Riječani, jeste li spremni? Vrijeme je za “PICNIC2”!
R

Na press konferenciji, ozdržanoj u prostoru Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja u Rijeci, predstavljen je “Picnic2”, Festival craft piva i roštilja, koji će se održati ovog vikenda. Nastavak je to prošlogodišnjeg prvog izdanja manifestacije koja je u dva dana privukla 4 000 posjetitelja. Za razliku od prošlogodišnja dva dana eventa, ove godine će festival trajati tri dana i to od 31. svibnja do 2. lipnja, na predivnom prostoru parka Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka – Guvernerove palače, a posjetiteljima će ponuditi uživanje u vrhunskom craft pivu te zalogajima u pripremi majstora roštilja. Bit će to izvrstan spoj ambijenta i uživanja u pivu poznatih craft pivara te gastro delicijama, ali i u bogatom zabavnom programu, kao i posebnoj ponudi predstavljenoj na press konferenciji.

            U ime muzeja, predstavnicima medija se obratila ravnateljica gđa. Nikolina Radić Štivić koja je napomenula kako je ovogodišnja suradnja nastavak one započete prošle godine i izrazila zadovoljstvo da se Picnic vraća u jedan od najljepših prostora, poželjela je organizatorima lijepo vrijeme, a posjetiteljima dobru zabavu.

           Sam festival, u ime organizatora tvrtke Beercoin i producenta Boom Bara, predstavila je alfa i omega festivala gđa. Adriana Battistella koja je najavila vrhunski vikend za sve ljubitelje dobre i kvalitetne zabave, a Picnic2 to doista i donosi. Više od 70 vrsta piva, burgeri, kokteli, beerpoing – sve to čeka posjetitelje ovogodišnjeg izdanja popularnog eventa.

            Svoje sudjelovanje najavili su Pivovara Medvedgrad, 5th Element, Bura Brew, Zmajska pivovara, Hartera, Mas Plenum, Kabinet, Međimurski lepi dečki, Kabinet, Ludwig’s i Razum, a za ljubitelje drugih tekućih okusa priprema se posebna ponuda whiskeya, ruma, gina, koktela na bazi gina, poznatog narančasto – crnog jelenkastog pića, ali i vina kojeg će predstavljati majstor enolog. Picnicu se pridružio i Beni Caffe koji će nuditi vrhunsku kavu, tako da će i ljubitelji kave doći na svoje. Naravno, osim pića, priprema se bogata gastro ponuda pa će se tako guštati u odličnim burgerima i kobasicama “by Ćakula”, nagrađivanom pršutu “Jelenić”, pommesu, štapićima od mozzarelle i rajčice, lopticama od piletine sa chilijem i pilećim krilcima McCain-a, fritulama, Nestle sladoledu i slushy cocktailima. I sve to u petak 16:00 – 01:00, subotu od 14:00 – 02:00 i nedjelju od 15:00 – 23:00.

       Festival će se održavati tijekom navedenih dana, ulaz je sva tri dana slobodan, a program itekako bogat. Prvog će dana na pozornicu sjajni Techno Vikings, Whiteheads i DJ Bajo, drugog dana za vrhunsku atmosferu su zaduženi Mind Spot, (Ne)normalni Balašević Tribute Band i DJ Bajo, dok će trećeg dana nastupiti Coffee Shop Acoustic i DJ Dog.  

            Osim lani predstavljenog originalnog sredstva plaćanja – Beercoina, posebnosti su postavljanje ležaljki u prostoru eventa, mogućnost kupnje posebnih dekica za sjedenje na travi, kupnja čaše koja ostaje u trajnom vlasništvu ali koju ćete moći ispirati na posebnim isperivačima postavljenim na festivalu, a organizator najavljuje još zanimljivosti i iznenađenja.

            Predstavnicima medija se, u ime pivara, obratila i gđa. Ana Pelko, voditeljica tvrtke Mas Plenum, najvećeg distributera i uvoznika piva u Hrvatskoj, koja je najavila vrhunsku i bogatu ponudu piva iz desetak zemalja, posebno naglasivši ponudu najboljeg češkog lagera i crvenog Kriek piva. Picnic je, po njenim riječima, event kojem se svakako treba odazvati i zato je Mas Plenum tu.

            Kako se može zaključiti, Picnic2 će posjetiteljima ponuditi vrhunski riječki vikend i za očekivati je da će prošlogodišnji broj posjetitelja biti nadmašen, a sve bi trebalo biti kao lani – no na kvadrat. Organizatori obećavaju odličan provod, a nakon prvog izdanja Picnic-a treba im vjerovati. I ono što svakako treba naglasiti – vremenska prognoza najavljuje sunčano i toplo vrijeme…


photo: PICNIC PRESS

 

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci