Stilueta u posjeti: Restoran FARO privući će vas pogledom i lokacijom, a oduševiti ponudom!

Danas je nemoguće govoriti o kvalitetnoj destinaciji bez kvalitetne gastro ponude. I dok Kvarner, koji je nekada bio možda i malo zanemarivan jer pozicija između čarobne Istre i prekrasne Dalmacije nije bila najzahvalnija, godinama već nije tako.

Kvarner svoju priču gradi temeljito, sadržajno, oslanja se na baštinu, ali i prirodne ljepote. Važnu ulogu igra i gastronomija, a kuhinja koja se oslanja na domaće namirnice i moderan pristup itekako je privlačna turistima, ali i domaćim gostima.

Upravo takva je kuhinja  FARO restaurant & lounge bara koji je smješten u Dramlju (kraj Crikvenice) na samoj obali mora. Na prvu ćete pomisliti da je najveći adut restorana FARO pogled, definitivno je maestralan, međutim gastro ponuda je ta koja ovu gastro oazu čini jedinstvenom. Pogled će vas privući, a ponuda osvojiti.

Glavna gastro ponuda restorana FARO poslužuje se na atraktivnoj terasi s tri ambijenta i prekrasno uređenom atriju. Tri međusobno spojena, a različita ambijenta omogućeni su atraktivnom arhitekturom objekta. Prednji ulazni dio ima DJ pult i pripadajuće vizualne efekte koji otvaraju mjesto za plesni podij. Prostor uz glavnu staklenu ogradu nad samim morem proteže se iz ulaznog ambijenta prema intimnijem dijelu i čini najatraktivniji dio za uživanje u specijalitetima restorana FARO. Intiman dio restorana smješten je u pomalo skrivenom  i prostranom dijelu terase. Posebnost ovog prostora je što omogućava intimnost uživanja u gastro ponudi restorana i pogodan je za ugostiti organizirane dolaske većeg broja gostiju.

Gastro ponuda restorana bazirana je na mediteranskoj kuhinji, iako se dašak egzotike osjeti uz poigravanje sa steakovima iz Argentine te drugim zanimljivijim jelima.

Vinska karta je pomno osmišljena kako bi odgovorila na sve zahtjeve i ljubiteljima vinskih kapljica pružila izvrstan odabir.

FARO je poznat i po gastro događanjima i posebnim jelovnicima, a događanja koja često uparuju hranu i vina nisu sezonska, već u njima možete uživati cijele godine. Dani turske kuhinje, Francuska u Faru, kreativan tim stalno smišlja nove koncepte koji nailaze na odlične reakcije!

Nećemo isticati naš jelovnik, ali sve što smo kušali bilo je iznimno fino. Istaknut ćemo jedan detalj na samom kraju boravka. Dok smo razmišljali o desertu, skloni čokoladnim delicijama, konobarica je preporučila nešto novo iz FARO kuhinje.

Naime, chef je koji dan ranije osmislio cheesecake s bijelom čokoladom koji je, kako je rekla, postao pravi hit i “Ide kao lud”. Kad dobijete takvu preporuku, nema druge, nego probati. Zaključak je jednostavan: Ovo je jedan od najfinijih kolača koji smo ikad probali!

Šećer na kraju našeg boravka bio je desert, šećer na kraju našeg osvrta je dojam:

U Faru ćete nahraniti pogled ljepotom krajolika koja vam se pruža na dlanu i nahranit ćete nepce okusima koji će vas jednostavno obuzeti toliko da ćete im se poželjeti čim prije vratiti.

Ta rečenica sažima sve što smo mi za vrijeme našeg posjeta osjetili, a isto želimo i vama!

FARO, Dramalj, Gajevo šetalište 50, rezervacije: +385 98 224 518

Fotografije: FARO FB stranica, Stilueta

Mogao bi vam se svidjeti i naš tekst – Stilueta u posjeti: Očna optika Damir slavi četrdeset godina rada! 

novosti

povezani članci