Raskošan Advent u Rijeci nas poziva na uživanje i opuštanje
R

Zvonke blagdanske melodije, miris fritula i kuhanog vina pod zvjezdanim nebom tisuća lampica, najljepši božićni ukrasi svuda oko nas, najsjajniji je dio godine u Rijeci, vrijeme je Rijeka Adventa.

Božićni i novogodišnji blagdani posebno su veseli na riječkom Korzu i Trsatskom kaštelu gdje se tijekom studenog, prosinca i prvog dijela siječnja održavaju razni prigodni kulturno-zabavni programi uz šarenu štandovsku ponudu.

Blještavilo božićno – novogodišnjih ukrasa uskoro će uljepšavati naše dane u gradu i uvesti nas u blagdansko raspoloženje i adventski program koji će se održavati na više lokacija centra grada i unutar zidina Trsatskog kaštela od 27. studenog 2021. do 7. siječnja 2022. godine. Očaravajuća mreža sačinjena od tisuća šarenih lampica pratit će nas na svakom koraku kroz najčarobniji dio godine.

Tradicionalni Blagdanski sajam na Korzu i Trgu Republike Hrvatske na čak 26 adventskih kućica predstavit će ponudu prigodnih proizvoda, ukrasa i pregršt ideja za najljepše božićne poklone kao i toplih i hladnih slastica i zalogajčića.

Najveći riječki okićeni bor i predivna dekoracija našu najdražu šetnicu pretvara u pravu božićnu bajku koja se, prolazeći ispod Gradske ure, nastavljati i na Trgu Ivana Koblera. Veliki Adventski vijenac koji krasi fontanu i raskošna svjetlosna dekoracija na ovaj će trg donijeti jedinstveni zimski ugođaj.

Trg Ivana Koblera

Ni ove godine neće nedostajati atrakcija za naše najmlađe koji će svakog dana imati priliku  voziti se u vlakiću Djeda Mraza i s njime se uslikati u Kućici Djeda Božićnjaka pored ulaza u Gradsku vijećnicu te tako ovjekovječiti uspomenu na čarobne trenutke Rijeka Adventa.

Očekuje ih, naravno, i uživanje na klizalištu Morska Pahuljica koje će se ponovno smjestiti na riječkoj rivi i okupljati velike i male željne provoda na ledu uz najljepše božićne melodije i razne tematske programe. U dobrom ćemo raspoloženju uklizati i u novu godinu stoga će Morska Pahuljica biti omiljeno mjesto susreta za vrijeme školskih praznika.

Fale nam ovakve gužve!

RI Gastro Advent okupirat će Trg Riječke rezolucije i Trg 128. brigade Hrvatske vojske maštovitim izvedbama tradicionalnih  zimskih jela i pića te nekim novim i neočekivanim okusima, a sudeći prema najavama željet ćemo ih probati baš sve. Bilo za brzu marendu na pauzi od posla ili večernje druženje s ekipom, ovo će sigurno biti omiljeno zimsko odredište  mnogih građana i posjetitelja Rijeke u vrijeme Adventa.

Neodoljivi mirisi adventske gastro priče privlačit će goste i s novopridružene adventske lokacije, Verdijeve ulice, u neposrednoj blizini Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca, koja je već poznato mjesto okupljanja mladih tijekom cijele godine.

Trsatski kaštel ponovno će obući svoje blagdansko ruho i jedinstvenim nas sjajem mamiti da uživamo u ponudi Adventa na Gradini. Posebnost ove adventske lokacije izvire iz svakog detalja, dok se sa zidina prekrivenih tisućama lampica pruža pogled koji oduzima dah.

Ovogodišnje izdanje Rijeka Adventa donijet će i neka iznenađenja i nove motive koji će zasigurno postati dio riječke adventske tradicije te će još jednom dokazati da je riječki, najčarobniji Advent na Kvarneru.

Izvor: Visit Rijeka

Foto: Visit Rijeka

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci