Riječka plesna skupina K2K ima razloga za zadovoljstvo i poticaj za dalje
R

Jedna od najpoznatijih riječkih plesnih skupina K2K u ovim izazovnim trenucima ima razloga za zadoljstvo i motivaciju za daljnji rad, javljaju kako ih je vrlo iznenadila i na neki način pozitivno šokirala obavijest na službenom Instagramu profilu K2K-a da je legendarna Missy Elliott u sklopu #cooloffchallenge-a reagirala na video „Cool off“ u izvedbi natjecateljskog ansambla Plesnog centra K2K i u koreografiji umjetničke direktorice K2K-a Kristine Paunovski. “Cool off” je koreografija koja je na natjecanjima Dance Fest u Novom Sadu i  Lukec open u Brežicama  krajem 2019. godine osvojila zlato u kategoriji contemporary/modern grupa seniori.

Još su više se razveselili kada je isti video podijelila sa komentarom „This is actually AMAZING“ te dodali “Pošto živimo u vremenu društvenih mreža, „lajkova“ i „šerova“, ovo puno znači i koreografkinji i plesačima u videu koji su: Katja Butković, Lana Ćurčić, Jana Budiša, Jana Jakšić, Ema Ištuk, Mateo Babić, Klara Tomljanović i Kristina Paunovski.

Ova koreografija je započela svoje nastajanje odmah u rujnu 2019. čim je pjesma objavljena, a pošto jako volim hip hop i r’n’b glazbu a izražavam se primarno kroz contemporary plesni izričaj, tako je nastala ideja da spojim te dvije stvari u jedno. Koreografija je rađena za natjecateljski ansambl i bilo je doista izazovno miješati taj glazbeni žanr sa plesnim vokabularom, a s druge strane užitak jer mi je glazba dopuštala da se izrazim i kroz vizualni identitet” kaže Kristina. 

VIDEO POGLEDAJTE OVDJE:

Ovo je lijepo osvježenje u trenutno teškoj situaciji, u vremenu kada nam nakon izolacije i zatvaranja plesnih centara diljem zemlje, još uvijek nije dozvoljeno raditi te smo sa ostalim kolegama ostali zaboravljeni od strane nadležnih instituacija.

“Ova sitnica nam donosi snagu i želju da se što prije vratimo u dvoranu i da nam se dopusti da radimo ono što najviše volimo, a to je ples.”

Pripremila: Stilueta

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci