Rezervirajte datum! Sve je spremno za Riječki karneval
R

Veljača u Rijeci rezervirana je za već poznati riječki karneval, jedan od riječkih zaštitnih znakova poznat i izvan granica Lijepe naše. Vrijeme je to dobre glazbe, odličnog raspoloženja, originalnih kostima, veselja i smijeha koji će, nadamo se naći mjesto kod svih Riječana ali i ostalih koji odluče sudjelovati u ovom jedinstvenom riječkom događaju.

Rijeka se i ove godine spremila za najveseliji mjesec u godini, a sam program započeo je prvog dana veljače. Od ostalih programa maškaranog programa  u Rijeci se održavaju dječja karnevalska povorka, maškarana paluba botela Marina, Pusni tanci va Zamete, humanitarna 8. noć krinolina na brodu Marina, karnevalske zabave sa zagrebačkom pivovarom, maškare va Pašcu 2020. – 3. dječja reduta, dječje maškarice – ples pod maskama, maškarani auto rally Pariz u Bakru, tradicionalni karnevalski koncert Gradske glazbe Trsat – Rijeka, kazališni vrtuljak u HNK Ivana pl. Zajca, dječje maškarane zabave, mašlarani maraton Rijeka i još brojni drugi programi.   

Središnje mjesto svakog riječkog karnevala svakako zauzima međunarodna karnevalska povorka koja se ove godine održava 23. veljače na tradicionalnom mjestu – Korzu. Povorka  predstavlja pravo natjecanje u maštovitosti, duhovitosti i originalnosti popraćeno vatrometom boja i oblika, tisuća maski i velikog broja gledatelja iz zemlje i inozemstva.

Riječki je karneval prvi puta održan 1982. godine, a iz godine u godinu nastavio je tradiciju maškaranja u primorskim krajevima Hrvatske i uzdignuo Grad na Rječini među najznačajnije europske karnevalske gradove. Te iste godine riječkim Korzom prošetale su tri maškarane grupe (karnevalska grupa “Lako ćemo”, “Pehinarski feštari” i “Halubajski zvončari”) otkad međunarodna karnevalska povorka iz godine u godinu okuplja sve veći broj sudionika i publike iz zemlje i inozemstva.

Riječki je karneval danas dio riječke tradicije i identiteta grada u kojem morate sudjelovati da biste ga u potpunosti doživjeli. Dobrodošli su svi kreativni izrazi i originalne ideje, doborg raspoloženja sigurni smo neće nedostajati ni ove godine i jedino što nam preostaje je da vam poželimo dobrodošlicu i nezaboravan provod.

Izvor i foto: web stranica rijecki-karneval.hr

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci