Danas počinje spektakularna RetrOpatija
D

Spektakularna RetrOpatija rasplesat će i raspjevati  desetke tisuća posjetitelja na više od 40 lokacija.

Starta RetrOpatija!!! Najbolja manifestacija u Hrvatskoj koja će ponovno rasplesati, raspjevati, zabaviti i zadiviti desetke tisuća posjetitelja na zajedničkom putovanju kroz zlatna razdoblja glazbe i mode. Trodnevni spektakularni uvod u dugo, toplo i programom bogato opatijsko ljeto na više od 40 lokacija okuplja brojne glazbenike, hostese, plesače, šminkere i frizere, a cijeli grad postaje vremeplov pogonjen fantastičnom atmosferom, glazbenim nastupima sjajnih bendova i prigodnom „scenografijom“ u koju će se „prerušiti“ gradske terase, hoteli, ugostiteljski objekti, trgovine i brojni punktovi u središtu Opatije.

Od 22. do 24. lipnja Opatijom vlada nostalgični duh najzanimljivijih dekada prošlog stoljeća u kojem se miješaju lepršavi swing, razigrani rockabilly, slobodni jazz, sjetni blues, moćni rock i neobuzdani disco. Prati to i obavezni retro dress code, uz nezaobilazne klasike iz ormara naših mama, tata, nona ili nonića: voluminozne haljine i šarene košulje, trapezice i pin-up haljine, dodatno naglašene zulufima, brkovima, fudbalerkama ili minivalom.

Središte zbivanja najvećeg retro partya u regiji prostor je ispred Umjetničkog paviljona Juraj Šporer, šetalište Slatina, gradska tržnica, Ljetna pozornica, kao i cijela glavna gradska ulica, iz koje će se zbivanja proširiti i na kultne opatijske terase, parkove i brojne druge lokacije diljem Opatije. Klasični deserti, retro-kokteli, marelica sa šlagom i neki pomalo zaboravljeni „gastronomski hitovi“ prošlih generacija, prigodni izleti retro-brodovima, izložbe  oldtimera, vespi,  retro-sajam na Slatini, retro jumbo ležaljka, najveći gramofon na Slatini tek su dio atraktivne ponude pojačane nastupima  plesnih skupina, DJ-eva i bendova kao što su  Swingersi, Gelato Sisters, Neno Belan & Fiumensi, Vinyl, The Messengers, Šajeta & bend, Night Express, Jed Becker`s i brojni drugi. Zainteresirane posjetitelje očekuju i plesne radionice, uređivanje frizura ili brkova, a za one najmlađe spremna su brojna iznenađenja i radionice u rasadniku parka Angiolina (prijave na dječje radionice na telefon  Turističko-informativnog centra Opatija:  051/ 271-310), kao i retro vatrogasni poligon.

Uz mnoštvo sadržaja u četvrtak i petak, 22. i 23. lipnja, vrhunac zabave odigrat će se u subotu, 24. lipnja. Glavna opatijska prometnica bit će zatvorena  za sav promet od 17 sati, kada će se grad pretvoriti u veliku retro pozornicu, a posjetitelji postati aktivni sudionici otkačene zabave! Finale ovogodišnjeg festivala najveći je disco party na Ljetnoj pozornici. Uz poznate DJ-eve, starije generacije zabavljat će se kao u najboljim danima legendarnih disco klubova kao što su bili Milde Sorte, Madona, Eva, Disco 72 i brojnih drugih, a oni  mlađi će iskusiti čari nekadašnjih plesnjaka.

Organizatori poručuju da su spremni još jednom opravdati status RetrOpatije kao najveće i najbolje retro zabave na našim prostorima:

„RetrOpatija je jedan od najvećih projekata u organizaciji Turističke zajednice grada Opatija koji zahtjeva mnogo truda, posvećenosti, kreativnosti, ali i entuzijazma.  Prošle je godine na Danima hrvatskog turizma proglašena najboljom turističkom manifestacijom u Hrvatskoj, a osvojila je i tradicionalnu nacionalnu nagradu Simply the Best. Da je i „better then all the rest“  potvrđuju već godinama mnogobrojni posjetitelji i gosti Opatije koji s nestrpljenjem očekuju ovo događanje, a čija očekivanja ne samo da želimo ispuniti, već i nadmašiti.  Sudeći po reakcijama na nedavno objavljeni program, vjerujemo da smo na dobrom putu. Pozivamo sve generacije da zaokruže ovaj vikend u kalendaru i pripreme se na plesanje do kasno u noć“ izjavila je Suzi Petričić, direktorica Turističke zajednice grada Opatija te se zahvalila Gradu Opatiji i svim gradskim tvrtkama, Festivalu Opatija, Policijskoj upravi, opatijskim vatrogascima, Hrvatskoj turističkoj zajednici, Turističkoj zajednici Kvarnera, kao i sponzorima ovogodišnje RetrOpatije – Zagrebačkoj banci i Zlatarni Frederiko. Posebno je zahvalila svim hotelijerima, ugostiteljima, cijeloj turističkoj privredi koja se aktivno uključila u organizaciju, kao i Opatijkama i Opatijcima čiji je doprinos manifestaciji nemjerljiv.

Klikom na program RetrOpatije možete izabrati svoju omiljenu retro lokaciju!

Pratite na društvenim mrežama Visit Opatija i RetrOpatija.

Potražite i na www.visitOpatija.com

Tekst, fotografije: PR

Prethodni tekst – Počela je RetrOpatija, pogledajte što vas sve očekuje ovih dana!

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci