Riječanin osebujnog glazbenog stila kroz svoje pjesme priča emotivne životne priče!
R

“Jedina stvar čudesnija od glazbe je čovjek iza nje” –  Ray Charles, slogan biografskog filma Ray!

Glazba hrani dušu, pjesmama se pričaju priče, a danas ćemo vam ispričati upravo to, priču riječkog glazbenika Vedrana Mičetića i predstaviti vam spot za njegovu novu pjesmu!

Već kod našeg prvog kontakta Vedran ostavlja dojam osobe čiji je život pun veselja i zabave, ali slušanjem njegovih pjesama otkrivamo i onu drugu stranu, stranu boli i patnje, jednu boemsku priču koju ne možemo svrstati u niti jednu drugu, jer Vedran je Riječanin osebujnog glazbenog stila, autor iz emotivnijih vremena kada su glazbenom scenom vladali velikani poput Arsena Dedića i Leonarda Cohena.

“Slušatelji su ti koji prepoznaju i koji će prići pjesmi na jedan drugi način.”

Njegove zadnje dvije pjesme nisu izdane pod ničijom etiketom niti izdavačakom kućom, a sve dosadašnje pjesme su postavljene na njegov Youtube kanal kao i njegov prvi album “Odsjaj godina” iz 2009. godine, objavljen pod etiketom Dancing Bear-a. Na albumu kao producenti se pojavljuju priznati i poznati muzičari, Ivan Popeskić i Ivan Pešut te ostali muzičari koji su svirali na albumu; Branimir Gazdik (bubnjevi), Tonči Grabušić (bubnjevi), Henry Radanović (bas, kontrabas), te već spomenuti Popeskić na klavijaturama te Pešut na gitarama. Nakon tog albuma priznaje kako je odlučio da više neće snimati već se posvetiti samo pisanju. Iako nagovaran sa raznih strana da neke od pjesama koje je znao odsvirati poznanicima snimi do toga nije nikad došlo. Pa tako 2016. godine snima novi singl ali ovog puta s potpuno novom ekipom te u poptuno novom smjeru koji najbolje opisuje Vedrana i njegov rad. Pjesmu “Pamtim” kao producent potpisuje Olja Dešić, dok je Elvis Stanić zaslužan za odlične zvukove ritmične gitare. Tu su svakako Quartet gudača koji čaroliju pjesme podižu na jedan viši nivo te gošća, glumica Mirta Polanović koja na kraju pjesme recitalom vraća u neka stara vremena kada su se takve forme pjesme radile.

“Za ničim iz tog međuperioda snimanja ne žalim ali žalio bih da nisam snimio ove zadnje dvije pjesme „Pamtim“ i „Piši ponekad“ Producenta Olju Dešića poznajem dugi niz godina ali nikad prije nismo surađivali. Dobro se sjećam vrele noći početkom kolovoza kada sam napisao „Pamtim“ i od tada se sve promijenilo. Drugi dan sam na preslušavanje poslao pjesmu Olji i vrlo brzo mi se povratno javio s idejom kako bi je on snimio i tu je bio početak naše suradnje na moju sreću Nakon dva tjedna započeli smo snimanje ali ovog puta s potpuno novom ekipom muzičara. Zbog koncepcije pjesme koja može biti kao cjelina i iz dva dijela odlučio sam napraviti dva spota, prvi kao cjelinu, a drugi gdje je samo recital koji može živjeti sam za sebe. Spot su radile Franka Goić i Lorena Tock.”

Što drugo očekivati od kantautora koji je emotivac i svijet gleda srcem? 🙂

“Svidjela mi se konkretno ova posebna pjesma u kojoj je Vedran prvenstveno u ulozi pjesničke duše. Njegovi su tekstovi i poruke duboko proživljeni. Mislim da je tu njegov osnovni talent i da glazbeno ruho koje ga okružuje to ne smije ometati ni na koji muzičarski način, nego vjerno pratiti emociju – kao neki pjesnikov soundtrack. Imala mi je neki Cohenovski miris. Iz tog razloga ovoj pjesmi nisam tražio mjesto pod suncem popa ili rocka. U ovoj mi je ulozi prirodan i uvjerljiv. A i drugi su to primijetili.” – Osvrt Olje Dešića na pjesmu „Pamtim“

Njegova nova pjesma “Piši ponekad” nedavno je ugledala svijetlo dana, produkciju također potpisuje Olja Dešić koji ujedno svira i bas gitaru, Marko Lazarić je na bubnjevima, Mario Šimunković na gitarama dok su Nataša Tonković i Anamaria Brižan prateći vokali. “Piši ponekad” baš kao i “Pamtim” također je snimana  u studiju “Maraton” Olje Dešića, a spot za pjesmu snimio je Marko Mrvoš te kao i “Pamtim” snimljen je na području Rijeke.

Glazba je zaista lijek za dušu, a kako bi još više upoznali Vedrana za kraj smo ga upitali da nam otkrije i što je za njega glazba.

“Glazba je za mene sve. Postoje osobe koje se bave glazbom i strateški kalkuliraju zbog recimo većeg profita. Mogu reći da isključivo radim za sebe i zbog sebe te nisam došao u iskušenje da radim nešto samo zato jer je to danas ‘in’! Živim kroz pjesmu i pjesmom dočaravam život jer upravo sve što proživljavam uspoređujem i opjevam u njoj. Danas više nitko nema vremena zaista slušati i razmišljati, a poanta pjesme je da se nešto time kaže i pošalje poruka, no one se nažalost više toliko i ne šalju. Moj žal ovakvoj vrsti muzike je to da joj se ne daje prilika i baš mi je žao da osobe koje imaju nešto za reć na drugi način se ne čuju već je samo bitan novac, broj slušatelja i sve ono izvana, ono što se daje na pogled ljudima”


Više o Vedranu možete saznati na Facebook stranici i Youtube kanalu Youtube kanalu!

Foto: Josip Čekada (crno-bijele) i Marko Mrvoš (u boji)

Pripremila: Stilueta

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci