00 sati.

Projekt BOOST5, osim promicanja materijalne i nematerijalne baštine kroz nove tehnologije i inovativna rješenja, provodi i niz drugih aktivnosti:

  • izradu popisa raznolike jadranske baštine s mnogo lokacija Primorsko-Goranske i Zadarske županije (popis baštine dostupan je na https://tinyurl.com/2ut3fnpn)
  • organizaciju besplatnih tematskih edukacija za turističke i kulturne djelatnike.

Za informacije o ostalim projektnim aktivnostima i prijavu na besplatne edukacije posjetite mrežnu stranicu https://www.italy-croatia.eu/web/boost5, Facebook stranicu https://fb.me/BOOST5Project  i Twitter stranicu https://twitter.com/BOOST5Project.

O projektu

Projekt BOOST5 financiran je iz programa INTERREG V A Italy-Croatia CBC. Projekt je usmjeren na valorizaciju i očuvanje bogate i raznolike kulturne baštine Jadranske Hrvatske i Italije, uz istodobno podržavanje gospodarskog rasta i razvoja njenim održivim korištenjem. Cilj BOOST5-a jest  eliminirati glavne prepreke koje ograničavaju puni razvoj održivog turizma te istražiti nove tržišne prilike.

Fokusiranim radom na izazovima nejednako razvijenih turističkih destinacija, izoliranih područja te napuštene baštine sa slabom digitalnom turističkom ponudom na programskom području (CBC Italija-Hrvatska) kreirat će se zajedničke strategije za razvoj inovativne i održive turističke ponude, kao i inovativna turistička rješenja.

Projekt BOOST5 koristi rezultate pet talijansko-hrvatskih projekata za poticanje turističke valorizacije kulturne, off-road, industrijske i prirodne baštine.

Step Ri znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci poduzetnička je potporna institucija koju je 2008. godine osnovalo Sveučilište u Rijeci. Savjetodavnim uslugama, programima i edukacijama želimo hrvatskom gospodarstvu dostupnima učiniti najnovija svjetska znanja inoviranja i upravljanja kojima vodeće tvrtke brže, uspješnije i jeftinije stvaraju inovacije, postaju konkurentnije i osvajaju nova tržišta. Samostalno, ali i s partnerima u Hrvatskoj i Europi, stvaramo i provodimo projekte financirane od Europske unije i Sjedinjenih Američkih Država, hrvatskih nacionalnih i lokalnih programa te iz sredstava velikih hrvatskih tvrtki koje podupiru inovacije i poduzetništvo.

Tekst: PR

Fotografija: Facebook/ Step Ri Edukacijski centar

Prethodni tekst – U Art-kinu će se održati premijera filma ‘Punim plućima’

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci