Put do zadovoljnog osmijeha uz znanje, iskustvo i timski rad Ortodoncije Marelić
P

Proljeće je buđenje u punom smislu riječi, dok priroda stavlja najljepše boje i mijenja svoje kulise, i u ljudima se budi želja za promjenom, prije svega želja da budemo bolja verzija sebe.

Jedan citat kaže – Lijep osmijeh je najlakši način da promijenite svoj izgled. Moramo se složiti, a put do lijepog osmijeha počinje od pravilno raspoređenih zubiju, ujedno lijepi i funkcionalni, ispunjavaju svoju funkciju pravilnog zagriza, ali pružaju priliku da svoj osmijeh pokažete s ponosom i zadovoljstvom!

Posjetili smo Ortodonciju Marelić, tim koji volimo i s kojim nas veže postojana suradnja kako bi saznali više o ortodonciji, a ovoga puta smo odlučili istražiti timski duh koji nas svaki put iznova oduševi!

Ortodoncija Marelić vodeća je ortodontska ordinacija na području Rijeke i Kvarnera, specijalizirana za ortodontsku terapiju odraslih, tinejdžera i djece.

Dok se sve spremalo za užurbani novi radni dan, iskoristili smo prisustvo Srđana Marelića, dr.med.spec.ortodoncije, da nam prije svega otkrije kako to da je svoj poziv pronašao upravo u ortodonciji.

Srđan Marelić, dr.med.spec.ortodoncije

„Kad sam završio fakultet htio sam specijalizaciju, kirurgija nije bila za mene, ali ortodoncija mi je odmah legla, specijalizirao sam se i zavolio je u tom procesu.“

Zanimalo nas je i kad je najbolje doći na prvi pregled i kako on u biti izgleda – „Na prvi pregled najbolje je doći samo na upoznavanje, da djetetu bude ugodno, kad niknu svi trajni sjekutići. Ipak, to je vrlo individualno,  prosjek je oko devet godina, djevojčice ranije počnu sazrijevati, recimo s devet godina, a dječaci s devet i pol deset godina.“

Srđan Marelić ističe kako je uz znanje i iskustvo, u njegovu radu jako bitna i dobra komunikacija.

„Jako volim i jako mi je bitno otvoreno komunicirati s pacijentima, ono što osnovno pokušavam dobiti od njih je informacija što misle o svojim zubima i što bi htjeli dobiti.  Bitno je što ja mislim, ali na kraju dana bitno je što pacijent misli i želi dobiti. Kad je na kraju ortodonske terapije pacijent zadovoljan, to je najljepši dio u radu, ali nisam samo ja zaslužan. Zaslužan je cijeli tim, to smo svi mi.“

Jako nas se dojmio razgovor s doktorom Marelićem, a timski rad koji spominje jako je bitan. Kako bi se uvjerili u autentičnost riječi doktora, odlučili smo razgovarati s ostalim članovima tima i čuti njihove dojmove. Prvo nam se pridružila šarmantna Doroteja Furač, glavna sestra koja nije krila uzbuđenje radi našeg spontanog i iznenadnog razgovora.

Doroteja je u timu devet godina i kako kaže to već puno govori o zadovoljstvu, a osmijeh na kraju terapije svakako joj je najljepši dio u radu baš kako nam je rekao i doktor Marelić.

Doroteja Furač

Helena Cunjak, dentalna asistentica, ističe kako je usporedba početka i kraja terapije jedan posebno lijepo osjećaj,  a za posao dodaje kako je „Ugodan i izazovan jer je svaki slučaj drugačiji, a drag mi  je osjećaj zbližavanja s pacijentima kroz vrijeme  jer terapija traje godinu-dvije te se u tom periodu dobro  upoznamo.“

Helena Cunjak

Kolege, posao, pacijenti, užurbana atmosfera… Sanja Topić, dentalna asistentica,  ističe: „Jako je važan  timski rad jer se družimo duži period s pacijentima i moramo se svi slagati i podržavati, to nam je svima jako bitno, svima nam je jako stalo i ljudi to osjete.“

Sanja Topić

U to smo se i sami uvjerili. Prvi kontakt s pacijentima pri dolasku u Ortodonciju Marelić ostvaruje uvijek nasmijana Sandra Deluka, administratorica, koja ističe kako jako voli rad s ljudima i dodaje: „Kad nam dođu pacijenti, oni kao da dođu u neku familiju, mi ih tako percipiramo, od malih pacijenata, 10, 11 godina prema svim skupinama. Kako terapija dugo traje sa svima postaje dobri znanci i pacijenti kad dolaze su sve opušteniji, dolaze s osmijehom i punim povjerenjem u nas kao tim.“

Sandra Deluka

„Suptilna i obiteljska atmosfera te ugodna komunikacija ono su što pružamo“ istaknula nam je naša zadnja sugovornica Ana Knežević, voditeljica ureda i zaokružila ovom izjavom cijelu priču.

Ana Knežević

Vratimo se na početak i uvod. Ako ovoga proljeća razmišljate o promjeni, počnite s onom koja će donijeti najveće zadovoljstvo, a to je osmijeh.

Jednom kad se odlučite na promjenu, treba vam doza strpljenja i dobar tim. Preporuku dobrog tima imate s naše strane, a sigurni smo da imate i strpljenja jer kad na kraju spojite funkcionalnost i estetiku te dobijete osmijeh na koji ste ponosni znat ćete da je sve vrijedilo!

Ortodoncija Marelić nalazi se u centru Rijeke, u centru Zagrad!
Ugodan razgovor u ugodnom ambijentu!
Tim je bitan!

ORTODONCIJA MARELIĆ 

Centar Zagrad
Marije Krucifikse Kozulić 1, 3. kat
51000 Rijeka
Tel. +385 51 332 332
E-mail: info@ortodoncijamarelic.hr

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci