ZTC

Ove subote i nedjelje, 22. i 23. travnja, u Rijeci nas očekuje velika završnica, sada već tradicionalnog festivala sporta i rekreacije – “Homo si teć”.  Pod sloganom “Zajedno smo Rijeka”, očekuje nas bogati program s najmanje 15 tisuća sudionika. Ova manifestacija objedinjuje mlađe i starije osobe, ljubitelje sporta, ali i pobornike zdravog života općenito. 

ZTC

U subotu će posjetitelji moći pogledati demonstracije različitih rekreativnih i sportskih klubova na Gatu Karoline Riječke, dok će se prepoznatljiva utrka održati u nedjelju.  Također, oba dana biti će otvoren sajam trkaće obuće i opreme “Homo si teć Expo”. Pripremljen je i zabavni program gdje nas očekuju izvedbe Middlemana, Belfast Fooda, Dine Antolića & 4 Shades te Morčiča i Malih Riječana.

Utrka “Homo si teć” odlična je prilika da provedete kvalitetno vrijeme na svježem zraku, uživate u druženju i rekreaciji, a istovremene pridonesete i humanitarnoj akciji. Naime, građani i sudionici će moći donirati simboličan iznos  ili kupiti majicu čime pomažu programu  “Moje mjesto pod suncem” kojeg provode udruge Šarolija i Centar za kulturu dijaloga, a namijenjen je djeci iz egzistencijalno ugroženih obitelji.

Osim “Homo si teća”, još jedna važna sportska manifestacija,  jest i „Tour of Croatia“, velika biciklistička utrka koja se održava ovih dana na području Republike Hrvatske. Ovog petka, 21. travanja te subote, 22. travnja, građani će moći podržati te popratiti utrku na području Primorsko-goranske županije

Pripremila: Katja Grubiša

 
 
 

Kancelarija bar