NaslovnicaINSPIRACIJAINTERVJURazgovarali smo s Lindom...

zadnje objave

Razgovarali smo s Lindom Lukežić, Lusso Couture, i saznali sve o novom webshopu brenda!

Linda Lukežić poznata je riječka dizajnerica haljina i modnih detalja. U svijetu dizajniranja mode nalazi se već gotovo dva desetljeća, a sama voli reći za sebe da je ona od šljakera pa do direktora. Naime, svaki komad koji izbaci ručno je sašiven od talentiranih ruku Linde.

Svoju priču je započela dok je imala tek 17 godina i to sasvim slučajno. Za izlazak, kao svaka djevojka i žena, ”nije imala što za obući” stoga je pronašla komad zmijskog uzorka i odlučila sebi sašiti suknju. Među njenim prijateljicama suknja je postala hit, te su polako narudžbe za šivanje samo stizale.

Od 2008. godine službeno je stvoren brand Lusso Couture i sve do dana današnjeg, njene kreacije viđamo po Korzu, ali i diljem Lijepe naše.

Linda Lukežić

Linda ima svakako razloga za veselje, jer je uspjela izrealizirati svoju dugogodišnju želju i Lusso Couture ima svoj službeni webshop.

”Otvoren je već nekih mjesec dana. Trebao je biti otvoren negdje u svibnju, ali sve skupa je kasnilo. Da sam otvorila webshop prije, recimo prije 7/8 godina, vjerovatno ne bi funkcioniralo kao danas. Žene su prije bile skeptične oko internet kupovine i zapravo je more stranica, teško se u svemu tome snaći. Sve je to stvar osobnog ukusa i koliko možeš prepoznati stvari – hoće li pristajati ili ne. Ja osobno godinama kupujem putem interneta, i ne sjećam se kada sam posljednji put bila u dućanu. Naravno, odjeću ne kupujem toliko često već si sama šijem.”

Sada je došao trenutak za taj korak

”Jednostavno je sada došlo vrijeme da pokrenem taj webshop, uvijek sam pronalazila neke razloge, tvrdila da nije pravi moment… Često su se i šalili na moj račun da uporno tvrdim da mi nikad nije pravi trenutak, ali jednostavno sam slušala sebe i svoj instinkt. Bila sam okružena pozitivnim ljudima koji su mi dali volju i bacili smo se na posao.”

Printscreen, Lusso Couture webshop

Zanimljiva je priča oko webshopa Lusso Couture – nikako na zelenu granu!

”Kada sam ga htjela pokrenuti, već su pripreme bile u tijeku, u Kini se pojavila korona. Dobavljači materijala su mi iz cijelog svijeta stoga je na mene itekako utjecala korona s obzirom da se sve zatvorilo. Kada je sve s Kinom počelo, već sam se zabrinula, naručila sam neke materijale a jedino što je stizalo su mailovi o nedostavljanju paketa. Stvar je postala jako ozbiljna. Razmišljala sam – je li ovo moguće. U tom trenutku odlučim pokrenuti webshop, a na kraju će pandemija sve uništiti. To mi je bio jedan znak da napravim pauzu, još se dodatno posložim, da na kraju to bude sve kako treba pa sam na to počela gledati kao nešto pozitivno.”

‘U početku sam odbijala šivati maske’

”Na žalost druženja i izlazaka nije bilo, a moje kreacije su upravo za tu svrhu. Počeli smo šivati maske, našli smo nešto dobro u tome. Cijelo vrijeme sam im se odupirala i odbijala ih šivati. Kako je potražnja za njima bila ogromna, nije ih u početku niti bilo. Jedna moja poznanica koja radi u zdravstvu mi se požalila da nemaju maski, da čekaju pošiljku, pa me zamolila da im napravim nekoliko maskica. Tako sam i počela, uzela sam pamučni materijal koji sam već imala i šivala sam ih i dijelila kome je bilo potrebno. Zatim je došao moment kada su me žene počele pitati da li bih mogla napraviti maskice s nekakvim uzorkom i onda sam i njih počela ukrašavati i šivati onako u mom stilu – sa šljokicama i čipkom, te sam njih onda uvrstila i u ponudu Lusso Coutura.”

Čipka je tvoj zaštitni znak. Gdje ju sve voliš uvrstiti?

”Vidi se iz priloženog da ju volim. U njoj sam se uvijek najviše prepoznavala i obožavam njenu strukturu i što se sve od nje može napraviti i izraditi. Ona može biti kombinirana u svečanim kombinacijama i na jednostavnijim. Recimo jedan top od čipke može na nešto fino ili na traperice ili vojničke hlače. Prilagode se svakakvom điru, tako da ja čipku pokušavam progurati kroz svaku moju kolekciju, na taj način dajem dašak sebe i da bude prepoznatljivije.”

Mrežaste srebrne i zlatne haljine. Vrlo jedan hrabar odjevni komad, koja im je zapravo namjena?

”Te haljine su zapravo za more, za godišnji odmor. Lagano je prozirna, mreža je od metalnih vlakana koje se presijavaju, ispod nje se vidi kupaći, dolazi u zlatnoj i srebrnoj varijanti. Namijenjene su za na kupaći, materijal sam po sebi nije prihvaćao postavu, pa sam odlučila da će one biti beach haljine. Recimo za beach barove, koktele, nešto što ćete nabaciti sebe dok ste na moru i otići na ručak kako se ne bi šetale u kupaćem. Očito se mojim mušterijama više sviđala zlatna varijanta, pa je ona bila rasprodana, tako da sam i srebrnu odlučila raditi u jednom i u drugom modelu.”

Rajfići kao must have detalj ljeta. U koliko dizajna ih možemo pronaći?

”Oni se već nekoliko godina provlače kroz kolekcije. Imam jedan dizajn sa čvorom, kao turban rajf, on mi je ljetna varijanta s pamučnim materijalima. Zimska varijanta mi je s kristalima, s plišom ili svilom, oni su više deblji rajfovi.. Sada ću najaviti da ove godine stižu i novi modeli rajfova za jesen.”

Nikad dosta modne inspiracije!

Koliko često izbacuješ nove kolekcije?

”Da se ne bih zeznula kao u prvom lockdownu, već sam se opskrbila materijalima za jesen. Ono što ja volim je raditi manje količine. Ne želim jako puno istih komada, to je za mene problem i zahtjevnije mi je jer ipak moram konstantno smišljati i mijenjati. Bilo bi mi puno jednostavnije da izbacim tri haljine i napravim po 100, 200 ili 500 komada, ali to ne volim. Ne volim da su žene po gradu copy/paste i da ima puno istih komada. Želim da mi brand bude više kao nekakva limitirana kolekcija, i da svako malo izbacim po nešto novo.”

Ima li neki komad odjeće na koji si baš jako ponosna? Onaj jedan koji gledaš i sama sebi se diviš kako si to uspjela napraviti.  

”Znaš da ne mogu izdvojiti jedan komad. Dosta sam stvari radila upravo po narudžbama, ono što je mene usrećilo i zadovoljilo i učinilo me ponosnom je njihova reakcija! To je nešto što me ispuni kad vidim da je žena zadovoljna, da joj komad odjeće super stoji i jednostavno da je to to. Što se tiče mojih stvari, imam tu jednu haljinu koja ima sedam ili osam godina. Radila sam ju za jednu reviju, ali s namjerom da baš bude moj unikatan komad. Naravno, haljina je od crne čipke i rekla bih da je za sva vremena. Nije jako uska, do koljena, ima kragnicu sa crvenim kristalima koja se po potrebi može skinuti. Ona mi služi za te trenutke u kojima ne znam što bih obukla.

Za kraj nam je rekla da Lusso Couture priprema jedan must have komad bez kojeg ne možemo zamisliti kišni dan u Rijeci. Znate li već sada o čemu je riječ? 🙂 

Foto: Ivor Mažar

ZADNJE OBJAVE

PRATITE NAS

24,000ObožavateljiLajkaj
10,000PratiteljiSlijedi
108PretplatniciPretplatiti

Ne Propusti

POPULARNI TAGOVI

POPULARNE KATEGORIJE