Riječka dizajnerica Linda Lukežić otkriva omiljene citate o modi i stilu!
R

Linda Lukežić naša je riječka dizajnerica čiji rad volimo i pratimo već dugo, a danas smo odlučili saznati kako napreduje njezin brend i što za nju predstavlja moda. Na pitanje tko je Linda u slobodno vrijeme, ona kroz smijeh odgovara da je ista kao i u ostalo vrijeme, prvenstveno majka i supruga, a zatim sve ostalo. Koliko voli društvo, toliko voli i samoću i uživanje u svom miru, a s tim se i mi u potpunosti slažemo, bitno je pronaći balans. Linda voli kave s prijateljicama, a ne voli neiskrene ljude, voli proljeće, a ne voli zimu. Voli modu, kreativnost i posebnost, a ne voli stereotipe i predrasude. U slobodno vrijeme, barem kad ga ima malo više i koje je uglavnom u kasno ljeto, voli otići u obiteljsku starinu na otoku i tamo u potpunosti biti svoja i uživati u okolini, moru, smirenosti i jednostavnosti života, a baš takva je i naša Linda, skromna, smirena, jednostavna i posebna!

Draga Linda, dobro nam došla na Stiluet! Volimo vaše kreacije i zanimljive materijale, možete li nam reći na čemu trenutno radite i kako napreduje brend?

Drago mi je čuti kad netko prepoznaje moj rad! Trenutno radim na više stvari, uvijek imam neke ideje, toga nikad ne fali ali uvijek fali vremena. U pripremi je mala kolekcija bijelih pamučnih komada i trake za glavu u ljetnoj varijanti! Kako inače sve radim sama od ideje do realizacije, a onda je tu još i fotografiranje i Instagram i kontakti s dragim klijenticama i nastojim ostvariti neke suradnje s meni dragim blogericama. Za sve to je premalo 24 sata na dan (to znaju sve majke koje rade od kuće jer nama nema radnog vremena po rasporedu) kad se to sve spoji s obiteljskim obvezama, djetetom, školom…. nerijetko se dogodi da moram šivati i do kasno u noć.

Razvijanje brenda ide polako, ulažem uvijek u kvalitetu materijala kao i samog proizvoda i ne odustajem od toga, mislim da se to uvijek prepoznaje samo je pitanje vremena. Često su mi sugerirali da pokušam s jeftinijim materijalima i jednostavnijim modelima ali Lusso Couture nije to, ja sam uvijek cijenila i držala do kvalitete, a ne kvantitete.

Upravo to i cijenimo, kvalitetu i trud koji se ulaže. Možemo se vratiti i na vaš početak karijere, znamo da ste počeli šivati još dok ste bili tinejdžerica, no kako je sve počelo s vašim brendom, kada ste se zaljubili u modu i ovakav stil života?

Da, počela sam kao tinejdžerica i dugo sam šivala obitelji i prijateljicama, realizirala njihove ideje, a onda je došao trenutak kad sam shvatila da ja imam za ponuditi nešto više od same usluge švanja. Moja ideja, moj dizajn i odabir materijala koji prati moju konstrukciju su ono što želim! I tad je nastao Lusso Couture te sam promijenila način rada i posvetila se razvijanju brenda! Volim napomenuti da “custom made” komadi nisu potreba, već luksuz i ako ih želite onda morate biti svjesni njihove vrijednosti.

Što je za vas moda?

Moda je za mene način života. S njom dišem i živim. Oduvijek. Samo u ranijim godinama nisam toga bila svjesna!

Za kraj ćemo vas zamoliti da nam izdvojite neke od vaših najdražih citata vezanih za modu…

Citata ima divnih i jako puno, a izdvojit ću vam samo dva meni najdraža i oba potpisuje Coco Chanel!

“Kako bi bila nezamjenjiva, žena uvijek mora biti drugačija.”

“Najbolje stvari u životu su besplatne. Druge najbolje stvari su jako, jako skupe!”

Ovim citatima ćemo i ovaj razgovor privesti kraju i poželjeti Lindi svu sreću u budućim projektima i planovima jer jedva čekamo vidjeti što nam novo spremna, a do tada možete je pratiti na Instagramu: @lussolinda.


Foto: privatni arhiv

Pripremila: Stilueta

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci