Razgovor s povodom: Kate Brozinčević, Studio Kate, o pet godina uspješnog rada!
R

Neka mjesta postanu nam s vremenom posebno bitna. I neki ljudi, naravno. Upoznamo ih kroz posao i projekt po projekt, energije se spoje i u cijelom se procesu i zavolimo. Kate Brozinčević vlasnica je STUDIA KATE koji se nalazi u samom centru Rijeke, u ulici Pod Kaštelom 5. Nedavno je obilježila pet godina uspješna rada, a što to točno znači u njezinoj djelatnosti, što je sve prošla i kojim putem namjerava dalje otkrila je za našu Stiluetu.

Kate Brozinčević

Kate, prvih pet godina je iza tebe. Kažu da su upravo tih prvih pet i najteže. Sad kad se osvrneš iza sebe, što smatraš najvećim izazovom, a što najvećim uspjehom?

U ovih pet godina imam osjećaj da se ništa ne događa,onda kad pogledam unatrag shvatim da sam puno napredovala i postigla.Najveći izazov po meni je usklađivanje privatnog i poslovnog života. Supruga sam i ponosna majka i trudim se da ne ‘štekam’ što se tiče svojih uloga. Volim provoditi vrijeme sa svojom obitelji onih naših 5 minuta pa mi je onda sve lakše. Najveći uspjeh što sam se odvažila i krenula u samostalne vode.

Što te najviše veseli u tvom poslu?

Najviše me veseli kada klijenti osjete moju ljubav i strast prema poslu. U ovom poslu uživam svaki dan sve više i više.

Kate priznaje kako joj je rad s ljudima najljepši dio posla

Kako je to lijepo čuti! Jako si kreativna, voliš i svoj posao, voliš fotografiju, uvijek nešto spajaš, prekrajaš, uređuješ. Koliko je za posao i uspjeh frizera bitna kreativnost?

U ovom poslu je jako bitna kreativnost. Ja osobno volim promjene ne volim kada je nesto monotono to je dosadno (smijeh). Ni ja sama nisam takva. Svaka promjena je neki novi početak.

U kojem trenu svoga života si znala, to je to, ja se želim time baviti, to je moj poziv?

Kada sam završila srednju školu imala sam nezgodu i morala mirovati 6.mj. Svaki put kad bi na televiziji vidjela frizere kako rade počela bih plakati jer sam htjela raditi, a nisam bila u mogućnosti.

Kako uspijevaš povećavati stalno bazu zadovoljnih klijentica i klijenata? Koja je formula, osim Stiluete, naravno? 🙂

Formula rad,rad i rad(smijeh). Moja druga ljubav je fotografija te se trudim održavati svoje stranice aktivnim, ljudima dočarati od same vibracije u salonu do slika naših radova. Krećem od  sebe kada pratiš nečiji rad pa vidiš prostor nekako ti je lakše doći prvi put. Kako ide kao i u svakom poslu preporuka mame, sestre, prijateljice…

Vrlo, vrlo si strpljiva, ovo pišem kao majka koja ima dvoje vrlo energične djece no ti ih uspješno ukrotiš i prelijepo ošišaš. Koliko je strpljivost bitna u tvojoj profesiji?

Kažu rad s ljudima je najteži, a meni najljepši. Ako nema strpljivosti pogotovo sa djecom nemoguće je odraditi zamišljeno. Meni djeca daju posebnu energiju te mi je svako dijete novi izazov.

Kate brine i za moju kosu i unatoč nekad mojim ishitrenim željama od danas za danas, ne popušta, zdravlje kose i ljepota kose moraju se pratiti. Respect Kate! 🙂

Jako voliš nove projekte i nove radne izazove. Na koje si suradnje posebno ponosna?

Jako sam ponosna što već treću godinu sudjelujemo na MIK festivalu, rođendani Tower centra, editorial sa Sally Atelierom, revija Zorana Aragovića…

Što još nisi ostvarila i stoji negdje visoko na tvom popisu želja?

Bit ću iskrena, jako sam samokritična te želim biti još bolja i uspješnija u svom poslu. A što se tiče želja vlastita izložba fotografija mojih radova, eto baš sam skromna hahaha.

Dočekat ćemo mi i to! U svom salonu imaš inspirativnu ploču s citatima, brojne knjige, nudiš svaki put vodu s drugačijim okusima voća, tu je uvijek predivno cvijeće. Koliko su ti bitne te neke slatke životne sitnice?

Jako su mi bitne jer nam čini život ljepšim, šarenijim i veselijim.

Nama su na Stilueti posebno drage inspirativne priče u kojima nam pojedinci pokazuju kako je bitno slijediti svoju strast i onda nema granica, uz naravno veliku dozu strpljenja.. Tko tebe nadahnjuje?

Nadahnjuju me osobe koje su svojim radom od ničega stvorili nešto.

I za kraj, izdvoji ti nama neki motivirajući citat koji ti uvijek daje snagu i volju u nekim možda izazovnijim vremenima…

“Poslije kiše uvijek dolazi sunce.”

Frizura koju ju imala za fotografiranje posebno joj je bitna jer ju podsjeća na jedan poseban trenutak…

Moram napomenuti kako postoji još nešto specifično kod moje sugovornice, njezina je misija osvjestiti ljude koliko je bitno njegovati kosu profesionalnim linijama  te svaki put savjetuje klijentice kako brinuti o kosi, na što paziti i ništa ne prepušta slučaju. Kate, sretno i dalje, pratit ćemo tvoj rad i već naslućujemo neke dobre teme i zanimljive priče, ali pomalo, dragi svi – pratite nas!

Foto: Ivor Mažar

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci