Razgovor s povodom: Ita Štefanek, agencija “So Sweet”
R

U kolumni Razgovor s povodom odlučila sam vam predstaviti osobu koja me se kroz kratko vrijeme jako dojmila svojom osobnošću. Već pri prvom susretu prenijela je na mene svu svoju blagost karaktera i ljepotu življenja koje živi, kako kroz svoje rečenice tako i u svakoj minuti kroz svakodnevni život. Stoga, autentičnost osobe jako mi je bitna, a kod Ite Štefanek sve sam traženo pronašla. Ita, iako vrlo samozatajna, je uspješna žena koja vodi produhovljen život i pomaže drugima da pronađu svoj smisao, sreću, ljepotu, ljubav.

Ita – žena – vila s drugoga planeta, shodno tome i naprednijeg pogleda na život i to duhom te osjećajem nekog neodređenog vremena koje spaja prošlost sadašnjost i budućnost – bezvremenost.

Ita Štefanek i Megi

Vlasnica si agencije za upoznavanje SO SWEET koja djeluje više od 15 godina i prisutna si u nekoliko gradova, a otvaraju se agenciji i nova tržišta. Što u biti agencija radi i tko vam se sve može obratiti?

Agencija So sweet je proizašla iz mladenačke ideje, kreirana iz čistog mira i tišine kroz promatranje sebe, svojih želja, talenata i temeljnog uvjerenja ispravnosti osjećaja Ljubavi između žene i muškarca, osnivanja obitelji. Višegodišnjim sagledavanjem problematike društva i samospoznaje, uvjerenjima i stavovima do danas, pretočila sam mladenačku ideju u uspješan posao koji je ujedno postao i stil života.

Što se tiče presjeka osobnosti mogućih članova, javljaju nam se slobodne ozbiljne osobe iz cijele Hrvatske koje žele ostvariti trajnu vezu, suživot, i brak, te koji su realizirani na svim poljima osim u polju partnerstva, a vjeruju u svoju srodnu dušu, ljubav svog života…

Predstavnice/ke poslovanja agencije So sweet imamo odnedavno u Puli, Ljubljani, a u Splitu i Zagrebu od prošle godine… tako da smo dostupni na domicilnom terenu osoba, te ne moraju daleko putovati na prvi sastanak pristupa i učlanjenja agenciji… preporučamo se svakoj zreloj  osobi koja sebe može sagledati u ljubavnom odnosu.

Ljubav kao smisao, pokretač, energija… Što je za tebe ljubav?

Ljubav je sveprisutna energija koja povezuje cijeli svijet i postojanje, ona prožima sve vidljivo, to je trag svijetlosti koji vječno sija u ovim izazovnim vremenima za prosječnu osobu, gdje se postojeći sustav poretka i vrijednosti mijenja, ali vjerujem da sve što se trenutačno zbiva je iz višeg razloga i ljubavi prema čovjeku. Zapravo i ono što je loše izgrađuje ljude i diže ih na višu razinu, ukoliko su oni sami otvoreni i svjesni tih nepovoljnih prilika koje mogu na prvi pogled izgledati kao polja beznađa.

Ti si našla svoj poziv, a istodobno sebi si stvorila posao iz svojih snova pomažući drugima. Koliko je to lijepo, slušati zov duše i dati mu oblik u svom pozivu?

Ukratko, to znači živjeti sebe. Ne biti ograničen u svome djelovanju, osjećati slobodu izbora i kreacije svakodnevice.

Odmaknimo se malo od posla, pratim te, jako puno si u prirodi, radiš na sebi, hraniš duh i tijelo. Koji su ti neki trenuci za uživanje?

Boravak u prirodi; šume, planine, morske pučine, mjesta gdje se intenzivno osjeća iscjeljujuća energija prirode. Uživam posebno nakon laganog trčanja, planinarenja i vježbi istezanja tijela. Trenuci odluka za svoj dobar osjećaj, slušanje raznih frekvencija i stilova glazbe, trenuci nedjelovanja…

Ipak smo mi dvije žene i moramo se pri kraju razgovora dotaknuti i nekih pravih ženskih tema. Ti blistaš, odašilješ jednu prelijepu energiju iznutra, ali mene zanima i tajna vanjske ljepote. Koje su tvoje beauty oaze i rituali koje ti čine ovako njegovanom, svježom i lijepom?

Naturalissima iz Pule, Blanka Matković – fitoterapeut; njega lica i tijela, Frizerski salon Divas, poslovni centar Zagrad, prirodna njega kose, Kevin Murphy, Dentalpro stoji iza lijepog osmjeha. Kozmetički salon “Unique”- najbolja estetska pedikura.

Stil odijevanja je onaj koji njeguje žensku energiju, boje i krojeve odabirem prema raspoloženju i namjeni sastanaka…

Dala si mi sad neke jako dobre preporuke pa nastavljamo u tom smjeru… Koja su ti mjesta na Kvarneru posebno draga?

Posebno mi je drago, u zadnje vrijeme, nekoliko boravka na sjevernom dijelu otoka Cresa, priroda po planinarskim putevima između Porozine i Belog. Nezaobilazni sjeverni Velebit, Gorski kotar i Baška su moje slatke poslastice.  Nadahnjuju me sva čuda od različitih oblika drveća, te raznovrsnosti tla od kamena do zemlje, raznih mediteranskih biljaka, te aroma terapija u hodu. Možda, na prvi „dječji pogled“, takva okolina bi trebala izazvati nelagodu, međutim kad uključite svjetlost lijepog sunčanog dana i pregršt raštrkanih skupina ovaca, prikrivenih srna i srndaća onda kao besplatni rajski pogled – razglednicu dobijete “Mediteran raj”, samo dvadesetak kilometara zračne udaljenosti od Rijeke.

Veći dio naše publike su žene, za kraj koja je tvoja poruka ženama, kako da pronađu svoju sreću, kako da balansiraju svim obavezama glatko, ugodno i uspješno? Kako da pronađu sebe i zavole se u potpunosti?

Sreća je u nama. Mi je proizvodimo svojim stavom, namjerom bića, njegom navika i stila života koji nam čine zadovoljstvo bivanja.

Stoga, savjetujem hladno odrezati sve što nam crpi životnu energiju; bio to posao ili lažni odnosi, kolektivna navika društva ili međusobna  očekivanja. Naime, svakim djelovanjem radi očekivanja ili prihvaćanja okoline individua se orobljava u vlastitom nezadovoljstvu.

Moja preporuka je svakodnevna praksa tišine, njega i trening pozitivnog mišljenja,  buđenje osjećaja Ljubavi na svim razinama postojanja, zatim provodeći vrijeme s bliskim osobama u dobroj atmosferi, te gotovo svakodnevni fizički trening koji odgovara duhu osobe, stvaranje kreacija u realnosti s realizacijom u materiji kao potvrda dobro sprovedene igre u kojoj smo uživali. U tom slučaju naše spoznaje, prisutnost i osjećaj životnog zadovoljstva ne prestaje preplavljivati svaki trenutak postojanja, poput nadolazećih morskih valova…

SO SWEET

S.J. Bujkove 16,
51 000 Rijeka, Hrvatska

+38591/516-86-92  +38551/545-773  

info@sosweet.hr

Foto: Ivor Mažar

Pripremila: Marija Mažar

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci